Maandupdates

Evi kijkt vooruit, blikt terug en deelt de belangrijkste zaken over uw beleggingen.

Maandupdates

Evi's maandupdate oktober 2023

Zowel aandelen- als obligatiekoersen deden een stapje terug in september. Beleggers waren teleurgesteld omdat zij de kans op een spoedige verlaging van de rente kleiner zien worden.

Maandupdates

Evi's maandupdate september 2023

Aandelenbeurzen deden in augustus een stapje terug. Dit werd veroorzaakt door de hogere renteniveaus. Wilt u weten welke ontwikkeling Evi verwacht op het gebied van de rente?

Maandupdates

Evi's maandupdate juli 2023

We blijven terughoudend met aandelen. Om dat te veranderen moet de inflatie normaliseren, de rente door centrale banken niet verder verhoogd worden en de economische groei op pijl blijven.

Maandupdates

Evi's maandupdate mei 2023

De beleidsrente is verhoogd om hoge inflatie te bestrijden. De inflatie wordt wel minder, maar we hebben nog altijd te maken met stijgende prijzen.

Maandupdates

Evi's maandupdate april 2023

Na een turbulente maand is de rust op de financiële markten weer wat teruggekeerd. De aandelenmarkten sloten maart toch nog af met een kleine plus.

Maandupdates

Evi's maandupdate maart 2023

De hoogte van de inflatie is voor de aandelen- en obligatiemarkten een zeer belangrijk cijfer. Die inflatie daalde maar mondjesmaat in februari.

Maandupdates

Evi's maandupdate oktober 2022

Het bestrijden van de inflatie blijft top prioriteit voor de centrale banken. Dat werd nogmaals bevestigd door de aankondiging dat zij de rente sneller dan verwacht willen verhogen.

Maandupdates

Evi's maandupdate augustus 2022

De beurzen sloten de maand juli onverwacht zeer positief af, waardoor een deel van het opgelopen koersverlies is ingelopen. Is dit optimisme op de beurzen terecht? 

Maandupdates

Evi's maandupdate juli

Nu velen met vakantie gaan houden wij het in ons beleggingsbeleid juist dichtbij huis. Meer in de maandupdate van juli.

Maandupdates

Evi's maandupdate juni

Oplopende inflatie en stijgende rente hebben hun effect gehad op de obligatiekoersen. Biedt dit nieuwe kansen voor obligatiebeleggingen? 

Maandupdates

Evi's maandupdate april

Hoewel de zorgen rond het Oekraïne-conflict aanhouden, lijken beleggers over de grootste schrik heen. Lees meer in onze maandupdate.

Maandupdates

Evi's maandupdate februari

De huidige schommelingen hebben onder andere te maken met inflatie en de situatie in Oekraïne. Vooruitzichten voor langere termijn blijven positief.

3.235.60.197