Evi Pensioenbeleggen

 • Fiscaal vriendelijk beleggen voor een goed pensioen
 • Uw inleg is aftrekbaar van uw bruto inkomen
 • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen

Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u eenvoudig en fiscaal vriendelijk door middel van beleggen aanvullend pensioen op. Zo zorgt u voor extra inkomen voor wanneer u met pensioen bent.

Vaste streefdatum

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vooraf bepaalde streefdatum. Op deze datum wordt uw opgebouwde vermogen periodiek uitgekeerd. Starten kan op elk moment.

Vrijheid en belastingvoordeel

U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u inlegt. Bouwt u minder pensioen op dan u zou mogen? Dan kunt u door die jaarruimte te benutten profiteren van extra belastingvoordeel.

Afnemend risico

Tijdens de looptijd neemt het risico van uw beleggingen geleidelijk af. Zo kunt u op de streefdatum zorgeloos genieten. Van uw oude dag én van uw opgebouwde aanvullend pensioen.

Hoe werkt Evi Pensioenbeleggen?

Evi Pensioenbeleggen is een complex financieel product. Maar Evi vindt het belangrijk dat iedereen eenvoudig een goed pensioen opbouwt. Dus we leggen u graag uit hoe het werkt.

 • Bepaal uw inleg

  Of u kunt profiteren van veel belastingvoordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot €128.810.

 • Open uw rekening

  Bepaal uw gewenste einddatum en open uw (geblokkeerde) spaarrekening. Aan deze rekening koppelen wij een beleggingsrekening.

 • Bepaal en stort uw inleg

  Bepaal zelf hoeveel en wanneer u inlegt. Heeft u jaarruimte om te benutten en kunt u dit bedrag missen? Dan ontvangt u belastingvoordeel wanneer u dit inlegt.

Evi Go Hoe Werkt Het

Bereken wat Evi Pensioen u kan opleveren

Met Evi Pensioen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En de fiscus betaalt mee. Maar wat levert het straks op? In drie eenvoudige stappen maken we een berekening voor u.

 • Vul uw gegevens in
 • Wij maken een persoonlijk voorstel
 • Open een rekening of maak een afspraak
Grafiek Pensioen

Welke pensioenopbouw is voor u van toepassing?

Bereken uw Evi Pensioen

Bereken wat Evi Pensioen u kan opleveren

Bepaal de looptijd

jaar

Wilt u een bestaande polis overdragen aan Evi?

Wat wilt u inleggen?

Dit bedrag is gebaseerd op uw jaarruimte
Per maand {{getMonthylyBottomText}}

Uw opbouw met Evi Pensioen

jaar
per maand

{{mailThisFormLabels.FormSentTitle}}

{{mailThisFormLabels.Title}}

Wilt u zien wat het effect is van als u later start?

{{startLaterLabels.SliderTitle}}

{{getStartLaterSelectedYear}}
 • {{startLaterLabels.DurationTileText}}
  . . .
 • {{startLaterLabels.TotalInvestmentTileText}}
  . . .
 • {{startLaterLabels.ExpectedYieldTileText}}
  . . .
 • {{startLaterLabels.DurationTileText}} {{getStartLaterDuration}}
 • {{startLaterLabels.TotalInvestmentTileText}} {{getStartLaterTotalInlay}}
 • {{startLaterLabels.ExpectedYieldTileText}} {{getStartLaterHighestExpectedValue}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}} {{checkMailThisForm}} {{setMovePolisDefaultBaloonText}}

DGA

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor Directeur Groot Aandeelhouders (DGA's).

ZZP

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor zelfstandigen (zzp'ers).

Privé aanvullend

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor particulieren.

Contact met onze pensioenspecialist?

Maak een afspraak

Uw jaarruimte benutten

Uw jaarruimte is het verschil in het afgelopen kalenderjaar tussen het pensioen wat u maximaal mocht opbouwen over het deel van uw salaris tot € 128.810 en het pensioen wat u daadwerkelijk heeft opgebouwd.

Heeft u jaarruimte beschikbaar? En kunt u dit bedrag in één keer of periodiek inleggen? Dan profiteert u bij Evi Pensioenbeleggen van bepaalde belastingvoordelen. U mag uw ingelegde jaarruimte dan aftrekken van uw inkomen bij de aangifte van uw inkomstenbelasting in Box 1. En u betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw met Evi Pensioenbeleggen opgebouwde vermogen in Box 3.

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioen werkt?

Mail me het introductiepakket

Aantrekkelijk rendement

Met beleggen behaalt u rendement. De hoogte van dit rendement is onder andere afhankelijk van het risico wat er genomen wordt. En omdat bij Evi Pensioenbeleggen het risico verschilt per leeftijdsgroep, verschilt ook het historisch behaalde rendement per leeftijdsgroep.

Bekijk hieronder het historisch behaalde rendement per leeftijdsgroep of lees meer over het rendement van pensioenbeleggen.

