Pensioen opbouwen

Wat kan Evi Pensioenbeleggen opleveren?

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En dat ook nog met fiscaal voordeel. Maar wat levert het straks op? Vul onze tool in en we maken een berekening voor u.

 

Mature Businessman Working At Cafe

 

 

Zelf pensioen opbouwen: een voorbeeld

Stel, u legt 20 jaar lang de maximale jaarruimte van €36.077 per jaar in en uw inleg wordt belegd tegen een gemiddeld nettorendement van 3%. U valt in het hoogste belastingtarief (49,50%).

Over uw jaarlijkse inleg hoeft u geen belasting te betalen. Dat scheelt u per jaar 49,50% x € 36.077 =€ 17.858. Netto heeft u dus €36.077 - €17.858 = €18.219 per jaar ingelegd.

Na 20 jaar heeft u ongeveer €365.000 ingelegd en daarmee bijna €1.000.000 opgebouwd.

Over dat bedrag moet u nog wel belasting betalen, maar die is vaak lager omdat u met pensioen bent.

Let op: Dit is een voorbeeld, geen voorspelling van wat u echt krijgt met een lijfrente. Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt een deel van uw inleg verliezen.

Berekentool

Wilt u weten wat Evi Pensioenbeleggen u op kan leveren? Gebruik onze tool en we maken een berekening voor u.

Maak een berekening
Pensioentool Laptop

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.238.121.7