Beginnen met beleggen

Om te beginnen met beleggen hoeft u er geen verstand van te hebben. U hoeft het alleen nog maar te willen. Want met Evi kunt u ook beleggen! Hoe werkt beleggen en waar moet u rekening mee houden? Dat leest u hier.

Wat moet u weten als u gaat beginnen met beleggen?

Beleggen is een manier om vermogen op te bouwen. Voordat u van start gaat, is het goed om bij een paar punten stil te staan. Te beginnen met de meest belangrijke vraag: waarom zou u beginnen met beleggen? Evi geeft een antwoord op deze en andere vragen.

 • Waarom beleggen?

  Ga ik mijn vermogen beleggen of kies ik toch voor de veilige spaarrekening, ondanks de heel lage spaarrente? De stap om uw geld te investeren kan best groot zijn. Evi vertelt u meer over de voor- en nadelen van beleggen en een paar basisregels die iedere belegger moet kennen.

  Meer over 'Waarom beleggen?'
 • Risico's van beleggen

  Aan beleggen zijn risico's verbonden. Daar is weinig aan te veranderen. U kunt een deel van uw inleg verliezen. Met een aantal handige tips kunt u het risico wel verkleinen. Houd hier rekening mee voordat u gaat beginnen met beleggen. Evi zet de belangrijkste risico’s van beleggen op een rij.

  Meer over beleggingsrisico's
 • Instapmoment

  Het moment waarop u instapt, kan een behoorlijk verschil maken voor uw rendement. De kunst is dus om op het perfecte moment in te stappen, voor het beste rendement. Evi vertelt u meer over het bepalen van het beste instapmoment. Maar bestaat dat eigenlijk wel?

  Meer over instapmoment

Welke keuzes moet u maken?

Zoals voor heel veel dingen geldt ook voor beleggen dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Als beginnende belegger zijn er meerdere keuzes die u moet maken. Wij helpen u graag alvast op weg om die keuzes te vereenvoudigen.

 • Mogelijkheden waarin u kunt beleggen

  U wilt starten met beleggen. Maar waar moet u in beleggen? Aandelen, obligaties, ETF's, grondstoffen... Er zijn heel veel verschillende categorieën waar u in kunt beleggen. Elke categorie heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar ook een eigen risico en potentieel rendement.

  Meer over 'Waarin beleggen?'
 • Zelf of beheerd beleggen?

  Gaat u zelf uw portefeuille opbouwen en beheren of laat u het liever over aan experts? Een heel belangrijke vraag om uzelf te stellen. Zeker als beginnende belegger. Een persoonlijke keuze, die onder andere afhangt van uw ervaring en hoeveel tijd u heeft. Evi vertelt hier graag meer over.

  Meer over uw opties
 • Hoe bepaalt u uw beleggingsprofiel?

  Voor u start met beleggen moet u weten welk risico u kunt en wilt nemen met het geld dat u gaat beleggen. Een beleggingsprofiel, ook wel risicoprofiel genoemd, helpt daarbij. Het geeft aan wat de verhouding is tussen het risico van de belegging en het potentiële rendement.

  Meer over beleggingsprofielen

8.3

 • Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

  Gemiddelde beoordeling op basis van 379 klantbeoordelingen

  Beginnen met beleggen? Houd hier rekening mee

  Beleggen zonder kennis? Evi helpt u graag. Voordat u daadwerkelijk gaat beginnen met beleggen is het goed om een paar dingen scherp te hebben. Het belangrijkste voorbeeld is uw beleggingsdoel, als u dat heeft. Maar ook omgaan met de emoties die komen kijken bij beleggen. Denk ook na voor welke periode u wilt gaan beleggen en met welk bedrag u wilt instappen.

  • Hoe gaat u om met emoties?

   Bij beleggen komen emoties kijken. Als het even tegenzit op de beurzen heeft u misschien spanning en als het goed gaat uiteraard positieve emotie. Voor beide geldt dat u het hoofd koel moet houden. Hoe vertellen we u graag.

   Meer over 'emoties bij beleggen'
  • Met hoeveel geld gaat u beleggen?

   Met hoeveel u gaat beleggen is helemaal aan u. Ook de manier waarop u inlegt. Het is wel belangrijk om te kijken naar uw financiële situatie voordat u begint met beleggen. Beleg bijvoorbeeld altijd alleen met geld dat u kunt missen.

   Meer over uw eerste inleg
  • Korte- en langetermijndoelen

   Evi gelooft in beleggen voor de lange termijn. Oftewel: beleggen met een lange beleggingshorizon. Waar koersen in een korte periode flink kunnen schommelen, laat een lange termijn vaak een positievere trend zien. Evi zet de opties op een rij.

   Meer over termijndoelen

  De producten van Evi

  Eenvoudig online en duurzaam beleggen met Evi als uw beleggingsexpert. Bekijk onze producten en ontdek wat bij u past.

  Evi Beheer

  Met Evi Beheer belegt u op een manier die bij u en uw doelen past. Evi neemt u al het werk uit handen. Instappen vanaf € 10.000.

  • Uitgebreide persoonlijke intake
  • Begeleiding bij bepalen profiel
  • Beleggen met de expertise van Van Lanschot
  Meer over Evi Beheer
  Beleggingscoach.png

  Wilt u direct contact met een van onze medewerkers? Bel ons dan. Wij helpen u graag, elke werkdag tot 21.00 uur!

  0800 - 290 29 00

  Beleggen voor uw kind

  Wilt u een mooi geldbedrag opzij zetten voor uw kind of kleinkind? Evi informeert u graag over de mogelijkheden!

  Beleggen voor uw pensioen

  Uw financiele zaken zijn goed op orde. En dat wilt u graag zo houden. Start daarom nu met beleggen voor uw pensioen.

  Direct contact?

  Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

  Second opinion?

  Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

  Overstappen naar Evi?

  Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

  Risico's van beleggen

  Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.