Kapitaaloverdracht

Is kapitaaloverdracht altijd verstandig? Lees hieronder wat het is en waar u op moet letten.

Wat is kapitaaloverdracht?

Veranderen van werkgever betekent vaak ook veranderen van pensioenregeling en -aanbieder. Als u pensioen heeft opgebouwd bij een werkgever en u stapt over naar een nieuwe werkgever, krijgt u vaak ook de vraag of u het pensioen dat u bij de pensioenaanbieder van uw oude werkgever heeft opgebouwd wilt overdragen naar de pensioenaanbieder van uw nieuwe werkgever. Dit proces noemen we kapitaaloverdracht.

Tweede pijler

Of het verstandig is om het kapitaal van uw in de tweede pijler opgebouwde werkgeverspensioen over te dragen naar uw nieuwe pensioenaanbieder is een lastig vraagstuk. Bij Evi kunnen we u daar eigenlijk ook niet bij helpen.

Derde pijler

Maar: er is ook sprake van kapitaaloverdracht wanneer u het aanvullend pensioen dat u opgebouwd heeft in uw derde pijler overdraagt naar een andere aanbieder. En daar vertellen we u wel graag meer over

Kapitaaloverdracht van lijfrenteverzekeringen of bancaire lijfrentes

Heeft u een aanvulling op uw pensioen geregeld in de vorm van een lijfrenteverzekering of een bancaire lijfrente? Dan staan deze financiële producten op uw eigen naam en zijn ze niet afhankelijk van waar u werkt. U mag het opgebouwde kapitaal van deze producten dan ook overdragen, bijvoorbeeld als u niet tevreden bent over de hoogte van de kosten of de hoogte van het rendement.

Meer weten over kapitaaloverdracht? Neem contact op

Waar let u op bij kapitaaloverdracht van uw aanvullend pensioen?

Kosten

De kosten van lijfrenteverzekeringen of bancaire lijfrentes kunnen per aanbieder nogal variëren. Dat kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door de manier waarop het pensioeninkomen dat u met het financiële product opbouwt wordt belegd. Meer informatie over de kosten van uw product staat in het jaarlijks waardeoverzicht van uw polis.

Balans tussen risico en rendement

Ook bij het opbouwen van aanvullend pensioen kunt u keuzes maken op het gebied van risico en rendement. Misschien wilt u meer risico nemen, en zo de kans op een mooier rendement vergroten. Of misschien wilt u uw risico juist geleidelijk af (laten) bouwen.

Mogelijkheden en regels

Voor lijfrenteverzekeringen en bancaire lijfrentes gelden bepaalde (fiscale) mogelijkheden en regels. Heeft u een premiebetalende lijfrenteverzekering afgesloten voor 16 oktober 1990 of een koopsompolis afgesloten voor 1 januari 1992 ? Dan geldt nog een zogenoemd ‘oud regime’ met meer (fiscale) mogelijkheden. Voordat u overgaat tot kapitaaloverdracht van een product dat in een oud regime valt, is het belangrijk om u goed over de consequenties te (laten) informeren.

Overstaptarieven

Tot slot: als u besluit om het kapitaal van uw lijfrenteverzekering of bankspaarproduct over te dragen, kunt u te maken krijgen met overstapkosten. Voorkom een teleurstelling achteraf en controleer voordat u overgaat tot kapitaaloverdracht of hiervan sprake is bij uw huidige financiële product.

Meer weten over Evi Pensioen? Lees meer

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 137.800.


Meest gekozen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

  • Individueel pensioen opbouwen (3e pijler) met fiscaal voordeel
  • Uw inleg is aftrekbaar van de belasting
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Ton Scheel

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.”
Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioenbeleggen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioenbeleggen. Een van onze specialisten belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
3.230.143.213