Pensioen opbouwen voor DGA's

  • Beleg met belastingvoordeel
  • Afbouw van risico richting uw pensioendatum
  • Overstappen? Evi begeleidt uw kapitaaloverdracht

DGA pensioen

Als directeur-grootaandeelhouder heeft u verschillende mogelijkheden om inkomen voor later op te bouwen. Daar moet u wel zelf voor in actie komen! Start met het opbouwen van vermogen als aanvulling op uw AOW-uitkering. De mogelijkheden zijn divers. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers bovendien met een fiscale regeling. U kunt jaarlijks uw inleg aftrekken van de belasting: afhankelijk van uw inkomen mag u 37,0% tot 49,5% van uw inleg terugvragen. Daarnaast betaalt u over het geld op uw pensioenrekening geen vermogensrendementsheffing (box 3).

Opbouw aanvullend vermogen

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat iedereen een goed inkomen opbouwt voor tijdens zijn of haar pensionering, ook DGA’s. Daarom wordt het opbouwen van vermogen voor aanvullend pensioeninkomen gestimuleerd met behulp van belastingvoordeel. Helemaal wanneer blijkt dat iemand geen of te weinig pensioen heeft opgebouwd via zijn of haar werkgever (en dus fiscale jaarruimte heeft).

Rk9262 Photograph Of A Middle Aged Dutch Entrepeneur Reading A Ceb41f27 3Ce6 4D79 8D4a 137F9f177dba

 

 

 

Pensioen opbouwen als directeur-grootaandeelhouder

Als DGA bent u voor de wet een werknemer in uw eigen bedrijf. Net als reguliere werknemers kunt u deelnemen in de pensioenregeling. Heeft u op deze wijze geen of te weinig pensioen opgebouwd? Dan kunt u gebruik maken van de fiscale jaarruimte. U  profiteert van het belastingvoordeel en bouwt (aanvullend) pensioen op.

1 Cropped
7,5miljard

€7,5 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Belastingvoordeel

Heeft u in het afgelopen kalenderjaar niet voldoende pensioen opgebouwd? Dan heeft u in het huidige kalenderjaar jaarruimte. Dit is het maximale bedrag dat u mag inleggen om pensioen op te bouwen. Uw inleg is aftrekbaar bij de aangifte inkomenstenbelasting. U betaalt uw inleg dus uit uw persoonlijk inkomen. Het is daarbij interessant om het salaris dat u ontvangt optimaal hierop af te stemmen. Over het aanvullende vermogen wat u op deze manier opbouwt betaalt u geen vermogensrendementsheffing in Box 3.

Van het opgebouwd pensioenvermogen koopt u een lijfrente uitkering aan, uiterlijk 5 jaar nadat u uw AOW leeftijd hebt bereikt. Deze lijfrente voorziet in een periodiek inkomen. Over dit inkomen betaalt u inkomstenbelasting. Deze is meestal lager dan wanneer u nog werkte.

Voor meer hulp en uitleg bij het beoordelen van uw persoonlijke situatie, kunt u altijd een financieel adviseur raadplegen. Bij Evi geven we geen fiscaal advies.

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En dat ook nog met fiscaal voordeel. Maar wat levert het straks op? Vul onze tool in en we maken een berekening voor u.

jaar
Dit bedrag is gebaseerd op uw jaarruimte
{{getMonthylyBottomText}} Let op: de totale inleg voor het eerste jaar overschrijdt mogelijk uw jaarruimte.
Toon opties voor kapitaaloverdracht i

Hoe berekenen we het verwachte resultaat?i

{{PensionCostsLabels.DisclaimerTitle}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}} {{checkMailThisForm}} {{setMovePolisDefaultBaloonText}}

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Pensioen in eigen beheer

Veel DGA’s bouwden in het verleden een pensioentoezegging op in eigen beheer bij hun bv. Sinds 2017 is het niet meer toegestaan om nieuwe pensioentoezeggingen in eigen beheer op te bouwen. Misschien heeft u uw pensioenverplichting in de afgelopen jaren al omgezet in een Oudedagsverplichting (ODV). Dan kan het interessant zijn om deze verplichting uit de bv te halen, af te storten en met behulp van een kapitaaloverdracht in te leggen in Evi Pensioenbeleggen.

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tegen een scherp tarief. Door goed op de kosten te letten blijft er meer over voor uw pensioenopbouw. U wordt in uw opdracht ingedeeld in een leeftijdsgroep. Daarbij hoort een standaardverdeling van uw inleg, in twee goed gespreide beleggingsfondsen, Kempen Profielfonds 0 en Kempen Profielfonds 5. Per leeftijdsgroep wordt het risico afgebouwd: er wordt minder belegd in risicovolle beleggingen. Naarmate u dichter bij uw pensioen komt wordt uw beleggingsmix daar in uw opdracht automatisch op aangepast. Dit helpt om de kans op grote waardedalingen te beperken en vermindert het risico op een lager pensioeninkomen.

graph-screen

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Overstappen?

Heeft u als DGA uw pensioen geregeld in de vorm van een lijfrenteverzekering of een bancaire lijfrente? Dan staan deze financiële producten op uw eigen naam. U mag met de opgebouwde waarde van deze producten dan ook overstappen naar een andere pensioenaanbieder, bijvoorbeeld als u niet tevreden bent over de hoogte van de kosten of de hoogte van het rendement.

Wanneer u naar Evi overstapt, dan verzorgen wij de kapitaaloverdracht van a tot z. Brengt de huidige partij kosten in rekening? Geen probleem. We vergoeden eventuele overstap- en transactiekosten voor het verkopen van de beleggingen bij uw huidige beleggingsaanbieder, tot maximaal € 500 per polis, per klant.

Meer weten over kapitaaloverdracht? Neem contact op
Overstappen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 137.800.


Meest gekozen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

  • Individueel pensioen opbouwen (3e pijler) met fiscaal voordeel
  • Uw inleg is aftrekbaar van de belasting
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Ton Scheel

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.”
Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Rekening openen?

Zelf pensioen opbouwen met Evi Pensioenbeleggen? Open een rekening.

Overstappen naar Evi?

Elders opgebouwd pensioenvermogen overdragen naar Evi, zo geregeld met de Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioenbeleggen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioenbeleggen. Een van onze specialisten belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
3.227.240.72