Evi's maandupdate maart 2019

Lees alles over onze visie voor maart en de hoogtepunten van februari. We kijken vooruit, blikken terug en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Evi's maandupdate maart 2019

Lees alles over onze visie voor maart en de hoogtepunten van februari. We kijken vooruit, blikken terug en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terug- en vooruitblik

De Amerikaanse economische groei houdt langer aan en is voldoende robuust. In 2019 is er een voldoende groei van 2,3%.

De Europese groei is mogelijk tussen 1,2% en 1,5%. Er duiken voorzichtige lichtpuntjes op.

 

Er is meer tegenwind voor Japan. De economische groei zakt terug naar 0,8%. De BTW-verhoging zorgt voor extra groeirisico's.

De Chinese economische groei in 2019 en 2020 blijft stabiel op 6,2%. Dit geeft meer bewijs dat stimulering de economie op de rails houdt.

De opkomende markten laten een stabiele economische groei zien van ongeveer 4,5%. Azië krijgt mogelijk meer rugwind door de stimulering van China.

Aandelen

  • Wereldwijde beurzen zetten herstel voort, met 3,5%.
  • Opvallende achterblijvers zijn aandelen uit de opkomende landen en de Pacific. Deze regio’s bleven gemiddeld 3% achter bij de Westerse beurzen.
  • Aandelen uit het VK lijken amper gebukt onder de Brexitperikelen. Zij stegen in lijn met de overige ontwikkelde markten.

Obligaties

  • De risicobereidheid was duidelijk te zien in de ontwikkeling van een mandje staatsobligaties. Deze werden verkocht ten gunste van aandelen. Er resteerde een klein verlies, van 0,4%.
  • Bedrijfsobligaties waren veel gevraagd en stegen met 0,7%.

Overig

  • Na de forse koerswinst van vastgoed in januari, moest vastgoed in februari een stapje terug. Althans: Europees vastgoed, dat 1,2% daalde in waarde.

Brexit-deal weggestemd

Zoals verwacht, heeft ook de aangepaste Brexit-deal die May afsloot met de EU het niet gehaald in het Britse parlement. Wat nu?

Lees meer over de Brexit-deal

Hebt u uw belastingaangifte nog niet gedaan?

Dan komen deze tips zeker van pas. Naast tips voor uw aangifte voor dit jaar, geven we ook vast wat ideeën mee waardoor uw aangifte van 2019 nog soepeler verloopt.

Rendement in 2019

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 28 februari 2019 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

Zeer Defensief

Minste risico

Defensief

Minder risico

Neutraal

Gemiddeld risico

Offensief

Meer risico

Zeer Offensief

Meeste risico

Rendement

Na aftrek directe kosten

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Evi vraagt: Hoe denkt u over duurzaamheid?

We willen u graag een paar vragen stellen over Duurzaamheid. Bij Duurzaam beleggen gebruikt u uw vermogen om invloed te hebben op mens, milieu en maatschappij.

{{questions[index].question}}

Bedankt voor uw feedback

Wat voor belegger bent u?

Iedere belegger heeft een eigen motivatie om te gaan beleggen. De één vindt het leuk, de ander belegt voor zijn pensioen of juist voor de kinderen. Maar wat voor belegger bent u? Evi heeft voor zowel de beginnende als voor de gevorderde belegger een aantal testen uitgezocht.

Vier zaken om op te letten bij een portefeuillecheck

Belegt u al een tijdje bij Evi? Dan is het de vraag of uw beleggingsportefeuille nog bij u past. Het is goed om dit eens per jaar te controleren: een portefeuillecheck. Er zijn vier zaken waar u in ieder geval op moet letten. Deze zet Evi graag voor u op een rij.

Vraag aan Evi: Waarom zijn de kosten van de Evi Fondsen lager?

De indirecte kosten van Evi Go, Evi Beheer en Evi4Kids zijn per 1 maart lager. Dit komt doordat Evi in juli 2018 is overgestapt naar profielfondsen, waardoor u goedkoper kunt beleggen in onderliggende beleggingsfondsen. Alle Evi fondsen gaan erop vooruit, maar beleggers met meer aandelen (Evi Fondsen Neutraal, Offensief en Zeer Offensief) hebben hier het meeste profijt van.

De indirecte kosten hangen af van de samenstelling van de portefeuille. De kosten kunnen variëren.

Bekijk de tarieven van Evi Beheer

Bekijk de tarieven van Evi Go

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.