Evi Pensioenbeleggen

 • Met belastingvoordeel zelf pensioen opbouwen
 • Vakmanschap tegen een scherp tarief
 • Service op maat

Maak kennis met Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u om zelf een pensioenpotje op te bouwen. U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u wilt inleggen, zolang dit past binnen uw jaarruimte. Het geld op uw pensioenrekening is bedoeld voor uw pensioen. U kunt het niet tussentijds opnemen.

Opbouwen met belastingvoordeel

Uw inleg kunt u aftrekken van uw belasting. Zo bespaart u 37,0% tot 49,5% aan belasting over het bedrag dat u inlegt. Over het vermogen dat u opbouwt betaalt u geen vermogensrendementsheffing in box 3.

Beleggen met afnemend risico

U belegt in Kempen Profielfondsen, samengesteld door experts van Van Lanschot Kempen. Naarmate uw pensioen nadert, vermindert het deel risicovolle beleggingen om grote waardedalingen te voorkomen.

Zelfstandig uw pensioenpotje opbouwen

U heeft zelf de controle over uw pensioenopbouw en u bent niet afhankelijk van een werkgever of de overheid. Met uw opgebouwde pensioenvermogen koopt u een lijfrente-uitkering aan. U bepaalt zelf bij wie u dit doet.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

7,5miljard

€7,5 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En dat ook nog met fiscaal voordeel. Maar wat levert het straks op? Vul onze tool in en we maken een berekening voor u.

jaar
Dit bedrag is gebaseerd op uw jaarruimte
{{getMonthylyBottomText}} Let op: de totale inleg voor het eerste jaar overschrijdt mogelijk uw jaarruimte.
Toon opties voor kapitaaloverdracht i

Hoe berekenen we het verwachte resultaat?i

{{PensionCostsLabels.DisclaimerTitle}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}} {{checkMailThisForm}} {{setMovePolisDefaultBaloonText}}

Het rendement van Evi Pensioenbeleggen

Start u met Evi Pensioenbeleggen dan geeft u ons opdracht om u in te delen in een van de zeven leeftijdsgroepen. Die bepaalt hoe uw inleg wordt verdeeld over twee goed gespreide beleggingsfondsen: Kempen Profielfonds 0 en Kempen Profielfonds 5. Kempen Profielfonds 0 belegt meer in risicomijdende beleggingen zoals obligaties en heeft daardoor een lager beleggingsrisico dan Kempen Profielfonds 5, wat voornamelijk belegt in risicodragende waarden zoals aandelen.  
 
Naarmate uw pensioen dichterbij komt, vermindert het beleggingsrisico. Dit verkleint de kans op een sterke waardedaling vlak voor uw pensioen en beschermt uw opgebouwde pensioenvermogen. 

Wilt u meer weten over de rendementen en risicoafbouw?

Uitgebreide informatie over rendementen

Rendementsgrafiek (1)

In de grafiek wordt gebruik gemaakt van gesimuleerde rendementen. Deze rendementen zijn gebaseerd op daadwerkelijk behaalde historische rendementen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Bron: Evi, deze rendementcijfers worden maandelijks geactualiseerd

Kies voor vakmanschap tegen een scherp tarief

Beleggen zit in onze genen. Als onderdeel van Van Lanschot Kempen hebben we meer dan 280 jaar beleggingservaring. U profiteert u van onze expertise om uw vermogen te laten groeien. Wij combineren online dienstverlening met service op maat. En door goed op de kosten te letten blijft er meer over voor uw pensioenopbouw.

Evi Avatar Cutout

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

De kosten van Evi Pensioenbeleggen

Bij de jongste telg van een private bank verwacht u naast bijzondere service op maat misschien ook hogere kosten. Toch biedt Evi Pensioenbeleggen een scherp tarief. Door goed op de kosten te letten, blijft er meer over voor uw pensioenopbouw. U betaalt een eenmalig bedrag en daarna jaarlijkse kosten voor onze dienstverlening en de beleggingen.

