Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Beleggen

 • Beste online vermogensbeheerder
 • Beleggen uitbesteed tegen scherp tarief
 • Online inzicht en persoonlijk contact
Ontdek de producten van Evi

Evi vindt dat iedereen moet kunnen beleggen. U dus ook. Heeft u vragen over beleggen of over beleggen bij Evi? Hieronder delen wij onze (beleggings)expertise en kunt u onze beleggingsproducten bekijken.

U wilt graag uw vermogen laten groeien, dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Vaak ontstaat de vraag: ga ik sparen of beleggen? Sparen levert met de lage spaarrente weinig op, maar geeft wel zekerheid. Beleggen is onzekerder, maar biedt ook kans op een hoger rendement. Dit kan dus een lastige keuze zijn. Wat past het beste bij uw wensen en financiële situatie?

Beleggen of sparen? Bereken het hier!

Vul uw gegevens in en bereken wat sparen of beleggen u op kan leveren

jaar

Beginnen met beleggen

Op het eerste gezicht kan beleggen ontzettend ingewikkeld lijken. Er zijn nogal wat belangrijke begrippen die u misschien niets zeggen. En waar begin je überhaupt met beleggen? Evi neemt u graag aan de hand in de wereld van beleggen.

Lees meer over beginnen met beleggen

Beleggen bij Evi

Eenvoudig online geld beleggen met Evi als uw beleggingsexpert. Bekijk onze producten en ontdek wat bij u past.

Evi Pensioen

U bouwt door beleggen aanvullend inkomen op voor uw pensioen.

 • Beleggen voor pensioenaanvulling
 • Mogelijk belastingvoordeel
 • Afnemend risico richting AOW-datum

Evi Beheer

Evi beheert uw vermogen. We bepalen samen hoe wij voor u beleggen.

 • Uitgebreide persoonlijke intake
 • Begeleiding bij bepalen profiel
 • Jaarlijkse profielcheck
Toon meer Evi producten

Vier aandachtspunten voordat u gaat beleggen

Bepaal uw doel en termijn voor beleggen

Wat wilt u bereiken? Hoeveel geld is er nodig om uw doel te realiseren? En wanneer wilt u dat dit doel bereikt is? Wees helder en realistisch over uw doelstellingen. Misschien belegt u voor uw pensioen, of voor een andere woning op termijn. Of vindt u het simpelweg prettig om vermogen op te bouwen voor de toekomst.

Bepaal daarnaast hoeveel jaar u nodig heeft om uw beleggingsdoel te bereiken. Die periode wordt ook wel de beleggingshorizon genoemd. Hoe langer deze horizon, hoe langer u de tijd hebt om eventuele tussentijdse dalingen op te vangen. En als u meer tijd hebt om te beleggen, kunt u overwegen uw beleggingsdoel te halen met meer risico. Bij een korte beleggingshorizon, heeft minder risico nemen de voorkeur. 

Beleg alleen met geld dat u niet op korte termijn nodig hebt. En houd altijd een buffer op een spaarrekening aan voor onvoorziene uitgaven. Zoals voor een wasmachine die stuk gaat.

Komt uw doel dichterbij? Stuur dan bij. Als u bijvoorbeeld in de buurt komt van uw pensioenleeftijd, neem dan minder risico’s. Zodat uw opgebouwde vermogen niet op het laatste moment in gevaar komt.

Weeg de voordelen van beleggen af tegen de kosten en risico’s

Beleggen is een aantrekkelijke manier om op termijn vermogen op te bouwen. Er zijn echter ook kosten en risico’s aan verbonden. Loop geen onnodig risico. Weet om welke risico’s het gaat en of u deze risico’s kunt en wilt dragen. Zo is de waarde van uw beleggingen afhankelijk van deze ontwikkelingen op de financiële markten. Beleggen gaat dus gepaard met tussentijdse koersschommelingen, maar u kunt ook uw inleg verliezen. Deze onzekerheid over rendement en de koersschommelingen moet u zowel financieel als qua gemoedsrust kunnen verwerken. Kunt u koers houden als rendementen tijdelijk tegenvallen?

