Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp +31203544545
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Evi’s schenkingsplan in 5 stappen

Spelende kinderen op gras

Wellicht heeft u er al wel eens over nagedacht, schenken. Misschien schenkt u jaarlijks een bedrag aan uw (klein) kinderen. Maar zit er een plan achter uw schenking(en)? Dat hoeft natuurlijk niet. Maar een goed schenkingsplan geeft onder andere inzicht in de invloed dat schenken heeft op uw financiële situatie en vertelt meer over het zeggenschap over het geschonken vermogen.

Evi heeft daarom een schenkingsplan opgesteld. Hierin staat alles beschreven waar u over na kunt denken. In vijf stappen heeft u een schenkingsplan dat duidelijkheid biedt en waarmee u grip krijgt op uw schenkingen. Hieronder ziet u alvast de eerste stap. Het volledige plan ziet u onder aan de pagina.

Stap 1: Waarom wilt u schenken?

De eerste stap van het stappenplan is een logische: de vraag naar het ‘waarom’. Wat zijn redenen voor u om vermogen te schenken? Evi zet 3 redenen op een rij:

 • Dankbaarheid

  Wanneer u overlijdt gaat uw vermogen uiteindelijk naar uw erfgenamen. Daar merkt u dan zelf niets meer van. Het geeft vaak meer voldoening om zelf mee te maken hoe blij en dankbaar uw kind of kleinkind met de schenking is.

 • Financiële start

  Een schenking is een mooie manier om uw kind of kleinkind op weg te helpen. Bijvoorbeeld met een studie of met de aankoop van een woning.

 • Fiscale besparing

  Als uw vermogen na uw overlijden vererft, wordt op dat moment bij de erfgenamen in één keer erfbelasting geheven over ieders deel. Kinderen en kleinkinderen hebben ieder een vrijstelling van € 20.371. Over alles boven dat bedrag, moeten ze erfbelasting betalen. Schenkt u tijdens uw leven onbelast of tegen het lage tarief, dan verlaagt u het toekomstig te vererven vermogen. Zo zorgt u voor een besparing van erfbelasting.

 

Wilt u het volledige schenkingsplan? Via onderstaande button gaat u naar het volledige schenkingsplan. 

Leestips van Evi