Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp +31203544545
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Lage kosten Evi Beheer

Met Evi Beheer krijgt u online vermogensbeheer tegen een scherp tarief. Wij maken de totale kosten voor u inzichtelijk zodat u weet waarvoor u betaalt.

Kosten Evi Beheer

Bij Evi van Lanschot zijn we graag transparant over de kosten. In de tabel ziet u de totale kosten van Evi beheer per profiel. Deze bestaan uit directe kosten en indirecte kosten

Beleggingsprofiel Direct:
Beheervergoeding
  Indirect:
fondskosten
  Gem. totale kosten
Zeer Defensief 0,42% + 0,52% = 0,94%
Defensief 0,42% + 0,64% = 1,06%
Neutraal 0,42% + 0,71% = 1,13%
Offensief 0,42% + 0,74% = 1,16%
Zeer Offensief 0,42% + 0,79% = 1,21%

In bovenstaande tabel is de beheervergoeding weergegeven inclusief btw. Het zijn de actuele tarieven en deze gelden sinds 1 augustus 2020. De fondskosten zijn de gemiddelde fondskosten. Hieronder vind u een uitgebreide toelichting op deze soorten kosten.

Kosten nader toegelicht

Directe kosten

Voor Evi Beheer betaalt u Evi een beheervergoeding. Hierin zitten de kosten voor uw rekening en de dienstverlening van Evi van Lanschot. Het is een percentage van het gemiddeld vermogen wat u bij Evi belegt. Wij rekenen deze per kwartaal met u af. Wij verrekenen het met uw spaarsaldo of als u dat niet heeft, dan wordt het verrekend via uw beleggingen. In ruil daarvoor neemt Evi het volledige beheer van uw vermogen op zich. En staan we 6 van de 7 dagen voor u klaar .

Indirecte kosten

Deze worden ook wel fondskosten genoemd . Met uw Evi beheer profiel belegt u in een Evi Fonds wat onderliggend bestaat uit meerdere aandelen- en obligatiefondsen. Zowel het Evi Fonds als de onderliggende beleggingsfondsen brengen kosten in rekening. Dit noemen we indirecte kosten. Hierin zitten de kosten voor in- en uitstappen in fondsen. Deze ziet u zelf niet terug want deze zijn in de koers van de beleggingsfondsen verwerkt. Beleggingsfondsen brengen ook kosten voor hun beheer in rekening. De hoogte van deze zogenaamde “managementfee” verschilt per fonds en kan sterk variëren. De vergoeding is meestal een percentage van het fondsvermogen en wordt van het fondsvermogen afgetrokken. Evi houdt bij de selectie van haar beleggingen rekening met de kosten om te zorgen dat Evi een scherp tarief kan bieden aan haar klanten.

Waarom verschillen de kosten per risicoprofiel?
Over het algemeen zijn de kosten van (actieve) aandelenfondsen hoger dan die van obligatiefondsen. Daarom lopen de kosten op naarmate er in een risicoprofiel een groter belang in aandelen is. Daar staat tegenover dat de kans op een aantrekkelijk rendement op de lange termijn toeneemt naarmate het aandelenbelang groter is.

Meer over de kosten
Welke kosten er precies in rekening worden gebracht staat in de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) en/of in de Essentiële informatiedocument (Eid) van het Evi Fonds en de onderliggende beleggingsfondsen. Deze kunt u vinden in Mijn Evi en/of de Evi App. Meer informatie over de verschillende soorten kosten is te vinden in de Afspraken voor Evi Beheer.

8.3

 • Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

  Gemiddelde beoordeling op basis van 200 klantbeoordelingen

  Starten met Evi Beheer?

  Starten met Evi Beheer regelt u in 3 eenvoudige stappen. Daarna gaat ons team van experts voor u aan de slag. U kunt elk moment contact opnemen met uw beleggingscoach.

  1. Bepaal uw beleggingsprofiel

   In 15 vragen inventariseren we uw beleggingsdoel en uitgangspunten

  2. Ontvang een beleggingsvoorstel

   Op basis van uw persoonlijke uitgangspunten

  3. Open een rekening

   Dit regelt u 100% online. Ons team van experts belegt en beheert uw vermogen.

  Direct contact?

  Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

  Second opinion?

  Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

  Overstappen naar Evi?

  Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

  Risico's van beleggen

  Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.