Het is aan u om te bepalen of u deze risico’s aanvaardt. Hiertegenover staan ook enkele voordelen. U heeft bijvoorbeeld een hoger potentieel rendement dan bij sparen. Door de lage spaarrentes levert sparen al enige tijd bijna niets meer op. Beleggen heeft de afgelopen jaren een hoger gemiddeld rendement.

Een hoger potentieel rendement maakt het ook eenvoudiger om uw financiële doelen te halen. Denk aan het opbouwen van een potje om eerder te stoppen met werken, een verre reis te maken of de kinderen te laten studeren.

Let op: de waarde van uw beleggingen kan fluctueren, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bepaal welk Evi-product bij u past

Denk goed na of u het aan- en verkopen van beleggingen in uw portefeuille zelf gaat doen of dat u dat liever uit handen geeft. Particuliere beleggers blijken als gevolg van beleggingsbeslissingen op basis van emotie vaak slechtere resultaten te behalen dan nodig. Bij het uitbesteden moet u goed letten op kosten én op betrouwbaarheid. Is de beleggingsfilosofie van de aanbieder helder en past die bij uw visie en risicobereidheid?

Onze beleggingsproducten voor u op een rij:

 • Laat Evi uw vermogen beleggen met Evi Beheer
 • Kies uw eigen Evi Fonds met Evi Go
 • Beleggen voor uw kinderen met Evi4Kids
 • Fiscaal vriendelijk beleggen voor later met Evi Pensioen
 • Op een specifieke einddatum uw doel realiseren met Evi Doelbeleggen
Uw geld veilig belegd bij Evi

Voor de bescherming van uw vermogen kunt u gebruikmaken van verschillende regelingen. Evi valt net als Van Lanschot onder het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel en de bescherming van de Wet giraal effectenverkeer.

De manier waarop uw vermogen wordt beschermd is verschillend. De eerste twee stelsels werken met een vergoeding. Dit betekent dat u bij faillissement van Evi mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding tot een bepaald maximum.

Kijk voor meer informatie over deze stelsels op vanlanschot.nl

Beleggen in 2020?

Wilt u in 2020 gaan beleggen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met alle economische en politieke ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de beurzen. Evi houdt volgend jaar in ieder geval rekening met de aanhoudende politieke onzekerheden zoals de Brexit-ontwikkelingen, de aankomende verkiezingen in de VS en de handelsoorlog tussen de VS en China. Daarnaast voorzien we een matige economische groei zonder acuut recessiegevaar. Hoe gaan al deze ontwikkelingen impact hebben op het beursklimaat van 2020? Evi vertelt u er graag meer over.

Zakelijk beleggen

Wilt u geld uit uw onderneming apart zetten, zodat u vermogen voor de toekomst opbouwt of de winst goed benut? Dat kan met zakelijk beleggen bij Evi. We bieden ondernemers voor elk doel een oplossing. Of u nou zzp’er bent, of uw eigen BV heeft. Bekijk de mogelijkheden voor ondernemers.

Lees meer over zakelijk beleggen

Beleggen in fondsen

Met Evi belegt u in een van de vijf Evi Fondsen. Elk Evi Fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement en belegt onderliggend in zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Met beleggen in beleggingsfondsen brengen we spreiding aan in de portefeuille en verlagen we het risico.

Lees meer over beleggingsfondsen

Verantwoord beleggen

Kiest u bij aankopen ook steeds meer gericht voor producten die rekening houden met mens, milieu en maatschappij? Bij Evi vinden we het ook belangrijk dat de ondernemingen waarin wij beleggen, rekening houden met hun omgeving. Daarom beoordelen we bedrijven en beleggingsfondsen op financiële én niet-financiële criteria.

Lees meer over verantwoord beleggen

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.