Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Zzp pensioen

 • Een stabiel inkomen tijdens uw pensioen
 • Profiteer van fiscaal voordeel
 • Afbouw van risico richting uw AOW-datum

Zzp'er? Regel uw pensioen! 

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp’er) bouwt u geen pensioen op bij een werkgever. De overheid heeft wel plannen om zzp'ers vrijwillig pensioen te laten opbouwen via een pensioenregeling, maar die zijn nog niet definitief. Tot die tijd moet u dus zelf zorgen dat u genoeg geld opzijzet voor voldoende inkomen tijdens uw pensioen.

Heeft u dit nog niet gedaan? Kom dan nu in actie en start met het opbouwen van vermogen als aanvulling op uw AOW. De Nederlandse overheid stimuleert zzp'ers met een fiscale regeling. Dat houdt in dat u een deel van uw fiscale jaarruimte belastingvrij kunt beleggen om zo aanvullend pensioen op te bouwen. 

Profiteer maximaal van uw jaarruimte

Wat is uw jaarruimte?

Het verschil tussen wat u in één kalenderjaar daadwerkelijk aan pensioen opbouwt en wat u maximaal zou mogen opbouwen, is uw fiscale jaarruimte. In 2020 mag u over een loon van maximaal € 110.111 pensioen opbouwen.

Bereken uw jaarruimte

Fiscaal voordeel in Box 1

U mag een deel van deze jaarruimte fiscaal benutten. Als u dit bedrag voor 31 december inlegt in een financieel product, mag u dit in het volgende jaar aftrekken van uw belastbaar inkomen in box 1.

Fiscaal voordeel in Box 3

Daarnaast hoeft u over het aanvullende vermogen wat u op deze manier opbouwt ook geen vermogensrendementsheffing te betalen in Box 3. U behaald dus belastingvoordeel over uw inleg. Door als zzp'er gebruik te maken van deze regeling, kunt u voordelig aanvullend pensioen opbouwen.

Start met het opbouwen van pensioen

Wilt u als zzp'er maximaal profiteren van het belastingvoordeel op uw fiscale jaarruimte? Dan kunt u uw jaarruimte inleggen in Evi Pensioenbeleggen, een financieel product waarmee u aanvullend pensioen opbouwt. 

Evi Pensioenbeleggen is een bancaire lijfrente. Dat betekent dat u uw inleg op een geblokkeerde beleggingsrekening stort en deze voor uw belegd wordt door de experts van Evi. Pas op de datum dat u AOW ontvangt, kunt u bij het vermogen dat u heeft opgebouwd. Dit vermogen wordt periodiek tijdens uw pensioen aan u uitgekeerd. Zo bent u tijdens uw pensioen verzekerd van een stabiel inkomen.

Door uw inleg te beleggen, maakt u kans op een mooi rendement. Maar beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Bij Evi Pensioenbeleggen worden deze risico’s afgebouwd naarmate uw AOW-datum dichterbij komt.

 1. Vul uw kennis, ervaring en gegevens in

  Op basis van 15 vragen bepalen we uw beleggingsprofiel

 2. Ontvang uw persoonlijke uitgangspunten

  Ontvang een persoonlijk beleggingsvoorstel

 3. Na uw akkoord openen wij de beleggingsrekening

  Start met het opbouwen van aanvullend pensioen

Lees meer over pensioen voor zzp'ers

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.