Leer de kenner kennen: Ward Janssens, Vermogenscoach bij Evi van Lanschot

In de serie ‘Leer de kenner kennen’ spreken we deze maand met Ward Janssens, Vermogenscoach bij Evi van Lanschot. Het leukste aan zijn werk vindt hij om samen met klanten een beleggingsplan op te stellen. In zijn vrije tijd staat hij regelmatig op de padelbaan en daarnaast reist hij graag.

Hoe ziet je dag als Vermogenscoach er uit?

“Als Vermogenscoach help ik nieuwe klanten die bij Evi willen gaan beleggen met het maken van een financieel plan voor de langere termijn. Wij kijken daarbij eerst samen of andere zaken goed geregeld zijn, zoals hypotheek en pensioen. Daarnaast is ook een reservepotje in spaargeld nodig voor onvoorziene uitgaven. Met het geld dat over is, komen we samen tot een passende strategie en een plan om vermogen op te bouwen met beleggen.”

Wat bespreek je met de klant om tot een passende strategie te komen?

“Denk aan de gezinssituatie, het inkomen en de leeftijd. Iemand die bijvoorbeeld dicht bij zijn pensioen zit, heeft een ander profiel dan een jongere klant. Die hoeft zich minder zorgen te maken over de invloed van beursfluctuaties omdat zijn horizon veel langer is. Daarnaast kijken we ook naar de risicobereidheid. Die is heel persoonlijk en zeker in onrustige tijden wil je dat mensen zich niet druk hoeven te maken over hun beleggingen.

Tijdens het openen van de rekening hebben we het ook altijd over periodiek beleggen. Hiermee kunnen de grootste schokken in de markt opgevangen worden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat op een vast moment inleggen beter werkt dan proberen de markt te ‘timen’. Ik zie dat heel veel klanten daarvoor kiezen.”

Kan de strategie tussentijds aangepast worden?

‘’In principe is het goed om vast te houden aan het plan dat we hebben uitgestippeld voor de lange termijn. Dat helpt om het hoofd koel te houden bij emoties die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld de wereldwijde spanningen van de afgelopen periode. Het kan natuurlijk gebeuren dat er toch iets verandert waardoor aanpassing nodig is. En sowieso evalueren we jaarlijks of de uitgangspunten nog aansluiten bij het beleggingsprofiel.”

Hoe ben je in dit vak gerold?

“Ik ben hiervoor hypotheekadviseur geweest waarbij ik vooral plezier had in het klantcontact. De functie van Vermogenscoach bij Evi trok me door mijn affiniteit met beleggen. In mijn huidige rol kan ik beide combineren. Het leukst vind ik samen werken aan een plan en doel voor de lange termijn.”

Is duurzaamheid belangrijk?

“Dat vinden wij zeker belangrijk bij Evi en zelf heb ik er ook een scriptie over geschreven tijdens mijn opleiding Financial Services Management aan de Hogeschool Utrecht. Ik merk dat klanten steeds vaker vragen naar ons beleid op het gebied van duurzaamheid. Bij Evi van Lanschot gaat het om een winnende combinatie van financieel rendement met focus op duurzaamheid. Uit verschillende wettenschappelijke studies, van onder andere de Harvard University, blijkt dat duurzaam beleggen qua rendement niet onder doet voor traditioneel beleggen. Integendeel zelfs.”

Wat zijn je hobby’s en dromen?

“In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te padellen. Verder houd ik veel van reizen. De eerstvolgende bestemming wordt Tanzania. Daar zal ik onder andere het Serengeti National Park en de Kilimanjaro bezoeken. Verder zou ik in de toekomst graag een vakantiehuis bezitten in bijvoorbeeld Spanje.”

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64