Pensioen

Uw pensioen aanvullen in box 1 of in box 3?

Als u zelf vermogen wilt opbouwen als aanvulling op uw pensioen, dan kunt u ervoor kiezen om dat in box 1 of in box 3 te doen. De jaarruimte en de reserveringsruimte bepalen het maximale bedrag dat u mag inleggen en fiscaal kan aftrekken. Beide mogelijkheden hebben hun eigen voordelen.

Pensioen

Uitslag Nationale Pensioencompetitie 2023

De winnaars van de Nationale Pensioencompetitie zijn bekend! De afgelopen weken hebben ruim 1.000 mensen meegedaan aan de Nationale Pensioencompetitie en zijn de winnaars van een “tussenpensioen” bekend. De winnaars ontvangen snel hun prijs.

Pensioen

De klant aan het woord

In de serie ‘De klant aan het woord’ spreken we met Paul van Eekeren, 40 jaar en implantoloog in hun implantolgie verwijspraktijk te Wageningen. In 2015 hebben Paul en zijn vrouw de tandartspraktijk overgenomen en runnen ze die met ziel en zaligheid. We hebben het vandaag met Paul over het opbouwen van pensioen. Hoe kijkt hij hiernaar?

Pensioen

Hoeveel geld heb ik nodig voor mijn pensioen?

Bij artikelen over pensioen staat meestal een plaatje van iemand in een ligstoel of op een boot. Maar voor u ongestoord kunt relaxen, moet er gewerkt, gespaard of belegd worden om tot het gewenste eindkapitaal te komen. En hoe groot moet dat eindbedrag eigenlijk zijn? 

Pensioen

Checklist: Heb ik een pensioengat?

Misschien gaat u ervan uit dat u uw huidige levensstijl kunt voortzetten na uw pensioen. Maar veel Nederlanders hebben een gat in hun pensioenopbouw. Omdat een pensioengat op verschillende manieren kan ontstaan, heeft Evi de belangrijkste oorzaken voor u op een rij gezet.

Pensioen

Het nieuwe Pensioenstelsel is akkoord

Op 30 mei is de Wet Toekomst Pensioenen aangenomen. Vanaf 1 juli gaat er veel veranderen. Benieuwd wat dit voor u betekent? Evi neemt u mee in de belangrijkste wijzigingen en gevolgen van de nieuwe Pensioenwet.

Pensioen

Pensioen regel je met Evi

'Ik hou niet dagelijks bij hoe het met mijn pensioen gaat. Maar ik heb het wel geregeld'. Ondernemer Renske Thole vertelt hoe zij bij Evi begon met pensioenbeleggen.


100.28.132.102