DGA pensioen

Als directeur-grootaandeelhouder heeft u verschillende mogelijkheden om inkomen voor later op te bouwen. Daar moet u wel zelf voor in actie komen! Start met het opbouwen van vermogen als aanvulling op uw AOW-uitkering. De mogelijkheden zijn divers. De Nederlandse overheid stimuleert ondernemers bovendien met een fiscale regeling. Dat houdt in dat u uw jaarruimte belastingvrij mag inleggen om fiscaal vriendelijk een aanvulling op uw pensioeninkomen op te bouwen. U betaalt dan wel belasting over de uitkeringen.

Maak een afspraak

Pensioen opbouwen als directeur-grootaandeelhouder

Als DGA bent u voor de wet een werknemer in uw eigen bedrijf. Net als reguliere werknemers kunt u deelnemen in de pensioenregeling. U sluit hiervoor een pensioenverzekering af bij een verzekeraar.

Pensioen Dga

Maar hoe werkt dat dan precies?

Opbouw aanvullend vermogen

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat iedereen een goed inkomen opbouwt voor tijdens zijn of haar pensionering, ook DGA’s. Daarom wordt het opbouwen van vermogen voor aanvullend pensioeninkomen gestimuleerd met behulp van belastingvoordeel. Helemaal wanneer blijkt dat iemand geen of te weinig pensioen heeft opgebouwd via zijn of haar werkgever (en dus fiscale jaarruimte heeft).

Eigen pensioen opbouw

Als DGA hebt u waarschijnlijk een pensioen toegezegd aan uw werknemers. Heeft u ook aan uzelf een pensioen toegezegd? Heeft u op deze wijze geen pensioen opgebouwd, dan kunt u mogelijk gebruik maken van de fiscale jaarruimte.  Daardoor kunt u profiteren van het belastingvoordeel wanneer u deze jaarruimte alsnog besluit in te leggen om pensioen op te bouwen.

Contact met onze pensioenspecialist?

Maak een afspraak

Belastingvoordeel

Het belastingvoordeel waar u dan van profiteert is dat u het bedrag wat u in het eerste jaar (eventueel in delen) voor 31 december inlegt in een pensioenproduct in het volgende jaar mag aftrekken van uw inkomsten in Box 1 van de inkomstenbelasting. U betaalt uw inleg dus uit uw persoonlijk inkomen. Het is daarbij interessant om het salaris dat u ontvangt optimaal hierop af te stemmen. Over het aanvullende vermogen wat u op deze manier opbouwt hoeft u geen vermogensrendementsheffing te betalen in Box 3.

Let op: hou er rekening mee dat u uiteindelijk wel belasting betaalt over de aanvulling op uw pensioeninkomen dat u op deze manier opbouwt. Op het moment dat u het weer laat uitkeren, wordt deze uitkering wel belast tegen het dan geldende inkomstenbelastingtarief. Maar als u dit pas doet na de datum waarop u een AOW-uitkering ontvangt, valt u mogelijk in een lagere belastingschijf en profiteert u eventueel van een belastingvoordeel.

Evi Pensioenbeleggen

Evi Pensioen is een lijfrenterekening: een financieel product waarmee u vermogen opbouwt voor een aanvulling op uw pensioeninkomen. En waarmee u mogelijk dus profiteert van het hierboven genoemde belastingvoordeel.

Wanneer u kiest voor Evi Pensioen wordt uw inleg op een geblokkeerde beleggingsrekening gestort en voor u belegd door de specialisten van Evi. Pas rond de datum dat u van de overheid een AOW-uitkering ontvangt, komt het vermogen tot uitkering. U moet er dan verplicht een uitkering voor aankopen die periodiek wordt uitgekeerd. Zo bent u tijdens uw pensioen verzekerd van een regelmatig inkomen. Ook kunt u er voor kiezen het opgebouwde vermogen over een specifieke periode te laten uitkeren.

Door uw inleg te beleggen, maakt u kans op een mooi rendement. Maar beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Bij Evi Pensioen worden deze beleggingsrisico’s afgebouwd naarmate uw AOW-datum dichterbij komt.

Pensioen in eigen beheer

Veel DGA’s bouwden in het verleden een pensioentoezegging op in eigen beheer bij hun bv. Sinds 2017 is het niet meer toegestaan om nieuwe pensioentoezeggingen in eigen beheer op te bouwen. Misschien heeft u uw pensioenverplichting in de afgelopen jaren al omgezet in een Oudedagsverplichting (ODV). Dan kan het interessant zijn om deze verplichting uit de bv te halen, af te storten en met behulp van een waardeoverdracht in te leggen in Evi Pensioen.

Met Evi Pensioen wordt dit bedrag dan tegen aantrekkelijke kosten en met een focus op het juiste rendement belegd. Het vermogen is dan ook vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in Box 3 en de regels voor lijfrente zijn automatisch van toepassing.

graph-screen

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 128.810.


Meest gekozen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

  • Individueel pensioen opbouwen (3e pijler) met fiscaal voordeel
  • Uw inleg is aftrekbaar van de belasting
  • U betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Ton Scheel

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.”
Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
3.235.60.197