Korte- en langetermijndoelen

De beste manier om vermogen op te bouwen is onder andere afhankelijk van uw beleggingshorizon: het aantal jaar dat u nodig heeft om uw beleggingsdoel te bereiken. Begint u met beleggen om op korte termijn doelen te realiseren, zoals bijvoorbeeld een verre reis maken? Dan heeft u een korte beleggingshorizon. Gaat u beleggen om langetermijndoelen te realiseren, zoals bijvoorbeeld eerder stoppen met werken? Dan heeft u een langere beleggingshorizon.

Korte of lange termijn beleggen?

Hoe langer uw beleggingshorizon, hoe meer risico u in theorie met uw vermogen kunt nemen. U heeft immers de tijd om tussentijdse dalingen af te wachten. Dit kan een hoger rendement opleveren.

Korte termijn beleggen

Korte termijn beleggen

Voor doelen op de korte termijn is beleggen eigenlijk minder geschikt. Heeft u uw geld binnen een paar jaar nodig, bijvoorbeeld om dat droomhuis te kopen? Dan belegt u met een kortere beleggingshorizon en heeft u weinig tijd om tussentijdse koersbewegingen op te vangen. Sparen is dan een betere keuze.

Lange termijn beleggen

Lange termijn beleggen

Beleggen doet u meestal voor de lange termijn. Want begint u met beleggen om de studie van uw kind te kunnen betalen? Dan is uw beleggingshorizon misschien wel achttien jaar. En juist door die lange beleggingshorizon krijgt uw vermogen alle kans om te groeien. Bovendien profiteert u zo van het rendement-op-rendement-effect .

 

 

 

Doel in zicht? Beperk uw risico!

Komt uw (kortetermijn- of langetermijn-) doel in zicht? Dan kunt u ervoor kiezen om minder risico te nemen met uw beleggingen. U kunt op dat moment bijvoorbeeld zelf uw beleggingsprofiel neerwaarts aanpassen.

Pexels Ethan Sees 2853432

Vermogen opbouwen met beleggen

Wilt u graag vermogen opbouwen? Dan heeft u misschien nog een hoop vragen. Moet u gaan sparen of beleggen? Welke andere keuzes moet u maken en waar moet u rekening mee houden als u kiest voor beleggen? 

Alles over beleggen
Evi 1.1

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.215.186.30