Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Beginnen met beleggen

Om te beginnen met beleggen hoeft u er geen verstand van te hebben. U hoeft het alleen nog maar te willen. Want met Evi kunt u ook beleggen! Hoe werkt beleggen en waar moet u rekening mee houden? Dat leest u hier.

Beginnen met beleggen? Wat moet u weten?

Beleggen is een manier om vermogen op te bouwen. Voordat u van start gaat, is het goed om bij een paar punten stil te staan. Te beginnen met de meest belangrijke vraag: waarom zou u beginnen met beleggen? Evi geeft een antwoord op deze en andere vragen.

 • Waarom beleggen?

  Ga ik mijn vermogen beleggen of kies ik toch voor de veilige spaarrekening, ondanks de heel lage spaarrente? De stap om uw geld te investeren kan best groot zijn. Evi vertelt u meer over de voor- en nadelen van beleggen en een paar basisregels die iedere belegger moet kennen.

  Meer over 'Waarom beleggen?'
 • Risico's van beleggen

  Aan beleggen zijn risico's verbonden. Daar is weinig aan te veranderen. U kunt een deel van uw inleg verliezen. Met een aantal handige tips kunt u het risico wel verkleinen. Houd hier rekening mee voordat u gaat beginnen met beleggen.

  Meer over beleggingsrisico's
 • Instapmoment

  Het moment waarop u instapt, kan een behoorlijk verschil maken voor uw rendement. De kunst is dus om op het perfecte moment in te stappen, voor het beste rendement. Evi vertelt u meer over het bepalen van het beste instapmoment. Maar bestaat dat eigenlijk wel?

  Meer over instapmoment

Welke keuzes moet u maken?

Zoals voor heel veel dingen geldt ook voor beleggen dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Als beginnende belegger zijn er meerdere keuzes die u moet maken. Wij helpen u graag alvast op weg om die keuzes te vereenvoudigen.

 • Waarin beleggen?

  Aandelen, obligaties, ETF's, grondstoffen.. Er zijn heel veel verschillende categorieën waar u in kunt beleggen. Elke categorie heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar ook een eigen risico en potentieel rendement. Evi zet de verschillende opties op een rij.

  Meer over 'Waarin beleggen?'
 • Zelf of beheerd beleggen?

  Gaat u zelf uw portefeuille opbouwen en beheren of laat u het liever over aan experts? Een heel belangrijke vraag om uzelf te stellen. Zeker als beginnende belegger. Evi vertelt waar u aan moet denken bij het maken van die beslissing.

  Meer over uw opties
 • Beleggingsprofiel

  Voor u start met beleggen moet u weten welk risico u kunt en wilt nemen met het geld dat u gaat beleggen. Een beleggingsprofiel, ook wel risicoprofiel genoemd, helpt daarbij. Het geeft aan wat de verhouding is tussen het risico van de belegging en het potentiële rendement.

  Meer over beleggingsprofielen

Beginnen met beleggen? Houd hier rekening mee

Beleggen zonder kennis? Evi helpt u graag. Voordat u daadwerkelijk gaat beginnen met beleggen is het goed om een paar dingen scherp te hebben. Het belangrijkste voorbeeld is uw beleggingsdoel, als u dat heeft. Maar ook omgaan met de emoties die komen kijken bij beleggen. Denk ook na voor welke periode u wilt gaan beleggen en met welk bedrag u wilt instappen.

 • Omgaan met emotie

  Bij beleggen komen emoties kijken. Als het even tegenzit op de beurzen heeft u misschien spanning en als het goed gaat uiteraard positieve emotie. Voor beide geldt dat u het hoofd koel moet houden. Hoe vertellen we u graag.

  Meer over 'emoties bij beleggen'
 • Met hoeveel geld gaat u beleggen?

  Met hoeveel u gaat beleggen is helemaal aan u. Ook de manier waarop u inlegt. Het is wel belangrijk om te kijken naar uw financiële situatie voordat u begint met beleggen. Beleg bijvoorbeeld altijd alleen met geld dat u kunt missen.

  Meer over uw eerste inleg
 • Korte- en langetermijndoelen

  Evi gelooft in beleggen voor de lange termijn. Oftewel: beleggen met een lange beleggingshorizon. Waar koersen in een korte periode flink kunnen schommelen, laat een lange termijn vaak een positievere trend zien.

  Meer over termijndoelen

De producten van Evi

Eenvoudig online beleggen met Evi als uw beleggingsexpert. Bekijk onze producten en ontdek wat bij u past.

Evi Go

Kies zelf een van de vijf Evi Fondsen en Evi doet de rest voor u.

 • Snel zelf kiezen hoe u belegt
 • Lagere kosten
 • Altijd zelf de touwtjes in handen

Evi Beheer

Beleggen zonder zorgen: Evi neemt u al het werkt uit handen.

 • Uitgebreide persoonlijke intake
 • Begeleiding bij bepalen profiel
 • Jaarlijkse profielcheck
Toon meer Evi producten

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.