Pensioen uitgelegd

Waarom zelf een pensioenpotje opbouwen?

Als Nederlander denkt u misschien dat u altijd een goed pensioen ontvangt. Maar met veranderende tijden en onzekerheden over de toekomst, zoals economische en politieke veranderingen, is een comfortabel pensioen niet langer een garantie. De AOW en pensioenfondsen kunnen vaak niet langer al uw behoeften dekken. Daarom kiezen veel mensen ervoor om zelf hun pensioen aan te vullen. Dit geeft meer zekerheid en controle over uw financiële toekomst.

 

Vrouwen Met Fietsen

 

 

Vergrijzing in Nederland

Nederland vergrijst, er zijn steeds meer mensen boven de 65 jaar en er werken minder mensen. Dit zet het pensioenstelsel onder druk omdat er minder mensen zijn om de AOW-uitkering van gepensioneerden te betalen. Als reactie hierop verhoogt de overheid de AOW-leeftijd. Dit zorgt echter voor onzekerheid. Als u zelf een pensioenpotje opbouwt bent u minder afhankelijk van de overheid en zorgt u voor uw eigen financiële stabiliteit.

 

Zelfstandig ondernemer of DGA

Bent u zelfstandig ondernemer of directeur-grootaandeelhouder (DGA)? Dan bouwt u geen pensioen op via een werkgever. Hoewel u wel AOW ontvangt, is dit vaak niet genoeg om comfortabel van te leven. Daarom is het belangrijk dat u zelf een pensioenpotje opbouwt. Dit zorgt niet alleen voor extra inkomsten tijdens uw pensioen, maar geeft u ook financiële zekerheid en vrijheid.

 

Pensioengat

Heeft u een tijdje in het buitenland gewoond of gewerkt? Dan krijgt u mogelijk niet de volledige AOW-uitkering. Dit kan leiden tot een pensioengat. Om dit gat op te vullen, is het verstandig om zelf extra pensioen op te bouwen. Door zelf actie te ondernemen, beschermt u uw financiële toekomst en zorgt u ervoor dat u tijdens uw pensioen comfortabel kunt leven.

 

Uw leven na pensionering

Veel mensen willen na hun pensionering dezelfde levensstijl behouden. Misschien wilt u wel meer genieten van uw vrije tijd. Om dit te kunnen doen, kan het nodig zijn om uw pensioen aan te vullen. Met een extra pensioenpotje heeft u meer financiële vrijheid om te doen wat u wilt tijdens uw pensioen.

 

Hoe kunt u zelf pensioen opbouwen?

Er zijn verschillende manieren om zelf pensioen op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld geld opzijzetten op een spaarrekening. Of u kunt beleggen. Het belangrijkste is om nu al te beginnen met het opbouwen van uw eigen pensioenpotje. Door vroeg te beginnen kunt u zorgen voor een comfortabel pensioen en komt u later niet in de financiële problemen.

 

Maak kennis met Evi Pensioenbeleggen

Wilt u zelf uw pensioenpotje opbouwen? Ontdek wat Evi Pensioenbeleggen voor u kan betekenen.

Ontdek Evi Pensioenbeleggen

Man Beker (1)

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.238.121.7