Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Korte- en langetermijndoelen

De beste manier om vermogen op te bouwen is onder andere afhankelijk van uw beleggingshorizon: het aantal jaar dat u nodig heeft om uw beleggingsdoel te bereiken. Begint u met beleggen om op korte termijn doelen te realiseren, zoals bijvoorbeeld een grote bruiloft organiseren of een verre reis maken? Dan heeft u een korte beleggingshorizon. Gaat u beleggen om langetermijndoelen te realiseren, zoals bijvoorbeeld eerder stoppen met werken of uw hypotheek afbetalen? Dan heeft u een langere beleggingshorizon.

Korte of lange termijn?

Hoe langer uw beleggingshorizon, hoe meer risico u in theorie met uw vermogen kunt nemen. U heeft immers de tijd om tussentijdse dalingen af te wachten. Dit kan een hoger rendement opleveren.

Beleggen voor kortetermijndoelen

Voor doelen op de korte termijn is beleggen eigenlijk minder geschikt. Heeft u uw geld binnen een paar jaar nodig, bijvoorbeeld om dat droomhuis te kopen? Dan belegt u met een kortere beleggingshorizon en heeft u weinig tijd om tussentijdse koersbewegingen op te vangen. Sparen is dan een betere keuze.

Beleggen voor langetermijndoelen

Beleggen doet u meestal voor de lange termijn. Want begint u met beleggen om de studie van uw kind te kunnen betalen? Dan is uw beleggingshorizon misschien wel achttien jaar. En juist door die lange beleggingshorizon krijgt uw vermogen alle kans om te groeien. Bovendien profiteert u zo van het rendement-op-rendement-effect .

Doel in zicht? Beperk uw risico!

Komt uw (kortetermijn- of langetermijn-) doel in zicht? Dan kunt u ervoor kiezen om minder risico te nemen met uw beleggingen. U kunt op dat moment bijvoorbeeld zelf uw beleggingsprofiel neerwaarts aanpassen.

Doelbeleggen?

Een andere optie is doelbeleggen. Bij doelbeleggen neemt het risico van uw beleggingen automatisch geleidelijk af naarmate uw vooraf bepaalde doel dichterbij komt. Doelbeleggen wordt soms ook lifecycle beleggen genoemd.

Bij Evi Doelbeleggen verminderen we het risico van uw beleggingen door de verdeling tussen verschillende beleggingscategorieën (zoals aandelen en obligaties) gedurende de looptijd aan te passen. Zo kunt u zich met andere dingen bezighouden, zorgt Evi ervoor dat uw beleggingen in lijn met uw doel blijven en loopt u nooit teveel risico.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.