Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Evi’s maandupdate november 2017

Lees alles over de hoogtepunten van november. We blikken terug én vooruit, en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate november

Aandelen

  • Europese aandelen in de min. in november. Amerikaanse aandelen juist wél in trek, maar in euro’s gemeten slechts een licht positief resultaat
  • Flinke winstnemingen op Aziatische aandelen in laatste deel november

Obligaties

  • De rente op obligaties bleef nagenoeg gelijk in november
  • Zuid-Europese staatsobligaties behaalden een kleine plus, bedrijfsobligaties een kleine min

Overig

  • Europees vastgoed positieve uitzondering op negatieve aandelenbeurzen
  • Grondstoffen weer onder druk. Vooral de industriële metalen. Olieprijs blijft stijgen

Profiteer van belastingvoordeel: benut uw jaarruimte en reserveringsruimte

Aanvullend pensioen opbouwen en profiteren van belastingvoordeel? Maak dan nu nog gebruik van uw jaarruimte en/of reserveringsruimte. De jaarruimte is het verschil tussen het maximale pensioenbedrag dat u in een jaar mag opbouwen, en het bedrag dat u daadwerkelijk hebt opgebouwd. De reserveringsruimte is het bedrag van jaarruimtes van maximaal de voorgaande zeven jaren die u nog niet eerder heeft afgetrokken.

Benieuwd hoe u fiscaal kunt profiteren?

Rendement in 2017

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 30 november 2017 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Uw kind wordt 18: rekening komt vrij

Veel ouders sparen of beleggen op naam van hun kind. Een mooie manier om vermogen op te bouwen voor uw zoon of dochter. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de rekening zodra uw kind 18 wordt?

Schenken aan een kind: hoe zit dat precies?

U wilt uw (klein)kind een vliegende financiële start geven met een (periodieke) schenking. Maar hoeveel mag u schenken aan een kind, zonder dat er een belastingheffing op de deurmat valt? 

Oudedagsvoorziening voor ondernemers

Als ondernemer is het extra belangrijk om op tijd na te denken over een oudedagsvoorziening. U bouwt geen pensioen op, maar wilt op latere leeftijd wel kunnen genieten van financiële zekerheid. U hebt recht op AOW, maar welke mogelijkheden zijn er nog meer om geld opzij te zetten?

Vraag aan Evi:

Wat verandert er in de nieuwe voorwaarden?

Vanaf 1 januari 2018 past Evi de voorwaarden aan. Dit doen we om te voldoen aan de nieuwe MiFID-regels. Dit is een set richtlijnen die de Europese financiële markten efficiënter en transparanter maakt en de bescherming van beleggers vergroot.

Wilt u weten wat er in de voorwaarden verandert?

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.