Beginners zijn bazen

Pensioenakkoord: Beginners zijn bazen

Het nieuwe pensioenstelsel komt eraan. Meer keuze, maar ook meer onzekerheid en dus wordt uw inkomen voor later belangrijker. Toch blijft het moeilijk om pensioenopbouw voorrang te geven. In de ‘kort over later’-serie helpt Evi helpt u op weg met een korte update. Deze keer over: beginnen.

Wat betekent dat voor u?

Van start gaan, dat is vaak het moeilijkste deel bij het opbouwen van een pensioenpotje. U wilt best beginnen met beleggen, maar voelt u onzeker: is dit het goede moment? Wist u dat we gemiddeld pas echt nadenken over ons pensioen in de zogeheten ‘tweede helft’, vanaf ons 45ste jaar?

Begint u ruim daarvoor, al is het met een bescheiden bedrag, dan kan dat zeker voordeel bieden. Maar hoe pak je het aan om op het door u gewenste moment over een mooi bedrag te kunnen beschikken?

Remment-Jan Bakker, productmanager beleggen bij Evi van Lanschot legt u in dit artikel uit welke vier elementaire stappen van belang zijn bij een goede vermogensopbouw.

Stap twee is: stel niet langer uit! Evi heeft een slimme tool, waarmee u zichtbaar kunt krijgen hoeveel u later te besteden zou kunnen hebben en hoeveel inleg daarvoor nu nodig is. Probeer het of maak een afspraak met een Evi-coach: dat is een mooi begin!

Maak een afspraak

Heeft u vragen over over uw pensioen? We helpen u graag. Maak een afspraak met onze pensioenspecialist.

3.235.60.197