Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Evi’s maandupdate mei 2017

Graag informeren we u over de hoogtepunten van de maand mei. We blikken terug én vooruit, en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: mei 2017 in één oogopslag

Europese aandelen aan kop in mei, lagere dollar raakt Amerikaanse aandelen.

Aandelen

  • 'Trump Effect’ in de VS lijkt voorbij, nieuwe impulsen zijn nodig.
  • Europa en Azië hebben momentum mee en vergroten hun winsten.

Obligaties

  • Politieke onrust even naar de achtergrond.
  • Rente is vooral in de Zuid-Europese landen wat gedaald. 
  • Hoogrentende obligaties nog steeds in trek, ondersteund door goede bedrijfswinsten

Overig

  • Dollar levert in mei ruim 3% in.
  • Hierdoor negatief rendement voor wereldwijd vastgoed.

Wat zijn de gevolgen van de uitslag van de Engelse verkiezingen?

De financiële markten reageren negatief en het Engelse Pond levert daarop een dikke procent aan koerswaarde in op de euro. De verdere gevolgen zijn moeilijk te voorspellen. De beweeglijkheid van de Engelse financiële markten zal toenemen door de onzekerheid. Maar er zijn geen directe aardverschuivingen te verwachten. Wel is duidelijk dat deze uitslag gevolgen gaat hebben voor het brexit proces. De partij van premier May heeft tenslotte de politieke meerderheid verloren, wat de besluitvorming op dit toch al complexe dossier alleen maar moeilijker maakt.

Rendement in 2017

In mei namen de financiële markten een adempauze. De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 mei 2017 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Ontvang een Secrid Miniwallet

Misschien heeft u wel een bedrag staan dat u de komende tijd niet nodig heeft? Uw vakantiegeld bijvoorbeeld? Dan hebben we tijdelijk een aantrekkelijk aanbod voor u. Wie nu vóór 12 juni 2017 minimaal €2.500,- stort, krijgt de stijlvolle Secrid Miniwallet cadeau! De Secrid Miniwallet is een nieuw soort portemonnee voor pasjes, visitekaartjes en bankbiljetten. 

Wat doet u met uw vakantiegeld?

Benieuwd hoe Evi’s klanten hun vakantiegeld besteden? Wij vroegen het aan u! Ruim 130 klanten reageerden op de poll op deze site. De uitslag ziet u hieronder. Wilt u in de toekomst meedoen aan polls? Deze verschijnen regelmatig nadat u uitlogt uit uw portefeuille-overzicht. Uw feedback is heel belangrijk voor ons.

0,0

Sparen of beleggen

0,0

Besteden aan een mooie vakantie

0,0

Andere bestemming

Waarom moet ik geld op mijn beleggingsrekening storten via een tegenrekening?

Als u geld overmaakt naar uw Evi beleggingsrekening, dan gaat dat niet direct van uw spaarrekening maar via een tegenrekening. Dit is een betaalrekening op uw naam bij een Nederlandse bank. Dit werkt zo omdat de rekeningen van Evi niet direct zijn aangesloten op het betalingsverkeer.

De reden: dit is veiliger

Want doordat stortingen en opnames altijd via uw vooraf opgegeven tegenrekening lopen, kunnen wij de persoon die het geld overmaakt identificeren. Er zit dus een extra slot op de deur.

Maar er zit ook een nadeel aan. Het storten via een tegenrekening is voor u iets omslachtiger, dat begrijpen we. U kunt wel met de adresboekfunctie van uw bank ons rekeningnummer opslaan, zodat u dit maar één keer hoeft in te vullen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.