Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Sparen of beleggen

De spaarrente is historisch laag. De opbrengst is dus beperkt. Zo wordt het interessant om te gaan beleggen. Meer risico, maar kans op een hoger rendement. Als u nog nooit belegd hebt, kan dit een lastige keus zijn. Bij Evi hoeft u niet te kiezen, sparen en beleggen kan tegelijk. U hoeft geen beleggingskennis te hebben, want Evi belegt voor u.

Bereken het nu!

Sparen én beleggen: u houdt de controle

 • 0,03% spaarrente is historisch laag

  De spaarrente is lager dan de inflatie. De opbrengst is dus beperkt. Daarmee wordt beleggen interessant. Meer risico, maar met kans op een hoger rendement. Kiezen is niet nodig.

 • 4,45% rendement gemiddeld per jaar na aftrek van kosten

  Dit is bij een neutraal beleggingsprofiel over de afgelopen 5 jaar. De waarde van uw belegging kan fluctueren, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 • Pas de balans op elk moment aan

  Als u een beleggingsrekening opent (vanaf € 1.000,-) dan koppelen we daar automatisch een spaarrekening aan. Overboeken van geld is zo geregeld, zonder berekening van aan- of verkoopkosten.

Sparen of beleggen? Bereken het hier!

In de onderstaande grafiek laten wij zien hoe uw vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen met sparen en beleggen. Vul deze punten in en bereken hoe u uw doel kunt bereiken.

 1. Welk doel wilt u behalen (doelvermogen)?

 2. Wat is uw startbedrag en hoeveel stort u maandelijks bij?

 3. Over hoeveel jaar wilt u uw doel behalen en hoeveel risico wilt u lopen?

Verwachte rendementen Beleggen & Verwacht rendement Sparen

 • U hecht waarde aan een vast inkomen uit uw vermogen, vermogensgroei komt op de tweede plaats. U accepteert een gering negatief rendement op uw belegbaar vermogen in een slecht beleggingsjaar.
 • U stelt een stabiele stroom aan inkomsten voorop, maar u streeft ook naar enige vermogensgroei op langere termijn. U accepteert een beperkt negatief rendement op uw belegbaar vermogen in een slecht beleggingsjaar.
 • U hecht zowel aan inkomsten uit uw vermogen als aan vermogensgroei op langere termijn. U accepteert een negatief rendement op uw belegbaar vermogen in een slecht beleggingsjaar.
 • U hecht voornamelijk aan vermogensgroei op de lange termijn, inkomen uit vermogen is veel minder belangrijk. U accepteert een aanzienlijke waardedaling in een slecht beleggingsjaar.
 • U streeft naar vermogensgroei op de lange termijn. U accepteert een aanzienlijke waardedaling in een slecht beleggingsjaar.
€ {{result.maxSavings | number : 0}} met sparen € {{result.maxRealisticProjection| number : 0 }} met beleggen
 • Beleggen
 • Goede opbrengst € {{result.maxOptimisticProjection| number : 0 }}
 • Verwachte opbrengst € {{result.maxRealisticProjection| number : 0 }}
 • Slechte opbrengst € {{result.maxPessimisticProjection| number : 0 }}
 • Sparen
 • Opbrengst € {{result.maxSavings | number : 2}}


In bovenstaande grafiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen, uitgedrukt in vermogen in de loop der tijd. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. De waardeontwikkeling van uw beleggingen hangt echter af van de ontwikkeling op de wereldwijde financiële markten.

Lees meer informatie over deze grafiek

Sparen en beleggen uitbesteed vanaf €1.000,-

U hoeft zelf geen beleggingsexpert te zijn om te beleggen. Evi neemt u al het werk uit handen en belegt voor u, met de kennis van een private bank. Makkelijk, overzichtelijk en volledig online, ook via de app. Het zorgvuldige beleggingsbeleid van Evi is gericht op vermogensgroei tegen een voor u aanvaardbaar risico, op een manier die bij u past. 

Op elk moment kosteloos overboeken

Uw spaarrekening en beleggingsrekening zijn aan elkaar gekoppeld. U kunt zelf eenvoudig online of met de Evi App kosteloos geld van uw spaarrekening naar de beleggingsrekening overboeken, en andersom. Wanneer u wilt. Alleen dat wat op uw beleggingsrekening staat, wordt voor u belegd. Evi berekent hiervoor geen aan- of verkoopkosten.

Meer controle en minder kosten dan bij depositosparen

Beleggen kan meer opleveren dan depositosparen, vooral op langere termijn. Net als bij depositosparen spaart en belegt u met geld dat u niet direct nodig hebt, maar uw geld staat niet voor langere tijd verplicht vast.  U kunt dus altijd kosteloos heen en weer boeken op uw Evi rekeningen. Maar u kunt uw tegoeden ook opnemen. En natuurlijk uitstappen wanneer u wilt.

Ook gaan beleggen? Een goed idee?

In het RTL4 programma 'Wist Je Dat?' worden vragen van kijkers beantwoord en komen de meest interessante feitjes naar voren. Sparen of beleggen, welke kies jij?

Waarom is de spaarrente zo laag?

In heel Europa is de rente op spaargeld historisch laag. Zelfs lager dan de inflatie. Hoe het kan dat de spaarrente zo laag staat? Wij leggen het je uit in deze animatie.

Uitgelicht

Evi Vermogensbeheer

Beleggen zonder gedoe. Evi neemt u al het werk uit handen. Deskundig en gericht op de lange termijn.

Uitgelicht

Eén doel, één einddatum

Evi belegt voor u om uw beleggingsdoel op een specifieke einddatum te realiseren. Met een beleggingsstrategie op maat.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.