Let op: omdat Evi nog niet zo lang belegt in leeftijdsgroepen, wordt in onderstaande grafiek gebruik gemaakt van fictieve rendementen. Deze fictieve rendementen zijn wel gebaseerd op daadwerkelijk behaalde resultaten.

Hoe werkt beleggen in leeftijdsgroepen?

Evi Pensioenbeleggen bouwt het beleggingsrisico van uw portefeuille geleidelijk af naarmate uw pensioendatum dichterbij komt. Zo verkleinen we de kans op een sterke waardedaling als het moment nadert dat u met het opbouwde vermogen een lijfrente gaat aankopen.

Lees meer over beleggen in leeftijdsgroepen

Evi maakt de kosten inzichtelijk

Evi maakt duidelijk welke vergoedingen u betaalt.

Meer over tarieven

De meest gestelde vragen over Evi Pensioen

Is mijn geld veilig belegd bij Evi?

Voor de bescherming van uw vermogen kunt u gebruik maken van verschillende regelingen. Evi is een telg uit de ruim 280 jaar oude Van Lanschot-familie, en net als Van Lanschot valt Evi onder het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel en de bescherming van de Wet giraal effectenverkeer.

De manier waarop uw vermogen wordt beschermd is verschillend. De eerste twee stelsels werken met een vergoeding. Dit betekent dat u bij faillissement van Evi mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding tot een bepaald maximum.

Kijk op de website van Van Lanschot voor meer informatie over het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Wat gebeurt er met een Evi Pensioenrekening bij overlijden?

Het vermogen op een Evi Pensioenrekening valt in de nalatenschap. De erfgenamen kunnen van het vermogen een nabestaandenlijfrente aanschaffen. Op de website van de belastingdienst leest u meer over de voorwaarden en mogelijkheden van lijfrenteproducten bij overlijden.

Kan ik vanuit een ander lijfrenteproduct overstappen naar Evi Pensioen?

Ja, dit kan met behulp van een waardeoverdracht. Maar let op: dit kan alleen met producten die op uw eigen naam staan. Bijvoorbeeld als u een aanvulling op uw pensioen heeft geregeld in de vorm van een lijfrenteverzekering of een bankspaarproduct. U kunt niet met uw opgebouwde werkgeverspensioen overstappen.

Daarnaast zijn er een aantal zaken waar u op moet letten als u van plan bent om over te stappen. Op de pagina Waardeoverdracht leest u hier meer over.

Wanneer en hoe keert Evi Pensioen uit?

Voordat u uw vooraf bepaalde einddatum bereikt, ontvangt u een bericht van Evi Pensioen. U krijgt dan de mogelijkheid om over te stappen van een opbouwproduct (Evi Pensioenbeleggen of Evi Netto Pensioenbeleggen) naar een uitkeringsproduct. U heeft daarbij de vrijheid om zelf te bepalen of u het uitkeringsproduct afsluit bij een bank of een verzekeraar. Evi heeft op dit moment nog geen eigen uitkeringsproduct.

Voor alle mogelijke uitkeringsproducten geldt in ieder geval dat deze uw opgebouwde vermogen periodiek uit gaan keren in gelijke bedragen. U kunt dan meestal zelf kiezen of dit per maand, per kwartaal of per jaar is.

Hoe werkt de life cycle-systematiek?

Met de life cycle-systematiek bepaalt uw leeftijd uw beleggingsmix. Dit is de verhouding tussen meer risicovolle beleggingen, zoals aandelen, grondstoffen en vastgoed, en minder risicovolle beleggingen, zoals obligaties.

Komt uw pensioendatum dichterbij? Dan wordt er minder risicovol belegd. Zo verwachten we voor u een optimaal rendement te behalen. Het grote voordeel voor u is dat wij de beleggingsmix automatisch voor u aanpassen.

Evi Pensioenbeleggen is een bankspaarproduct

Dat betekent dat u bij Evi een geblokkeerde spaarrekening heeft met een daaraan gekoppelde beleggingsrekening. Met het vermogen dat u op deze rekening opbouwt, koopt u op termijn een lijfrente aan. In de periode dat u inlegt, is de rekening geblokkeerd. Er is geen overlijdensrisicoverzekering aan gekoppeld. Mocht u voortijdig overlijden dan ontvangen de erfgenamen het opgebouwde bedrag.

U kunt het tegoed niet zonder fiscale gevolgen gebruiken voor een ander doel dan voor aankoop van een lijfrente. U bepaalt zelf bij welke aanbieder u dit doet. Evi biedt zelf geen lijfrenteproducten aan, wij richten ons op de opbouw van uw vermogen. Op de website van de belastingdienst leest u meer over de voorwaarden en mogelijkheden van lijfrenteverzekeringen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
 • Totale inleg
 • Doelbedrag
 • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.239.152.207