Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Evi4Kids

Bouw vermogen op met een beleggingsrekening voor uw kind

  • Beleggingsrekening op naam van uw kind
  • Een spaarpotje voor de toekomst
  • Belastingvrij schenken aan uw kind
  • Flexibel en veilig

Beleggen voor uw kind - investeer in de toekomst

Rendement gemiddeld p/j.*

0,00%

Neutraal beleggingsprofiel na aftrek kosten, van september 2014 t/m september 2019.

Iedere (groot)ouder wil zijn (klein)kind een goede toekomst bieden. En ieder kind heeft dromen voor de toekomst. Veel ouders willen hun kind dan ook iets meegeven of financieel op weg helpen wanneer ze volwassen worden. Bijvoorbeeld door (te helpen bij) het betalen van een studie, een rijbewijs, een reis of misschien een huis. Wilt u ook een spaarpotje voor uw kind opbouwen? Dan kunt u een beleggingsrekening voor uw kind openen. Vermogen opbouwen kost tijd, dus start snel! U kunt niet vroeg genoeg beginnen met beleggen voor uw kind.

*De waarde van uw beleggingen kan fluctueren, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Zo werkt beleggen voor uw kind

  1. Na het bepalen van uw beleggingsprofiel ontvangt u een persoonlijk voorstel. U opent en beheert de kinder beleggingsrekening en doet een eerste storting.

  2. U bepaalt zelf hoe en hoeveel u inlegt. Eenmalig een groter bedrag, of periodiek inleggen via één vaste tegenrekening. Houd wel rekening met eventuele schenkbelasting.

  3. Vanaf 18 jaar kan alleen uw (klein)kind beschikken over het geld. Hij of zij kan vervolgens zelf beslissen wat hij of zij er mee doet: blijven beleggen, of het geld opnemen.

Video: beleggen voor kind

Evi4Kids is een beleggingsrekening op naam van uw kind. Als ouder (wettelijke vertegenwoordiger) beheert u de rekening tot de 18e verjaardag van uw kind. Daarna kan alleen uw kind beschikken over het geld. Opa's en oma's kunnen ook een kinder beleggingsrekening openen voor hun kleinkind. Hiervoor is wel toestemming nodig van een van de ouders.

1,5miljard

€1,5 miljard

aan vermogen, in België en Nederland, toevertrouwd.


Finner waardeert Evi met 5 sterren

Aantrekkelijk rendement bij een kinder beleggingsrekening

De spaarrente is historisch laag. Dat maakt beleggen voor kinderen extra interessant, ondanks het hogere risico. Op langere termijn is er kans op een hoger rendement dan bij sparen. Evi toont u het rendement op beleggingen na aftrek van directe kosten. De indirecte kosten zitten verwerkt in het koers van de beleggingsfondsen. Ons beleggingsbeleid is gericht op een stabiele vermogensgroei.

Meer informatie over de rendementen van Evi4Kids

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Scherpe tarieven

Voor een Evi4Kids rekening betaalt u een vaste beheervergoeding. Deze vergoeding wordt berekend over het gemiddeld belegd vermogen. Ook rekenen de beleggingsfondsen waarin u belegt kosten. Die kunnen variëren, we geven daarom de gemiddeld verwachte kosten weer. 

Waar belegt Evi in?

Met Evi belegt u in een van de vijf Evi Fondsen. Elk Evi Fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement en belegt onderliggend in zo'n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Met beleggen in beleggingsfondsen brengen we spreiding aan in de portefeuille en verlagen we het risico.

Schenking en de belasting

Met Evi4Kids belegt u op naam van uw kind. Daardoor kan de Belastingdienst stortingen op deze rekening zien als schenking. In 2019 mogen ouders samen € 5.428 belastingvrij schenken aan een kind. Grootouders mogen aan een kleinkind € 2.173 belastingvrij schenken.

Sparen of beleggen voor uw kind? 

Veel ouders sparen voor hun kind. Sparen is veilig en u kunt makkelijk bij uw geld. Maar op dit moment stijgt met sparen uw geldpotje niet en daalt uw koopkracht. Beleggen kan een beter rendement opleveren, maar is ook risicovoller. Beleggen kan op de lange termijn meer opleveren dan sparen.

Bij Evi hoeft u niet te kiezen tussen sparen of beleggen. Met een Evi4Kids-rekening krijgt u bij uw beleggingsrekening een gratis spaarrekening. Bent u benieuwd naar het verschil in verwachte opbrengst bij sparen en beleggen in uw eigen situatie?

Bereken het in onze tool

Blog

Geld opzijzetten voor de studie van je kind

Dat kinderen duur zijn, weet iedereen. Om nog maar niet te spreken over de kosten voor een studerend kind. Wil je je kind(eren) graag financieel steunen door (een deel van) de studie te betalen? Dan is het belangrijk dat je op tijd begint met het opbouwen van een geldpotje.

Blog

Belastingaangifte voor minderjarige kinderen

Belastingaangifte doen gaat tegenwoordig een stuk sneller dan vroeger. Maar het blijft toch voor de meeste Nederlanders iets waar ze tegen op zien. Heb jij een minderjarig kind met een eigen spaar- of beleggingsrekening? Dan moet je ook aangifte van dat vermogen doen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Wat vinden onze klanten?
Evi geeft een "zorgeloos" gevoel waarbij het rendement hoger ligt dan bij een gewone spaarrekening.
Wat vinden onze klanten?
Makkelijk, overzichtelijk en geeft de (onervaren) belegger goede informatie. Ook heb ik het gevoel dat er een goed beleggingsbeleid achter zit!
Wat vinden onze klanten?
Goede app en de manier van beleggen is gemakkelijk.