Evi’s maandupdate
november 2018

Lees alles over de hoogtepunten van november en onze visie voor december. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Evi’s maandupdate november 2018

Lees alles over de hoogtepunten van november en onze visie voor december. We blikken terug, we kijken vooruit en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate november

De Amerikaanse economie blijft sterk, al is afnemende groei zichtbaar. Het consumentenvertrouwen daalt, maar is nog goed genoeg. De Fed lijkt ook gematigder te worden met over renteverhogingen in 2019, maar de inflatie blijft oplopen.

In Brazilië groeit het consumentenvertrouwen. De werkloosheid wordt ook gestaag lager en daalde tot het laagste niveau sinds juni 2016.

Ook in de eurozone is afnemende groei te verwachten. De inflatie neemt licht toe en de ECB blijft stimuleringen afbouwen. De samengestelde vertrouwensindex daalt, maar duidt nog op expansie van de economie.

In China nam de groei af tot ca. 6,5%. De bestedingen aan luxegoederen en auto’s namen in Azië af. Producenten zien dit ook, en kredietverlening neemt af. In de 70 grootste steden namen de huizenprijzen opnieuw toe.

Aandelen

  • Opkomende landen als enige regio duidelijk in herstel
  • Europese aandelen gaan nog steeds gebukt onder onzekerheid brexit en italie
  • Amerikaanse aandelen door sterk slot in de plus in november
  • Europese smallcaps ook in november sterk onder druk

Obligaties

  • Zowel Duitse als Italiaanse rente daalt
  • Daarmee positieve rendementen voor staatsobligaties in november
  • Bedrijfsobligaties hebben last van winstnemingen door afnemende groei
  • Net als aandelen zijn staatsobligaties van opkomende landen flink in herstel

Overig

  • Vastgoed profiteert van gedaalde rente, vooral in de VS
  • Grondstoffen lijden onder lagere olieprijzen

Pensioen is niet alleen iets voor later

Heeft u weleens nagedacht over uw pensioen? Waarschijnlijk wel, maar neemt u ook echt de tijd om hier werk van te maken? Evi helpt u daar graag bij. De kans is groot dat een AOW en uw pensioen via uw werkgever onvoldoende zijn om na uw 67e dezelfde levensstijl te houden. Een extra aanvulling is dus wenselijk en misschien wel noodzakelijk. Evi Pensioen maakt het makkelijk om die extra aanvulling op te bouwen.

Rendement in 2018

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 30 november 2018 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

Zeer Defensief

Minste risico

Defensief

Minder risico

Neutraal

Gemiddeld risico

Offensief

Meer risico

Zeer Offensief

Meeste risico

Rendement

Na aftrek directe kosten

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vraag aan Evi: Hoe is mijn pensioen opgebouwd?

AOW, aanvullend pensioen, pensioenpijlers. Allemaal termen waar u misschien weleens van heeft gehoord. Uw pensioen is opgebouwd uit verschillende onderdelen die samen uw oudedagvoorziening vormen. Evi vertelt hoe dat precies zit.

Lees meer

Schenk nog snel belastingvrij aan uw (klein)kind

Nu de feestdagen naderen, is het goed om een blik te werpen op uw financiële mogelijkheden, en dan doelen we natuurlijk niet alleen op het aantal cadeautjes wat straks onder de kerstboom ligt. Schenken aan kind of kleinkind is een jaarlijks terugkerend onderwerp waar veel vragen over zijn; Wat zijn mijn mogelijkheden, waar moet ik rekening mee houden en wat kan ik belastingvrij schenken? Evi helpt u graag op weg!

Dit kunt u bereiken met € 50

Sinds kort biedt Evi u periodiek beleggen vanaf € 50. Om op de lange termijn een mooi bedrag op te bouwen, is het echt niet nodig om direct enorme bedragen in te leggen. Ook een klein bedrag kan een groot verschil maken. Evi laat u graag zien wat de kracht is van een maandelijkse inleg van € 50.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.