Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Evi’s maandupdate oktober 2017

Lees alles over de hoogtepunten van oktober. We blikken terug én vooruit, en delen de belangrijkste zaken over uw beleggingen bij Evi.

Terugblik: Evi’s maandupdate oktober

Aandelen

 • Aziatische beurzen stijgen flink in oktober
 • Positief sentiment houdt ook aan op Amerikaanse en Europese aandelenbeurzen
 • Japanse beurs is koploper in oktober, dankzij het ‘Abe’ effect

Obligaties

 • Ondanks verlaging van maandelijkse inkoop stijgen obligatiekoersen
 • Zowel van staats- als bedrijfsobligaties
 • De obligaties van de zwakste eurolanden zijn extra gewild

Overig

 • Grondstoffen profiteren van de gestegen olieprijs
 • Vastgoedkoersen stijgen, maar blijven achter bij de aandelencategorie

Stijgende aandelenkoersen. Uitstappen of niet? Zo voorkomt u hoogtevrees!

De aandelenmarkten zijn de afgelopen maanden flink gestegen. Wat doet u als de aandelenmarkten een langere periode zijn gestegen en de beurzen gevoelsmatig hoog staan? Sommige beleggers krijgen de neiging om hun beleggingen te verkopen en (tijdelijk) uit te stappen. Maar is dit wel verstandig? De geschiedenis laat pieken en dalen zien, maar over langere perioden laten de beurzen over het algemeen een stijgende lijn zien. Veel in- en uitstappen is dus niet nodig.

Hoe voorkomt u dat u te snel uitstapt?

Rendement in 2017

De grafiek toont de waardeontwikkeling van de vijf beleggingsprofielen die Evi hanteert. U ziet hoe een inleg van 100 euro zich van 1 januari t/m 31 oktober 2017 – na aftrek van kosten – ontwikkeld heeft. Uw eigen waardeontwikkeling ziet u uiteraard terug in de Evi App of online rekeningomgeving.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vooruitzichten 2018: enthousiast over Europa

We blijven voor 2018 positief over aandelen. Daarbij zijn we enthousiaster over opkomende markten en Europa dan over aandelen uit de VS. Remment-Jan Bakker, senior portfoliomanager in een interview met IEX.nl:
“We zien dat de positieve ontwikkelingen aanhouden, Europa maakt een goed herstel door. De opkomende markten profiteren van de aantrekkende wereldhandel. Dit in combinatie met de lage rente-omgeving maakt een goed beleggersklimaat. Dat zal op 1 januari 2018 niet ineens veranderd zijn.”

Meer over valuta-effecten en hoe wij de beste beleggingsfondsen selecteren, leest u in het hele interview.

Evi wint opnieuw Gouden Stier

Vorige week hebben wij voor de tweede keer op rij de Gouden Stier gewonnen voor beste online vermogensbeheerder. En daar zijn we natuurlijk trots op! Evi verdiende ‘de Oscar van de beleggingswereld’ volgens de jury vooral vanwege de transparantie en de duidelijke communicatie. Wat verder de doorslag gaf was het feit dat Evi zich ten opzichte van het vorig jaar weer verder heeft verbeterd op het gebied van klantgerichte dienstverlening.

Over de Gouden Stier
De Gouden Stier is de meest felbegeerde award voor beleggingsproducten en -diensten voor de particuliere beleggersmarkt. De prijzen worden jaarlijks door een onafhankelijke jury uitgereikt aan bedrijven en producten die zich onderscheiden in hun beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod. De Gouden Stier is een initiatief van Belegger.nl en IEX.nl en maakt gebruik van de expertise van AF Advisors, Beleggingsmatch en Finno.nl. 

Vraag aan Evi:

Wat levert mij meer op: mijn hypotheek aflossen of beleggen?

Het nieuwe kabinet heeft in het regeerakkoord afgesproken dat een belangrijk voordeel voor huiseigenaren met een afbetaald huis verdwijnt. Die vrijstelling – ook wel de Wet Hillen genoemd – zorgt dat je met een (bijna) hypotheekvrij huis geen eigenwoningforfait betaalt. Deze belasting betaal je als huiseigenaar over de waarde van je woning. Het kabinet bouwt die vrijstelling in de komende dertig jaar in stapjes af. Iets om rekening mee te houden als je twijfelt tussen beleggen of aflossen. Want de afschaffing van de Wet Hillen maakt het volledig aflossen van je hypotheek financieel minder aantrekkelijk.

Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.