Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Lage kosten bij Evi Beheer

Voor Evi Beheer betaalt u Evi een vaste beheervergoeding. Ook rekenen de beleggingsfondsen waarin u belegt indirecte kosten. Die kunnen variëren, we geven daarom de gemiddeld totaal te verwachten kosten weer.

Kosten Evi Beheer

Beleggingsprofiel Direct:
vergoeding Evi
(incl. btw)
  Indirect:
gem. kosten fondsen
  Gem. totale kosten
(incl. btw)
Zeer Defensief 0,42% + 0,44% = 0,86%
Defensief 0,42% + 0,61% = 1,03%
Neutraal 0,42% + 0,70% = 1,12%
Offensief 0,42% + 0,77% = 1,19%
Zeer Offensief 0,42% + 0,85% = 1,27%

Per 1 maart 2019 gelden bovenstaande beheervergoedingen van Evi Beheer, uitgedrukt in een percentage van het vermogen.

Kosten nader toegelicht

Directe kosten

Voor Evi Beheer betaalt u Evi een beheervergoeding. Voor de berekening van deze kosten bepalen we dagelijks de totale waarde van alle beleggingen op uw beleggingsrekening. Per dag berekenen we vervolgens de verschuldigde beheervergoeding. Aan het eind van ieder kwartaal tellen we de verschuldigde beheervergoeding van dit kwartaal bij elkaar op, en verkopen wij beleggingen ter waarde van dit bedrag van uw beleggingsrekening. In ruil daarvoor neemt Evi het volledige beheer op zich. Over het saldo op uw Evi-spaarrekening betaalt u geen beheervergoeding.

Indirecte kosten

Zowel het Evi Fonds als de onderliggende beleggingsfondsen brengen kosten in rekening. Dit noemen we indirecte kosten. De kosten voor toe- en uittreden zijn meestal al in de aan- of verkoopkoers van het beleggingsfonds verwerkt. Beleggingsfondsen brengen ook kosten voor hun beheer in rekening. De hoogte van deze beheervergoeding verschilt per fonds en kan sterk variëren. De beheervergoeding is meestal een percentage van het fondsvermogen en wordt van het fondsvermogen afgetrokken. Evi houdt bij de selectie van haar beleggingen uiteraard rekening met de kosten.

Verschil in kosten per risicoprofiel

Over het algemeen zijn de kosten van (actieve) aandelenfondsen hoger dan die van obligatiebeleggingsfondsen. Daarom lopen de kosten op naarmate er in een risicoprofiel een groter belang in aandelen is.

Meer over de kosten

Welke kosten er precies in rekening worden gebracht staat in de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) en/of in de Essentiële informatiedocument (Eid) van het Evi Fonds en de onderliggende beleggingsfondsen. Deze kunt u vinden in Mijn Evi en/of de Evi App. Meer informatie over de verschillende soorten kosten is te vinden in de Afspraken voor Evi Beheer.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Wat vinden onze klanten?
Klantvriendelijkheid tegen concurrerende kosten.
Wat vinden onze klanten?
Goede resultaten , duidelijk inzicht in alles, prima website /app.
Wat vinden onze klanten?
Omdat ik Evi prettig vind, als beheerklant heb ik er geen omkijken naar en de informatie voorziening is goed en volledig. Je voelt je betrokken bij het beleggen, alles is overzichtelijk.