Bekijk de kosten in detail
Beheervideo Still4

Starten met Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u eenvoudig voor uw eigen pensioenpotje. U opent een rekening, kiest uw inleg en u geeft ons de opdracht om uw risico aan te passen als uw pensioen dichterbij komt. Voordat u start, stellen we een aantal vragen om te controleren of u genoeg weet over pensioen. Onze specialisten helpen u hierbij, online of persoonlijk.

 • Bepaal uw jaarruimte

  Gebruik onze tool om te berekenen hoeveel u mag inleggen.

 • Open uw rekening

  Beantwoord de vragen en identificeer uzelf en wij openen uw rekening.

 • Bepaal uw inleg

  U stort uw inleg en wij zorgen ervoor dat deze wordt belegd.

Bmb Beheerd Beleggen

Jaarruimte: zoveel mag u jaarlijks inleggen

Bij zelf pensioen opbouwen bepaalt u zelf hoeveel en hoe vaak u geld inlegt. U kunt dan profiteren van belastingvoordeel. De Belastingdienst hanteert wel een aantal spelregels. Zo is er een maximum aan wat u jaarlijks mag inleggen: uw jaarruimte. Dat is uw pensioentekort over het voorgaande jaar. Het is het verschil tussen wat u maximaal mocht opbouwen met belastingvoordeel en wat u echt hebt opgebouwd. 
 
De maximale jaarruimte in 2024 is € 36.077. Heeft u in de laatste 10 jaar niet al uw jaarruimte gebruikt? Dan heeft u extra ruimte over: uw 'reserveringsruimte'. U mag dit geld alsnog inleggen voor uw pensioen. Per 1 januari 2024 is de maximale reserveringsruimte € 41.608. Bereken op de website van de Belastingdienst hoeveel reserveringsruimte u heeft.

{{setDefaultBalloonText}}

{{getResultBlockTitle}}

{{getResultBlockDescription}}

{{text.maxYearSpaceResultText}} i

{{maximumAnnualSpace}}

{{text.availableYearSpaceResultText}} i

{{netAnnualSpace}}

{{text.formSentTitle}}

{{text.formSentDescription}}

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten. Lees meer

Verder is het belangrijk te weten dat:

 • Als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
 • U uw toestemming op elk moment kunt intrekken
 • U in ons privacy statement op onze website kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}}

8,3

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Gemiddelde beoordeling op basis van 769 klantbeoordelingen

Vragen? Wij helpen u verder!

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Ton Cirkel

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

Veelgestelde vragen over Evi Pensioenbeleggen

Hoe kan ik een inleg doen op mijn gekoppelde spaarrekening bij Evi Pensioenbeleggen?

Let op! Bij de Evi Pensioenrekening wordt uw storting automatisch belegd. U kunt dit zelf via Mijn Evi aangeven, vóórdat u een storting doet. 

 • Dit doet u via de knop Opdrachten. 
 • Hier kiest u voor 'Keuze inkomende gelden'.
 • Maak een keuze 'Wel of niet automatisch beleggen'. 

Wilt u sparen op uw Evi pensioenrekening? De keuze ‘niet automatisch beleggen’ zorgt er voor dat uw storting(en) op het spaargedeelte van uw Evi Pensioenrekening word(en) geboekt. Uw tegenrekening moet dezelfde tenaamstelling hebben als uw Evi-rekeningnummer. U stort een bedrag door het volgen van deze stappen: 

 1. Voer een overboeking uit vanaf uw betaalrekening naar NL63FVLB0226370208 ten name van: Van Lanschot Kempen inzake Evi.
 2. Vermeld in de omschrijving: uw “rekeningnummer” gevolgd door -02 er achter.
 3. Rond uw overboeking af en binnen twee werkdagen staat uw storting op uw Evi spaarrekening.
Kan ik van Evi Pensioenbeleggen geld opnemen?

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u met belastingvoordeel pensioenvermogen op, op een geblokkeerde rekening. De Belastingdienst stelt wel enkele eisen. Zo mag u uw opgebouwde vermogen niet tussentijds opnemen. Wilt u dat toch doen dan beëindigen wij uw rekening en brengen administratiekosten in rekening. Over het vrijgekomen geld moet u dan inkomstenbelasting en revisierente betalen.

