Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Beleggen bij Evi: hoe werkt dat precies?

Evi maakt beleggen graag overzichtelijk en transparant. Daarom maakt zij gebruik van vijf Evi Fondsen, elk met een eigen verhouding tussen risico en daarbij te verwachten rendement. Een Evi Fonds belegt voor u in beleggingsfondsen. Dit heeft een aantal voordelen. Doordat beleggingsfondsen beleggen voor veel beleggers, kunnen ze de transactiekosten laag houden. Daarnaast kunnen ze een brede spreiding aanbrengen én hebben ze toegang tot beleggingen die voor individuele beleggers vaak onbereikbaar zijn.

Niet iedere belegger is gelijk

Dat weet Evi. Persoonlijke wensen, beleggingsdoelstellingen, kennis, ervaring en vermogen verschillen per persoon. Daarom heeft Evi vijf verschillende beleggingsprofielen, ook wel risicoprofielen genaamd. Een beleggingsprofiel geeft een inschatting van het risico dat u met uw beleggingen loopt. Het geeft ook een verwachting van het rendement dat u met uw beleggingen kunt behalen. Samen met Evi bepaalt u welk beleggingsprofiel het beste bij u past. Voor elk beleggingsprofiel heeft Evi een Evi Fonds ontwikkeld. Voor elk Evi Fonds is een strategische vermogensverdeling samengesteld. Dit is een verdeling in verschillende soorten financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties, onroerend goed, en grondstoffen. Hieronder ziet u een voorbeeld van de vermogensverdeling binnen het fonds Evi Neutraal.

Bron: Evi, september 2019

Spreiden is key

De Evi Fondsen beleggen in verschillende beleggingsfondsen die breed zijn gespreid over diverse beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. En de spreiding gaat verder. Met deze Evi Fondsen beleggen we namelijk wereldwijd. Niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Azië en de opkomende landen. En ook binnen Europa zijn weer allerlei keuzes te maken. Kiezen we voor een actief of een passief beleggingsfonds (tracker), of een beleggingsfonds dat investeert in large-caps of juist smallcaps (grote of juist kleinere bedrijven)?

Regioverdeling

Dit is een voorbeeld van de regioverdeling binnen een modelportefeuille met een neutraal profiel bij Evi.

Noord-Amerika

22,59%

Europa

66,96%

Azië

3,56%

Japan

3,25%

Overige

3,64%

Bron: Bron: Evi, september 2019

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.