Pensioen opbouwen

De voordelen van maandelijks inleggen

Als u een eigen pensioenpotje met beleggen opbouwt dan kunt u dat doen door uw inleg in een keer op uw pensioenrekening te storten. Maar u kunt er ook voor kiezen om maandelijks een bedrag in te leggen. Maandelijks inleggen kan namelijk een aantal voordelen opleveren. We noemen er een aantal.

 

Man Laptop

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

 

 

Het gemak van ongemerkt vermogen opbouwen

Maandelijks inleggen kan gemakkelijk zijn. U bepaalt zelf een vast bedrag dat maandelijks automatisch van uw rekening wordt afgeschreven en automatisch voor u wordt belegd. Eenmaal ingesteld heeft u er geen omkijken naar. En als u dat volhoudt bouwt u bijna ongemerkt aan uw vermogen.

 

Betere spreiding door regelmatig in te leggen

Een juist instapmoment voor uw beleggingen bepalen kan knap lastig zijn. Want wat is een goed moment? Na een aankoop kan de koers stijgen, gelijk blijven of dalen. Het instapmoment heeft dus een grote invloed op uw rendement. Met maandelijks inleggen middelt u de aankoopprijs en beperkt u het risico van verkeerd timen. Zo hoeft u niet te zoeken naar het juiste instapmoment.

 

Zelf de controle behouden

Ook als u maandelijks inlegt zit u nergens aan vast. Als uw financiële situatie verandert kunt u het bedrag altijd eenvoudig aanpassen of stoppen. U behoudt dus altijd de controle over uw beleggingen en kunt deze afstemmen op uw huidige behoeften en doelstellingen. Maandelijks inleggen heeft een psychologisch voordeel: omdat u op regelmatige momenten een vast bedrag belegt, reageert u vaak minder emotioneel bij schommelingen van uw beleggingen. En dat maakt de kans dat u impulsief handelt een stuk kleiner.

Let op: als u maandelijks een bedrag inlegt gebaseerd op het fiscale maximum, let er dan op dat dit maximum niet lager wordt om te voorkomen dat een deel van uw inleg niet aftrekbaar is.

 

Eenmalig en maandelijks kan ook

Wanneer u begint met het opbouwen van uw pensioenpotje, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om eenmalig een groter bedrag in te leggen, gecombineerd met een maandelijkse inleg. Deze strategie kan gunstig zijn, vooral als u een lange tijd hebt om uw pensioen op te bouwen. Door een eenmalig groter bedrag in te leggen, kunt u profiteren van het effect van rendement-op-rendement over een langere periode.  Vervolgens kunt u maandelijks een bedrag blijven inleggen om uw pensioen verder op te bouwen.

 

Berekentool

Wilt u weten wat Evi Pensioenbeleggen u op kan leveren? Gebruik onze tool en we maken een berekening voor u.

Maak een berekening
Pensioentool Laptop

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.238.121.7