Wat is execution-only?

Execution-only beleggingsdienstverlening is dienstverlening waarbij de beleggingsonderneming alleen opdrachten ontvangt en uitvoert in opdracht van de klant en zelf geen advies geeft. Evi Pensioenbeleggen is execution-only dienstverlening.

Wat is lifecycle?

Een beleggingsmethode waarbij het risico afneemt naarmate u dichter bij uw pensioenleeftijd komt. Het doel is om grote verliezen vlak voor uw pensioen te voorkomen.

Wat kost Evi Pensioenbeleggen?

U betaalt eenmalige aanmeldkosten en daarna jaarlijkse kosten voor onze dienstverlening en de beleggingen. Als start met Evi Pensioenbeleggen via een adviseur dan betaalt u geen aanmeldkosten. Meer informatie over de kosten vindt u hier.

Wanneer is Evi Pensioenbeleggen geschikt voor mij?
Evi Pensioenbeleggen is voor mensen die binnen afzienbare tijd minimaal €2.500 pensioenvermogen willen opbouwen en een vaste uitkering willen aankopen en niet verder te beleggen. Het is mogelijk niet passend als dit niet bij uw doelen past, als u weinig beleggingservaring heeft, of als u niet zelf uw beleggingen wil beheren.
Bij een hele lage inleg kan het zijn dat uw rendement niet opweegt tegen de kosten. We raden Evi Pensioenbeleggen dan af, als u niet van plan bent uw inleg te verhogen.
Evi Pensioenbeleggen is een 'execution only' dienst. Dit betekent dat u zelf uw beleggingen samenstelt en beheert, zonder advies. Dit is passend voor mensen die de economische ontwikkelingen volgen, ervaring met beleggen hebben, en financiële en emotionele risico's kunnen dragen.
Evi Pensioenbeleggen is een bancaire lijfrente, wat betekent dat?

Een bancaire lijfrente is een financieel product waarbij u geld op een geblokkeerde rekening zet voor uw pensioen. Een lijfrente bij een verzekeraar is een lijfrenteverzekering. Een lijfrente bij een bank of beleggingsinstelling wordt een bancaire lijfrente genoemd.

Hoe schrijf ik geld over naar mijn Evi Pensioenrekening?

U kunt eenvoudig geld overschrijven van uw gekoppelde bankrekening naar uw Evi Pensioenrekening. Uw tegenrekening moet dezelfde tenaamstelling hebben als uw Evi-rekeningnummer. U stort een bedrag door het volgen van deze stappen:

 1. Voer een overboeking uit vanaf uw betaalrekening naar NL63FVLB0226370208 ten name van: Van Lanschot Kempen inzake Evi.
 2. Vermeld in de omschrijving: uw 'rekeningnummer' gevolgd door -02 er achter
 3. Rond uw overboeking af en binnen twee werkdagen staat uw storting op uw Evi spaarrekening

 

Let op! Bij de Evi Pensioenrekening wordt uw storting automatisch belegd. U kunt dit zelf via onze website aangeven, vóórdat u een storting doet.

 • Dit doet u via de knop Opdrachten.
 • Hier kiest u voor  'Keuze inkomende gelden'
 • Maak een keuze 'Wel of niet automatisch beleggen'.

Wilt u sparen op uw Evi pensioenrekening? De keuze 'niet automatisch beleggen' zorgt er voor dat uw storting(en) op het spaargedeelte van uw Evi Pensioenrekening word(en) geboekt.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Rekening openen?

Zelf pensioen opbouwen met Evi Pensioenbeleggen? Open een rekening.

Overstappen naar Evi?

Elders opgebouwd pensioenvermogen overdragen naar Evi, zo geregeld met de Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioenbeleggen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioenbeleggen. Een van onze specialisten belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

Leeftijdsgroepen Evi Pensioenbeleggen

Leeftijdsgroepen
3.234.244.181