Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Hoe groener de aarde, hoe koeler de planeet!

Vergroening van de aarde met Justdiggit

Wat als we u vertellen dat u samen met Evi en Justdiggit een gebied van meer dan 8000 voetbalvelden kunt vergroenen in Kenia? En daarmee zorgt voor water, voedsel, biodiversiteit en een beter leven voor de lokale Maasai communities? Evi denkt na over de toekomst. En als partner van Justdiggit dragen we samen met onze klanten een steentje bij aan het vergroenen van de aarde.

Verantwoord beleggen bij Evi

Help ook mee om de aarde te vergroenen en onze planeet af te koelen! Met beleggen bij Evi bouwt u niet alleen normaal rendement op, maar ook een eco-rendement. Als klant van Evi vertegenwoordigt u 1445m2 grond in Kenia. Samen met onze (toekomstige) klanten vergroenen we een gebied van meer dan 8000 voetbalvelden.

0

hectare grond wordt vergroend door de samenwerking tussen Evi en Justdiggit

0

m2 aan grond die wordt vergroend vertegenwoordigt iedere Evi-klant

0

keer Europa aan gedegradeerde grond vergroenen is de wens van Justdiggit

Hoe gaat Justdiggit te werk?

Justdiggit herstelt landschappen in verschillende Afrikaanse landen. In deze droge gebieden is de bodem gedegradeerd en kan regenwater niet meer in de grond trekken. Het verdampt of het veroorzaakt erosie en overstromingen, en zo spoelt de overgebleven vruchtbare grond weg. Doordat de vegetatie verloren gaat, kunnen er minder wolken ontstaan en warmt de atmosfeer op. Deze vicieuze cirkel van erosie, overstromingen, extreme droogte en verdere landdegradatie wil Justdiggit doorbreken.

Hoe? Door te graven!

  1. Gegraven waterbunds vangen regenwater op en houden het vast, zodat het water niet weg kan spoelen en in de bodem trekt.

  2. Het water in de bodem laat zaden die nog in de aarde verborgen zitten weer groeien. De natuurlijke vegetatie herstelt.

  3. De kans op regen neemt toe en herstelt de natuurlijke watercyclus. Zo vergroent de aarde en koelt de planeet af.

Can you digg it? Help mee!

De VN berekende dat het mogelijk is om 2 biljoen hectaren land te herstellen. Dat is bijna twee keer Europa! Het ultieme doel van Justdiggit is om deze gebieden te herstellen, maar dat kunnen zij niet alleen. Word klant en steun Justdiggit door te beleggen bij Evi.

Video: Rainmakers

Deze korte documentaire van Justdiggit toont een lopend project waarvoor 72.000 kleine bunds worden gegraven voor het opvangen van regenwater. Gedegradeerde grond krijgt hierdoor de kans krijgt zich te herstellen.

Graven voor vergroening in Kenia, Kuku met Evi

Het Justdiggit-project dat Evi steunt ligt in zuidelijk Kenia, het thuis van de Maasai. Zij zijn volledig afhankelijk van het land als bron van inkomsten en voor hun voedsel. Binnen dit project moest ook zwaar gedegradeerd land worden vergroend.  En dat gaat goed! Zo is er al 800 hectaren zwaar gedegradeerd land succesvol vergroend.

Maar Justdiggit is hier nog niet klaar. Het aanleggen van nieuwe graszaadbanken, het opnieuw zaaien van duizenden bunds en het ‘empoweren’ van meer vrouwengroepen gaat gewoon door met onder andere de steun van Evi.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.