Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Evi’s maandupdate juli 2017

Lees alles over de hoogtepunten van juli. We blikken terug én vooruit, en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: juli 2017 in één oogopslag

Aandelen

 • Aziatische regio en opkomende landen wereldwijd favoriet
 • Europese aandelen vinden nog geen duidelijke richting
 • Amerikaanse aandelen op recordhoogte, maar zwakke dollar bederft feestje

Obligaties

 • Duitse rentestijging iets tot stilstand gebracht
 • Zuid-Europese staatsobligaties nog steeds gewild
 • Bedrijfsobligaties hoger door geruststellende bedrijfscijfers

Overig

 • Onder aanvoering van zwakke dollar stijgt goud
 • Wereldwijd vastgoed in euro’s gemeten lager door dollar en gestegen rente

Wat voor invloed heeft de politieke spanning tussen Noord Korea en de VS op de beleggingsmarkt?

Waarschijnlijk is het u niet ontgaan: de politieke spanning tussen Noord-Korea en de VS. Deze spanning zorgt voor wat onrust in de markt en onder beleggers. Maar is dit ook nodig? Ondanks dat deze politieke onrust op korte termijn impact kan hebben op de wereldwijde economische groei, gaat de handel gewoon door. We zien dat de markten een pas op de plaats maken en dat beleggers voor de korte termijn kijken naar alternatieven in de vorm van vreemde valuta’s. Maar tegelijkertijd ziet Evi deze onrust niet als het moment om onze beleggingsstrategie aan te passen. Politieke onrust is van alle tijden. Evi houdt dit soort ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en waar nodig spelen we hier actief op in.

Rendement in 2017

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 juli 2017 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Rebalance: herinrichten van uw portefeuille

Vanaf dinsdag 15 augustus 2017 heeft Evi een rebalance periode voor klanten van Evi Beheer en Evi4Kids. De rebalance is naar verwachting afgerond op vrijdagavond 25 augustus 2017. Het herbalanceren van uw beleggingsportefeuille is een ingrijpend proces. Tijdens een rebalance kunt u daarom helaas geen (aan- en verkoop)opdrachten opgeven via de website. Ook kunt u het risicoprofiel van uw portefeuille niet wijzigen.

Meer weten over wat deze rebalance inhoudt en wat dit voor u betekent?

Portefeuille overboeken met Evi Overstapservice

Heeft u naast uw portefeuille bij Evi nog een portefeuille bij een andere aanbieder van beleggingsdiensten? En denkt u dat overstappen veel gedoe is? Niet bij Evi, want wij helpen u graag! Met de Overstapservice begeleiden wij u bij de overdracht van uw belegd vermogen bij uw huidige aanbieder van beleggingsdiensten naar één van de volgende Evi rekeningen: Evi Beheer, Evi4Kids, Evi Doelbeleggen en Evi Advies. Worden er overboekingskosten bij u in rekening gebracht? Dan vergoeden wij de gemaakte transactiekosten tot € 25,- per fondsregel met maximum van € 350,- per (nieuwe) klant.

3 redenen om uw UPO te lezen

Bouwt u via uw werkgever pensioen op? Waarschijnlijk heeft u dan onlangs uw persoonlijke Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2017 ontvangen. Dit overzicht ontvangt u jaarlijks (uiterlijk voor 1 oktober). Wat voor nuttige informatie leest u hierin? Evi geeft u 3 redenen. Meer weten over waar je op moet letten in uw UPO? Lees onze blog

1. Opgebouwd pensioen

In uw UPO staat opgesomd:

 • Hoeveel pensioen u tot nu toe hebt opgebouwd
 • Wat uw partner en kinderen aan pensioen krijgen als u overlijdt

2. Handige website(s)

 • Op mijnpensioen- overzicht.nl logt u in met uw DigiD voor een totaaloverzicht van uw opgebouwde pensioen en AOW.
 • Veel pensioen uitvoerders kennen ook een online ‘mijn-omgeving’ met een digitale UPO en meer informatie.

3. Factor A

In de UPO kunt u ook de factor A aflezen. Dit geeft aan hoeveel uw pensioen in 2016 is gestegen. De factor A heeft u nodig voor het berekenen van de fiscale jaarruimte en voor uw belastingaangifte over 2017. De fiscale jaarruimte geeft aan hoeveel premies voor een aanvullende pensioenvoorziening u kunt aftrekken van uw inkomstenbelasting.

Nieuws

Team Meppelink/Van Gestel met nieuwe sponsor Evi naar EK Beachvolleybal

Evi van Lanschot is de nieuwe sponsor van het dames beachvolleybalteam Meppelink/Van Gestel. Samen gaan zij van 16 augustus tot en met 20 augustus 2017 naar het EK Beachvolleybal in Letland. De sponsorovereenkomst is officieel gestart op 1 augustus 2017 en loopt tot en met de Olympische Spelen in 2020.

> Lees verder

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.