Zelf beleggen of uitbesteden?

Als u besluit om te gaan beleggen, dan kunt u er voor kiezen zelf een beleggingsportefeuille samen te stellen. U kunt het beheer van uw beleggingen ook overlaten aan experts. U profiteert dan van hun expertise. Aan het laten beheren van uw beleggingsportefeuille zijn wel kosten verbonden.

Zelf doen of uitbesteden? Houd rekening met:

  • Uw kennis van de financiële markten

  • Voldoende inzicht in het balanceren van uw beleggingsportefeuille

  • Tijd om de financiële markten te volgen

  • De kosten en opbrengsten van uitbesteden

Zelf beleggen

U vindt beleggen leuk en volgt de financiële markten graag. U kunt er dan voor kiezen zelf te beleggen. Bij Evi kunt u beleggen in een modelportefeuille die past bij uw beleggingsprofiel. Deze bestaat uit een zorgvuldige mix van beursgenoteerde beleggingsfondsen. U kunt de beleggingen naar eigen wens aanpassen, zolang dit past binnen uw beleggingsprofiel. U kiest zelf uw beleggingen en bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Daarnaast is het belangrijk de portefeuille periodiek te herbalanceren. In de tijd kunnen de verhoudingen in uw portefeuille veranderen. De ene belegging presteert beter dan de andere, waardoor het belang van een specifieke belegging in uw portefeuille te groot wordt. Het regelmatig herbalanceren van de portefeuille zorgt voor voldoende spreiding in uw portefeuille.

Beleggen uitbesteden

U kunt het beleggen van uw vermogen ook uitbesteden aan de experts. Zij stellen een beleggingsportefeuille samen die past bij uw beleggingsprofiel. De experts houden uw portefeuille op dagbasis in de gaten en sturen bij indien zich kansen of bedreigingen voordoen.

Zo weet u zeker dat er goed wordt gezorgd voor uw beleggingsportefeuille. U loopt geen onnodig risico, omdat uw beleggingen op dagelijkse basis worden gemonitord. Wel zo makkelijk. Beheerd beleggen bestaat in verschillende vormen die we hieronder nader toelichten. Zeker een beginnende belegger doet er goed aan om beheerd beleggen te overwegen. Zelf beleggen vraagt immers om een hoop kennis, veel tijd en ook zin.

De verschillende beleggingsmogelijkheden

 

Vermogensbeheer


Kiest u voor vermogensbeheer dan belegt een team van beleggingsexperts uw vermogen. Vooraf bepaalt u samen de met beheerpartij een risicoprofiel aan de hand van uw beleggingservaring en risico dat u wilt lopen. Uw inleg wordt vervolgens belegd volgens dit profiel.

 

Bekijk Evi Beheer
Andre Platbodem3

 

 

 

Eenvoudig zelf beleggen

Zelf aan het stuur zijn, maar er zeker van zijn dat uw portefeuille voldoende is gespreid? Dan kunt u kiezen voor een tussenvorm. Bij Evi Go bepaalt u bijvoorbeeld zelf uw risico, maar Evi zorgt voor een gespreide portefeuille in de vorm van Evi Fondsen. Dit zijn fondsen met onderliggend zorgvuldig geselecteerde beleggingsfondsen. U kiest het Evi Fonds van uw keuze en Evi doet de rest.

 

Bekijk Evi Go
Manager Brouwerij 1920X900

Vermogen opbouwen met beleggen

Wilt u graag vermogen opbouwen? Dan heeft u misschien nog een hoop vragen. Moet u gaan sparen of beleggen? Welke andere keuzes moet u maken en waar moet u rekening mee houden als u kiest voor beleggen? 

Alles over beleggen
Evi Avatar 1

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64