Zelf beleggen of uitbesteden?

Als u besluit om te gaan beleggen, dan kunt u er voor kiezen zelf een beleggingsportefeuille samen te stellen. U kunt het beheer van uw beleggingen ook overlaten aan experts. U profiteert dan van hun expertise. Aan het laten beheren van uw beleggingsportefeuille zijn wel kosten verbonden.

Zelf doen of uitbesteden? Houd rekening met:

  • Uw kennis van de financiële markten

  • Voldoende inzicht in het balanceren van uw beleggingsportefeuille

  • Tijd om de financiële markten te volgen

  • De kosten en opbrengsten van uitbesteden

Zelf beleggen

U vindt beleggen leuk en volgt de financiële markten graag. U kunt er dan voor kiezen zelf te beleggen. Bij Evi kunt u beleggen in een modelportefeuille die past bij uw beleggingsprofiel. Deze bestaat uit een zorgvuldige mix van beursgenoteerde beleggingsfondsen. U kunt de beleggingen naar eigen wens aanpassen, zolang dit past binnen uw beleggingsprofiel. U kiest zelf uw beleggingen en bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Daarnaast is het belangrijk de portefeuille periodiek te herbalanceren. In de tijd kunnen de verhoudingen in uw portefeuille veranderen. De ene belegging presteert beter dan de andere, waardoor het belang van een specifieke belegging in uw portefeuille te groot wordt. Het regelmatig herbalanceren van de portefeuille zorgt voor voldoende spreiding in uw portefeuille.

Beleggen uitbesteden

U kunt het beleggen van uw vermogen ook uitbesteden aan de experts. Zij stellen een beleggingsportefeuille samen die past bij uw beleggingsprofiel. De experts houden uw portefeuille op dagbasis in de gaten en sturen bij indien zich kansen of bedreigingen voordoen.

Zo weet u zeker dat er goed wordt gezorgd voor uw beleggingsportefeuille. U loopt geen onnodig risico, omdat uw beleggingen op dagelijkse basis worden gemonitord. Wel zo makkelijk. Beheerd beleggen bestaat in verschillende vormen die we hieronder nader toelichten. Zeker een beginnende belegger doet er goed aan om beheerd beleggen te overwegen. Zelf beleggen vraagt immers om een hoop kennis, veel tijd en ook zin.

De verschillende beleggingsmogelijkheden

 

Vermogensbeheer


Kiest u voor vermogensbeheer dan belegt een team van beleggingsexperts uw vermogen. Vooraf bepaalt u samen de met beheerpartij een risicoprofiel aan de hand van uw beleggingservaring en risico dat u wilt lopen. Uw inleg wordt vervolgens belegd volgens dit profiel.

 

Bekijk Evi Beheer
Andre Platbodem3

 

 

 

Eenvoudig zelf beleggen

Zelf aan het stuur zijn, maar er zeker van zijn dat uw portefeuille voldoende is gespreid? Dan kunt u kiezen voor een tussenvorm. Bij Evi Go bepaalt u bijvoorbeeld zelf uw risico, maar Evi zorgt voor een gespreide portefeuille in de vorm van Evi Fondsen. Dit zijn fondsen met onderliggend zorgvuldig geselecteerde beleggingsfondsen. U kiest het Evi Fonds van uw keuze en Evi doet de rest.

 

Bekijk Evi Go
Manager Brouwerij 1920X900

Vermogen opbouwen met beleggen

Wilt u graag vermogen opbouwen? Dan heeft u misschien nog een hoop vragen. Moet u gaan sparen of beleggen? Welke andere keuzes moet u maken en waar moet u rekening mee houden als u kiest voor beleggen? 

Alles over beleggen
Evi 1.1

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

100.28.132.102