Evi’s maandupdate maart 2018

Lees alles over de hoogtepunten van maart. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate maart

Aandelen

  • Beleggers wikken en wegen handelsmaatregelen VS en China
  • Aandelenkoersen in de min. In de VS het meest, in Europa het minst
  • Techsector duwt aandelen VS extra in het rood
  • Beperktere verliezen voor de smallcapaandelen. In de VS zelfs een klein plusje

Obligaties

  • Door afgenomen risicobereidheid zijn EMU-staatsobligaties in trek. Koersen stijgen gemiddeld 1,6% in maart, waardoor de rente weer lager staat
  • Duitse 10-jaars rente nu 0,5%.
  • Risico-opslag bedrijfsobligaties neemt toe, koersen licht onder druk (-0,1%)

Overig

  • Vastgoed ontspringt de dans en profiteert van lagere rentes
  • Goud is in trek door afnemende risicobereidheid

Checklist voor uw belastingaangifte 2017

Veel mensen stellen het graag zo lang mogelijk uit: de belastingaangifte. Heeft u nog geen belastingaangifte over 2017 gedaan? Uiterlijk 1 mei moet uw aangifte binnen zijn bij de Belastingdienst. Tijd voor een laatste check. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten rond uw aangifte voor u op een rij.

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 maart 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi:

De financiële markten zijn flink in beweging. Moet ik mij zorgen maken?

Tussentijdse koersdalingen horen bij beleggen, maar veroorzaken inderdaad soms onrust bij beleggers. In de regel herstellen deze dips zich weer. En bedenk dat beleggen een strategie is voor de lange termijn, bedoeld om uw financiële doelen in de toekomst te halen. Geen reden dus om u direct zorgen te maken. Evi legt verder uit in een blog.

Nieuw in de Evi App

We kijken natuurlijk continu hoe wij onze Evi App voor u kunnen verbeteren. Naast het makkelijk beheren van uw beleggingen, is uitgebreid inzicht in de prestatie van uw beleggingsportefeuille ook belangrijk. Daarom hebben we begin april naast wat kleine aanpassingen, twee nieuwe en inzichtelijke grafieken ontwikkeld. Heeft u de app geüpdatet naar de laatste versie? Dan ziet u het volgende terug in de app.

Heeft u de app nog niet? Download hem dan nu voor uw smartphone of tablet.

Rendement

Bekijk het rendement over dit jaar en voorgaande jaren. 

Evi App op iPhone met grafiek met rendementsweergave

Vermogensontwikkeling

Bekijk ontwikkeling per maand, kwartaal of year to date.

iPhone met weergave van vermogensontwikkeling

Sparen of beleggen voor uw kind? Denk aan de kinderbijslag

Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Naast dat kinderen veel geld kosten, wilt u misschien ook nog voor ze sparen. Om ze iets mee te geven als ze achttien worden, of om bijvoorbeeld de studie of het rijbewijs te betalen. Begin april heeft u weer kinderbijslag ontvangen, en misschien al uitgegeven.. Maar u kunt deze kinderbijslag ook handig gebruiken voor sparen of beleggen, zodat u het uzelf later financieel wat makkelijker maakt.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.