Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Kosten Evi Advies

De kosten van Evi Advies zijn helder opgebouwd. Evi maakt alle directe kosten zichtbaar, zodat u weet wat u betaalt en waarvoor.

Open nu een rekening
  • 0,67%Adviesvergoeding

    Per jaar over het gemiddeld belegd vermogen. Dat berekenen wij door de waarde van uw beleggingen steeds na vier maanden bij elkaar op te tellen en te delen door vier. (Incl. BTW)

  • 0,45%Transactiekosten

    Deze provisie wordt berekend over de door uzelf geïnitieerde transacties. Voor de transacties die Evi voor u initieert brengen wij geen kosten in rekening.

Evi maakt de kosten transparant

Kosten beïnvloeden het netto rendement van uw beleggingen. Daarom is het belangrijk een goed inzicht in die kosten te hebben. Belegt u bij Evi, dan ontvangt u per kwartaal een overzicht met zowel de directe kosten voor de beleggingsdienstverlening als een inschatting van de indirecte kosten van de producten in uw beleggingsportefeuille. In de netto rendementen die Evi u toont zijn deze kosten trouwens altijd al verrekenend.

U ontvangt voorafgaand aan de dienstverlening een persoonlijk overzicht met de totaal te verwachten kosten, bestaande uit de kosten van Evi Advies en de indirecte kosten van de beleggingsfondsen in uw portefeuille.

Directe kosten

Voor Evi Advies betaalt u een vaste vergoeding voor beleggingsadvies. Hieronder vallen niet alleen de kosten voor de dienstverlening maar ook de kosten voor de administratie en bewaring van uw beleggingen. Evi berekent de adviesvergoeding over het gemiddeld belegd vermogen en brengt dit ieder kwartaal achteraf in rekening. Het gemiddeld belegd vermogen berekenen we door de waarden van uw vermogen van de laatste vier maanden bij elkaar op te tellen en te delen door vier. Het bedrag maakt Evi kosteloos vrij uit uw portefeuille. 

Indirecte kosten

Voor transacties die u zelf doet, betaalt u een transactieprovisie van 0,45%. Hier wordt geen BTW over berekend. U betaalt geen kosten voor de transacties die Evi voor u initieert. Daarnaast kunnen de beleggingsfondsen kosten voor toe- en uittreden in rekening brengen, maar meestal zijn deze kosten in de aan- of verkoopkoers van het beleggingsfonds verwerkt. Verder brengen beleggingsfondsen een zogenoemde beheervergoeding in rekening. De hoogte van deze beheervergoeding verschilt per fonds. Deze beheervergoeding is meestal een percentage van het fondsvermogen en wordt van het fondsvermogen afgetrokken.

Welke kosten er precies in rekening worden gebracht door de beleggingsfondsen staat in de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) en/of essentiële informatiedocument (Eid) van de verschillende fondsen. Deze kunt u vinden in het persoonlijk beleggingsvoorstel van Evi en uw online account. Meer informatie over de verschillende soorten kosten is te vinden in de Afspraken voor Evi Advies.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Wat vinden onze klanten?
Klantvriendelijkheid tegen concurrerende kosten.
Wat vinden onze klanten?
Makkelijk, overzichtelijk en geeft de (onervaren) belegger goede informatie. Ook heb ik het gevoel dat er een goed beleggingsbeleid achter zit!