Scherpe en transparante kosten

Evi maakt duidelijk welke vergoedingen u betaalt.
Evi Pensioenbeleggen hanteert onderstaande kostenstructuur.

Open nu een rekening

Kosten Evi Pensioenbeleggen

 

Kosten dienstverlening

 • € 49Eenmalige aanmeldkosten
 • € 49Jaarlijkse vaste kosten

 

Kosten beleggingen

 • 0,64% - 0,69%Fondskosten per jaar

  Bij Evi Pensioen belegt u via een van de zeven leeftijdsgroepen in een vooraf overeengekomen verhouding tussen Kempen Profielfonds 2 en 5. Omdat de kosten van de beide profielfondsen licht van elkaar verschillen, zijn ook de kosten per leeftijdsgroep verschillend. Daarom tonen we hierboven de range van kosten.

Overig

 • € 150Tussentijds beëindigen

  Administratiekosten bij het in uw opdracht tussentijds beëindigen van uw Evi Pensioen overeenkomst.

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Kosten nader toegelicht

Kosten dienstverlening

Naast de eenmalige aanmeldkosten (€ 49) betaalt u Evi jaarlijks een vast bedrag van € 49. Deze bedragen incasseren wij van de door u opgegeven tegenrekening.

Kosten beleggingen

De kosten van de beleggingen zijn de kosten die gemaakt worden voor het beheer van de fondsen en variëren, afhankelijk van de leeftijdsgroep, in totaal tussen 0,64% en 0,69%. Bij Evi zijn deze kosten opgebouwd uit lopende kosten en transactiekosten.

Lopende kosten

Zowel bij de Kempen Profielfondsen als de onderliggende beleggingen is sprake van lopende kosten. De lopende kosten bij beleggingen bestaan onder meer uit managementfee, administratiekosten, accountantskosten, vergunningen en bewaarvergoeding. De lopende kosten zijn meestal een percentage van het fondsvermogen en worden van het fondsvermogen afgetrokken. Evi houdt bij de selectie van haar beleggingen uiteraard rekening met de kosten.

Transactiekosten

Transactiekosten bij de Kempen Profielfondsen ontstaan als er door de beheerders van deze fondsen transacties gedaan worden. Deze transactiekosten gaan ten laste van het fondsvermogen. Op dezelfde manier ontstaan transactiekosten bij de onderliggende beleggingen van de Kempen Profielfondsen. Deze kosten worden verwerkt in de koers van het betreffende beleggingsfonds.

Andere kosten

Bij in- en uittreding in een Kempen Profielfonds worden kosten gemaakt door het fonds. Deze kosten noemen wij de swing-factor en worden niet rechtstreeks bij u in rekening gebracht maar worden als op- of afslag verwerkt in de koers van het fonds.  Deze koers bestaat uit de intrinsieke waarde plus een ‘swing factor’ indien er sprake is van een instroom in het fonds. Bij een uitstroom uit het fonds bestaat de koers uit de intrinsieke waarde minus de swing factor. Of de swing-factor positief of negatief is, kunnen wij vooraf niet tonen omdat de swing-factor besloten zit in de transactieprijs. Wij kunnen deze kosten daarom niet laten zien.  De manier waarop de swing-factor door de Kempen profielfondsen wordt toegepast wordt gepubliceerd op website van Kempen, www.kempen.com/nl/asset-management.

Verschil in kosten bij de Kempen profielfondsen?
Kempen profielfonds 2 bevat meer risicomijdende beleggingen terwijl Kempen 5 juist meer risicodragende beleggingen bevat. Hierdoor lopen de kosten ook licht uiteen.

Meer over de kosten
Welke kosten er precies in rekening worden gebracht staat in het Essentiële informatiedocument (Eid) van de Kempen Profielfondsen en de onderliggende beleggingsfondsen. Deze kunt u vinden in de Evi App en/of in Mijn Evi. Meer informatie over de verschillende soorten kosten is te vinden in de Afspraken voor Evi Pensioenbeleggen.

Let op!​

We vernieuwen Evi Pensioenbeleggen per 13 maart! Het betreft de volgende wijzigingen:

 1. Evi Pensioenbeleggen wordt een execution-only beleggingsdienstverlening
 2. De lifecycle en de beleggingen worden aangepast
 3. De totale kosten worden lager 

Daarom passen wij de voorwaarden aan. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met 020 354 4545 of bekijk hier de nieuwe voorwaarden.

6,2miljard

€6,2 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.

Finner waardeert Evi van Lanschot met 5 sterren

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt  met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 137.800.


Meest gekozen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

 • Individueel pensioen opbouwen (3e pijler) met fiscaal voordeel
 • Uw inleg is aftrekbaar van de belasting
 • U betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Ton Scheel

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.”
Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
44.192.15.251