Wat gebeurt er bij...

Uitkeren: u stopt met opbouwen

Na de opbouwfase komt de uitkeringsfase. U koopt dan met het pensioenvermogen dat u hebt opgebouwd een lijfrente-uitkering bij een financiële aanbieder naar keuze. De lijfrente-uitkering is een periodieke uitkering die u krijgt nadat u stopt met werken. U moet dit regelen binnen 5 jaar nadat u de AOW-leeftijd heeft bereikt.

De uitkering die u krijgt is een bruto-inkomen. U betaalt daar belasting over maar vaak is dat wel minder dan toen u het geld inlegde, omdat uw inkomen vaak lager is dan toen u werkte. Er zijn twee soorten lijfrente-uitkeringen: tijdelijk en levenslang.

Man Vrouw Boot (1)

 

 

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering sluit u af bij een verzekeraar. U kunt dan kiezen uit een tijdelijke en een levenslange uitkering. Met een levenslange lijfrente-uitkering koopt u een uitkering voor de rest van uw leven. Als u overlijdt, gaat vaak het nog niet uitgekeerde geld naar de verzekeraar, tenzij u een verzekering heeft om dit te voorkomen.

Bancaire lijfrenterekening

Een bancaire lijfrenterekening is een lijfrente die u afsluit bij een bank of een beleggingsinstelling. Het gaat dan om een tijdelijke uitkering, minimaal 20 jaar, plus het aantal jaren dat de uitkering eerder ingaat dan de AOW-datum. Bij overlijden gaat het resterende geld naar uw erfgenamen.

Bij Evi van Lanschot bieden we op dit moment geen product aan voor de uitkerende fase. Evi Pensioenbeleggen is een bancaire lijfrente aan om zelf pensioen mee op te bouwen.

Maak kennis met Evi Pensioenbeleggen

Wilt u zelf uw pensioenpotje opbouwen? Ontdek wat Evi Pensioenbeleggen voor u kan betekenen.

Ontdek Evi Pensioenbeleggen

Man Beker (1)

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.238.121.7