Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Evi’s Kwartaalupdate in april

Graag informeren we u over de hoogtepunten van het eerste kwartaal. We blikken terug én vooruit, en delen de belangrijkste zaken in relatie tot uw beleggingen bij Evi. Waren er belangrijke ontwikkelingen in het buitenland? Fiscale ontwikkelingen die u moet weten? Ook wijzen we u graag op handigheidjes waardoor beleggen bij Evi nog leuker wordt.

Terugblik: het eerste kwartaal van 2017 in één oogopslag

De Evi beleggingsportefeuilles hebben de positieve lijn van februari doorgezet. In maart werd de winst vooral geboekt op Europese beurzen. Amerikaanse beurzen daalden licht.

Aandelen

 • Positief sentiment houdt aan
 • Regio opkomende landen realiseert inhaalslag na schok over Amerikaanse verkiezingsuitslag
 • Europese aandelenmarkt laat de politieke onzekerheid los en reageert op winstgroei van bedrijfsleven

Obligaties

 • Europese rentedaling is gestopt
 • Inflatiegevaar blijft beperkt
 • Staatsobligaties komen onder druk en bedrijfsobligaties houden voeten droog

Overig

 • Goud verrast positief met sterke koersstijging
 • Grondstoffen werden goedkoper, dalende olieprijs
 • Stijging onroerend goed beperkt vanwege vooruitzicht oplopende rentes

In mei gaan we de Evi portefeuilles weer ‘rebalancen’

'Buy and Hold’ vormt de basis

Evi gelooft in rust binnen de strategie die ze met u uitzet. Uw portefeuille wordt opgebouwd met het oog op de toekomst en we laten ons niet leiden door de waan van de dag. Door deze lange termijn strategie beperken we de transactiemomenten. Dat heeft voor u het voordeel dat we daardoor de kosten van beleggen bij Evi laag kunnen houden.

Inspelen op kansen

Toch houden we de kansen en bedreigingen op de markten goed in de gaten en voeren elk kwartaal aanpassingen door in de beleggingsportefeuilles. Dit heet ‘rebalancen’. De beleggingen in regio’s of thema’s waar we minder van verwachten, ruilen we in voor beleggingen die meer in lijn zijn met onze visie. Als we negatieve invloeden voorzien, willen we er op anticiperen en het negatieve effect op de koers dempen.

Geen transacties tijdens de ‘rebalance’

De herinrichting van alle beleggingsportefeuilles is administratief een bewerkelijke klus. Het verkopen en aankopen van de beleggingen op de beurs neemt, ook voor Evi, enkele dagen in beslag. Tussen 12 en 24 mei kunt u tijdelijk niet aan- of verkopen op uw Evi Beheer en Evi4Kids rekening. Uiteraard zullen we u hiervan per mail op de hoogte stellen zodat u, als u in die periode een onttrekking wilt doen, niet onaangenaam verrast wordt.

Rendement in 2017

In maart zetten de beleggingsportefeuilles hun opwaartse lijn door. De grafiek toont de waardeontwikkeling van de 5 beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 maart 2017 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Nieuwe Evi blog

Nieuwe tarieven voor belasting op vermogen. Hoe pakt dat voor je uit?

Door Evi van Lanschot -
24 april 2017

De 1 mei deadline nadert. De belastingdienst verwacht een aangifte van uw vermogen. Spaarders en beleggers, let op; per 2017 gelden andere tarieven en vrijstellingen voor de belasting op uw vermogen. Wat is er veranderd?

Lees verder

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.