Evi’s maandupdate mei 2018

Lees alles over de hoogtepunten van mei. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate mei

Aandelen

 • Fors herstel aandelen wereldwijd (3,6%, in euro’s gemeten)
 • Aandelen VS voeren lijst aan met 6%, mede dankzij sterke dollar (+3,5%)
 • Europese aandelen rond 0% door Italiaanse onrust
 • Aandelen uit Azië ‘middenmoter’ met rendement van 2,1%
 • Smallcaps presteren fors beter dan large caps

Obligaties

 • Politieke ontwikkelingen Italië beroeren obligatiemarkten
 • Risicopremie Italië loopt fors op, de 10-jaars rente stijgt van 1,8% naar 2,9%. Koers daalt met bijna 8%
 • Veilige havens worden opgezocht. De 10-jaars Duitse obligatie stijgt met bijna 2%
 • Bedrijfsobligaies blijven stabiel in mei

Overig

 • Grondstoffen stijgen, dankzij een sterke dollar, met 5%
 • Europees vastgoed stijgt met 0,5%

Belastingteruggave binnen? Benut het optimaal

Heeft u uw belastingaangifte over 2017 op tijd ingediend? Dan ontvangt u binnenkort bericht van de belastingdienst en staat het geld snel op uw rekening. Erg verleidelijk om het geld meteen uit te geven aan iets leuks! Maar misschien wilt u het geld liever gebruiken voor een groter doel? Voorkom met een slimme strategie dat het geld door uw handen glipt.

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 mei 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi:

Evi Beheer en Evi4Kids worden vernieuwd. Waar kan ik hier meer over lezen?

Anderhalve week geleden heeft u een e-mail van ons ontvangen waarin wij aankondigden dat we vanaf begin juli Evi Beheer en Evi4Kids gaan we vernieuwen. Wat deze veranderingen zijn en wat ze betekenen voor u hebben we op een rijtje gezet. 

Heeft u inzicht in uw pensioen?

Wanneer u kunt stoppen met werken, wilt u waarschijnlijk wel uw levensstijl behouden. Maar kan dat ook met het pensioen dat u opbouwt, en wéét u wat u opbouwt? 60% van de Nederlanders namelijk niet. Wie pensioen via een werkgever opbouwt, krijgt deze maand weer zijn UPO (Uniform Pensioenoverzicht). Uw UPO is stap 1 in inzicht krijgen in uw pensioen.

Evi laat zien hoe u in drie simpele stappen inzicht krijgt in uw inkomen voor later en weet of u in actie moet komen.

Meer weten over uw UPO? Lees waar u op kunt letten

Verantwoord beleggen bij Evi met Justdiggit

Hoe groener de aarde, hoe koeler de planeet

Wat als we u vertellen dat u samen met Evi en Justdiggit een gebied van meer dan 8000 voetbalvelden kan vergroenen in Kenia? En daarmee zorgt voor water, voedsel, biodiversiteit en een beter leven voor de lokale Maasai communities?

Met beleggen bij Evi bouwt u namelijk niet alleen normaal rendement op, maar ook een eco-rendement. Zo vertegenwoordigt iedere klant 1445m2 grond dat in Kenia wordt vergroend!

Graven voor vergroening in Kenia, Kuku

Financiële boeken voor in uw vakantiekoffer

De vakantieperiode is weer aangebroken! Heeft u binnenkort vakantie? Een mooi moment om stil te staan bij uw dromen en de financiële kant daarvan. Haal inspiratie uit deze interessante boeken over financiën, terwijl u in het vliegtuig zit of uitrust op het strand, terras, in het park of aan het zwembad.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.