Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp +31203544545
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Lage kosten Evi Beheer

Met Evi Beheer krijgt u online vermogensbeheer tegen een scherp tarief. Wij maken de totale kosten voor u inzichtelijk zodat u weet waarvoor u betaalt.

Kosten Evi Beheer

Bij Evi van Lanschot zijn we graag transparant over de kosten. In de tabel ziet u de totale kosten van Evi beheer per profiel. Deze bestaan uit directe kosten en indirecte kosten

Beleggingsprofiel Direct:
Beheervergoeding
  Indirect:
fondskosten
  Gem. totale kosten
Zeer Defensief 0,30% + 0,64% = 0,94%
Defensief 0,30% + 0,76% = 1,06%
Neutraal 0,30% + 0,83% = 1,13%
Offensief 0,30% + 0,86% = 1,16%
Zeer Offensief 0,30% + 0,91% = 1,21%

In bovenstaande tabel zijn de actuele tarieven weergegeven. Deze gelden sinds 1 april 2021. De fondskosten zijn de gemiddelde fondskosten. Hieronder vind u een uitgebreide toelichting op deze soorten kosten.

Kosten nader toegelicht

Directe kosten

Voor Evi Beheer betaalt u Evi een beheervergoeding. Voor de berekening van deze kosten bepalen we dagelijks de totale waarde van alle beleggingen op uw beleggingsrekening. Per dag berekenen we vervolgens de verschuldigde beheervergoeding. Aan het eind van ieder kwartaal tellen we de verschuldigde beheervergoeding van dit kwartaal bij elkaar op, en verkopen wij beleggingen ter waarde van dit bedrag van uw beleggingsrekening. In ruil daarvoor neemt Evi het volledige beheer op zich. Over het saldo op uw Evi-spaarrekening betaalt u geen beheervergoeding.

Indirecte kosten

Zowel het Evi Fonds als de onderliggende beleggingsfondsen brengen kosten in rekening. Dit noemen we indirecte kosten. De kosten voor toe- en uittreden zijn meestal al in de aan- of verkoopkoers van het beleggingsfonds verwerkt. Beleggingsfondsen brengen ook kosten voor hun beheer in rekening. De hoogte van deze beheervergoeding verschilt per fonds en kan sterk variëren. De beheervergoeding is meestal een percentage van het fondsvermogen en wordt van het fondsvermogen afgetrokken. Evi houdt bij de selectie van haar beleggingen uiteraard rekening met de kosten.

Verschil in kosten per risicoprofiel?
Over het algemeen zijn de kosten van (actieve) aandelenfondsen hoger dan die van obligatiebeleggingsfondsen. Daarom lopen de kosten op naarmate er in een risicoprofiel een groter belang in aandelen is.

Meer over de kosten
Welke kosten er precies in rekening worden gebracht staat in de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) en/of in de Essentiële informatiedocument (Eid) van het Evi Fonds en de onderliggende beleggingsfondsen. Deze kunt u vinden in Mijn Evi en/of de Evi App. Meer informatie over de verschillende soorten kosten is te vinden in de Afspraken voor Evi Beheer.

8.4

 • Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,4

  Gemiddelde beoordeling op basis van 208 klantbeoordelingen

  Starten met Evi Beheer?

  Starten met Evi Beheer regelt u in 3 eenvoudige stappen. Daarna gaat ons team van experts voor u aan de slag. U kunt elk moment contact opnemen met uw beleggingscoach.

  1. Bepaal uw beleggingsprofiel

   In 15 vragen inventariseren we uw beleggingsdoel en uitgangspunten

  2. Ontvang een beleggingsvoorstel

   Op basis van uw persoonlijke uitgangspunten

  3. Open een rekening

   Dit regelt u 100% online. Ons team van experts belegt en beheert uw vermogen.

  Direct contact?

  Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

  Second opinion?

  Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

  Overstappen naar Evi?

  Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

  Risico's van beleggen

  Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.