Zzp pensioen

  • Profiteer van fiscaal voordeel
  • Afbouw van risico richting uw pensioendatum
  • Overstappen? Evi begeleidt uw waardeoverdracht

Zzp'er? Regel uw pensioen! 

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp’er) bouwt u geen pensioen op bij een werkgever. U krijgt natuurlijk wel AOW. U moet dus zelf zorgen voor een eventuele aanvulling van uw inkomen na uw pensionering. Hiervoor moet u dan wel voldoende vermogen op hebben gebouwd.

Heeft u dit nog niet gedaan? Kom dan nu in actie en start met het opbouwen van vermogen voor een aanvulling op uw AOW-uitkering. Dat kan fiscaal voordelig. De Nederlandse overheid stimuleert zzp'ers met een fiscale regeling om voldoende pensioen op te bouwen. U kunt elk jaar met een bedrag – de jaarruimte – fiscaal vriendelijk vermogen opbouwen om zo aanvullend pensioen op te bouwen. Wanneer u het vermogen weer tot uitkering laat komen is dit belast met inkomstenbelasting.

Start met pensioenbeleggen

Profiteer van uw jaarruimte

Wat is uw jaarruimte?

Het verschil tussen wat u in één kalenderjaar daadwerkelijk aan pensioen opbouwt en wat u maximaal zou mogen opbouwen, is uw fiscale jaarruimte.

Bereken uw jaarruimte

Fiscaal voordeel in Box 1

U mag een deel van deze jaarruimte fiscaal benutten. Als u dit bedrag voor 31 december inlegt in een financieel product, mag u deze inleg in het volgende jaar aftrekken van uw belastbaar inkomen in box 1. Wanneer u het vermogen weer tot uitkering laat komen is dit belast met inkomstenbelasting.

Fiscaal voordeel in Box 3

Daarnaast hoeft u over het vermogen wat u op deze manier opbouwt ook geen vermogensrendementsheffing te betalen in Box 3. Door als zzp'er gebruik te maken van deze regeling, kunt u voordelig een aanvulling op uw pensioen opbouwen.

Bereken wat Evi Pensioen u kan opleveren

Met Evi Pensioen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En de fiscus betaalt mee. Maar wat levert het straks op? In drie eenvoudige stappen maken we een berekening voor u.

  • Vul uw gegevens in
  • Wij maken een persoonlijk voorstel
  • Open een rekening of maak een afspraak
Grafiek Pensioen

Contact met onze pensioenspecialist?

Maak een afspraak

Overstappen?

Heeft u als zzp'er uw pensioen geregeld in de vorm van een lijfrenteverzekering of een bancaire lijfrente? Dan staan deze financiële producten op uw eigen naam. U mag met de opgebouwde waarde van deze producten dan ook overstappen naar een andere pensioenaanbieder, bijvoorbeeld als u niet tevreden bent over de hoogte van de kosten of de hoogte van het rendement. Wanneer u naar Evi overstapt, helpen wij u graag verder met het regelen van deze waardeoverdracht.  

Meer weten over waardeoverdracht? Neem contact op
Overstappen

Start met het opbouwen van pensioen

Wilt u als zzp'er gebruik maken van het belastingvoordeel op uw fiscale jaarruimte? Dan kunt u uw jaarruimte inleggen in Evi Pensioenbeleggen, een geblokkeerde beleggingsrekening speciaal voor de opbouw van pensioen.

Evi Pensioenbeleggen is een bancaire lijfrente. Dat betekent dat u uw inleg op een geblokkeerde beleggingsrekening stort en deze voor uw belegd wordt door de specialisten van Evi. Op de pensioendatum is het vermogen dat u heeft opgebouwd beschikbaar. Via een nieuw te openen rekening laat u dit opgebouwde vermogen periodiek aan u uitkeren. Zo bent u tijdens uw pensioen verzekerd van een inkomensaanvulling.

Door uw inleg te beleggen, maakt u kans op een mooi rendement. Maar beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Bij Evi Pensioenbeleggen worden deze risico’s afgebouwd naarmate uw pensioendatum dichterbij komt.

  1. Check uw kennis en ervaring en vul uw gegevens in.

  2. Ontvang uw persoonlijke uitgangspunten en beleggingsvoorstel

  3. Na uw akkoord openen wij voor u uw beleggingsrekening

Lees meer over pensioen voor zzp'ers

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

34.204.169.230