Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

DGA pensioen

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) is de ‘luxe’ rondom pensioenopbouw helaas voorbij. Waar het vroeger interessant kon zijn om fiscaal vriendelijk uw eigen pensioen op te bouwen in de BV of NV, is het sinds 2017 maar rustig geworden met fiscaal interessante pensioenoplossingen voor DGA’s.

Pensioen opbouwen als directeur-grootaandeelhouder

Zijn er dan helemaal geen mogelijkheden meer om als DGA fiscaal vriendelijk aanvullend vermogen op te bouwen voor tijdens uw pensioen? Jawel, die zijn er wel. Op persoonlijke titel kunt u een financieel product afsluiten waarmee u vermogen opbouwt wat u tijdens uw pensioen uit laat keren. En als DGA kunt u daarbij profiteren van veel belastingvoordeel.

Maar hoe werkt dat dan precies?

Opbouw aanvullend vermogen

De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat iedereen een goed inkomen opbouwt voor tijdens zijn of haar pensioen, ook DGA’s. Daarom wordt het opbouwen van aanvullend vermogen gestimuleerd met behulp van belastingvoordeel. Helemaal wanneer blijkt dat iemand geen of te weinig pensioen heeft opgebouwd via zijn of haar werkgever (en dus fiscale jaarruimte heeft).

Eigen pensioen opbouw

Als DGA bouwt u waarschijnlijk wel pensioen op voor uw werknemers, maar niet voor uzelf. Dit betekent dat uw fiscale jaarruimte over de jaren waarin u als DGA actief was maximaal is. En dat u dus ook maximaal kunt profiteren van het belastingvoordeel dat geboden wordt wanneer u deze jaarruimte alsnog besluit in te leggen in een financieel product voor tijdens uw pensioen.

Belastingvoordeel

Het belastingvoordeel waar u dan van profiteert is dat u het bedrag wat u in het eerste jaar (eventueel in delen) voor 31 december inlegt, in het volgende jaar mag aftrekken van uw inkomsten in Box 1 van de inkomstenbelasting. U betaalt uw inleg dus uit uw persoonlijk inkomen. Het is daarbij wel interessant om het salaris dat u ontvangt optimaal hierop af te stemmen.

Daarnaast hoeft u over het aanvullende vermogen wat u op deze manier opbouwt ook geen vermogensrendementsheffing te betalen in Box 3.

Let op: hou er rekening mee dat u uiteindelijk wel weer belasting gaat betalen over het vermogen dat u op deze manier opbouwt. Op het moment dat u het weer laat uitkeren, wordt deze uitkering wel belast tegen het dan geldende belastingtarief. Maar als u dit pas doet na de datum waarop u een AOW-uitkering ontvangt, valt u mogelijk in een lagere belastingschijf en profiteert u eventueel van een belastingvoordeel.

Evi Pensioen

Evi Pensioen is een bancaire lijfrente: een financieel product waarmee u aanvullend vermogen opbouwt voor tijdens uw pensioen. En waarmee u dus profiteert van het hierboven genoemde belastingvoordeel.

Wanneer u kiest voor Evi Pensioen wordt uw inleg op een geblokkeerde beleggingsrekening gestort en voor u belegd door de experts van Evi. Pas omstreeks de datum dat u van de overheid een AOW-uitkering ontvangt, kunt u bij het vermogen dat u op deze manier opbouwt. U koopt er dan een uitkering voor aan die periodiek wordt uitgekeerd. Zo bent u tijdens uw pensioen verzekerd van een regelmatig inkomen.

Door uw inleg te beleggen, maakt u kans op een mooi rendement. Maar beleggen brengt ook risico’s met zich mee. Bij Evi Pensioen worden deze risico’s afgebouwd naarmate uw AOW-datum dichterbij komt.

Pensioen in eigen beheer

Sinds 1 juli 2017 kunt u als DGA geen pensioen meer opbouwen in eigen beheer of bedragen toevoegen aan pensioenvoorzieningen die u eerder in eigen beheer hebt gevormd. En in 2019 moet u beslissen wat u met het pensioen dat u eventueel wel al in eigen beheer hebt opgebouwd gaat doen.

Ook voor dit pensioenvermogen kan Evi Pensioen een oplossing zijn. Is dit pensioen bijvoorbeeld omgezet in een oudedagsverplichting dan kan het interessant zijn om deze verplichting uit de BV of NV te halen, af te storten en met behulp van een waardeoverdracht in te leggen in Evi Pensioen.

Met Evi Pensioen wordt dit bedrag dan tegen aantrekkelijke kosten en met een focus op het juiste rendement belegd. Het vermogen is dan ook vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in Box 3 en de regels voor lijfrente zijn automatisch van toepassing.

De producten van Evi Pensioen

Evi Pensioen biedt oplossingen voor mensen met een salaris tot € 110.111 (Evi Pensioenbeleggen) en voor mensen met een salaris boven € 110.111 (Evi Netto Pensioenbeleggen) die aanvullend inkomen op hun pensioen willen opbouwen.

Evi Pensioenbeleggen

  • U bepaalt hoeveel en wanneer u inlegt
  • Uw inleg is aftrekbaar van uw bruto inkomen
  • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen

Evi Netto Pensioenbeleggen

  • U bepaalt hoeveel en wanneer u inlegt
  • Uw inleg betaalt u uit uw netto inkomen
  • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.