Maandupdates

Evi kijkt vooruit, blikt terug en deelt de belangrijkste zaken over uw beleggingen.

Maandupdates

Evi's maandupdate juli 2024

In juni werden Europese financiële markten opgeschrikt door politieke onzekerheid in Frankrijk. Desondanks stegen wereldwijde aandelen. Als gevolg van de lage rentes stegen obligaties ook. Positieve winstontwikkelingen en het vooruitzicht van rentedaling ondersteunen het marktsentiment en onze verwachtingen.

Maandupdates

Evi's maandupdate juni 2024

In mei herstelden aandelen van de daling in april en volgden nieuwe records. Zoals verwacht verlaagde de ECB de rente en liet de Fed de rente ongewijzigd. Bij verdere inflatiedaling in de VS wordt een rentedaling reëel.

Maandupdates

Evi's maandupdate mei 2024

In april verloren zowel aandelen als obligaties een beetje terrein. Dat had vooral te maken met rentevrees in de VS, waar het verlies dan ook het grootst was.

Maandupdates

Evi's maandupdate april 2024

Het positieve sentiment onder aandelenbeleggers beperkte zich niet alleen tot de grote technologiebedrijven. Andere sectoren maakten een duidelijke inhaalslag.

Maandupdates

Evi's maandupdate oktober 2023

Zowel aandelen- als obligatiekoersen deden een stapje terug in september. Beleggers waren teleurgesteld omdat zij de kans op een spoedige verlaging van de rente kleiner zien worden.

Maandupdates

Evi's maandupdate september 2023

Aandelenbeurzen deden in augustus een stapje terug. Dit werd veroorzaakt door de hogere renteniveaus. Wilt u weten welke ontwikkeling Evi verwacht op het gebied van de rente?

Maandupdates

Evi's maandupdate juli 2023

We blijven terughoudend met aandelen. Om dat te veranderen moet de inflatie normaliseren, de rente door centrale banken niet verder verhoogd worden en de economische groei op pijl blijven.

Maandupdates

Evi's maandupdate mei 2023

De beleidsrente is verhoogd om hoge inflatie te bestrijden. De inflatie wordt wel minder, maar we hebben nog altijd te maken met stijgende prijzen.

Maandupdates

Evi's maandupdate april 2023

Na een turbulente maand is de rust op de financiële markten weer wat teruggekeerd. De aandelenmarkten sloten maart toch nog af met een kleine plus.

Maandupdates

Evi's maandupdate maart 2023

De hoogte van de inflatie is voor de aandelen- en obligatiemarkten een zeer belangrijk cijfer. Die inflatie daalde maar mondjesmaat in februari.

Maandupdates

Evi's maandupdate oktober 2022

Het bestrijden van de inflatie blijft top prioriteit voor de centrale banken. Dat werd nogmaals bevestigd door de aankondiging dat zij de rente sneller dan verwacht willen verhogen.

Maandupdates

Evi's maandupdate augustus 2022

De beurzen sloten de maand juli onverwacht zeer positief af, waardoor een deel van het opgelopen koersverlies is ingelopen. Is dit optimisme op de beurzen terecht? 

3.238.121.7