Het juiste instapmoment bij beleggen?

Wat is het beste moment om te starten met beleggen? U bent niet de enige met die vraag. Misschien maken koersbewegingen u ongerust of bent u bang op de top van de markt in te stappen. Wij helpen u op weg.

De beurs is gedaald, moet ik nu instappen?

Na een lange periode van koersstijgingen doen de beurzen weer een stapje terug. Voor velen een mooi moment om in te stappen. Maar is daarvoor ook een ideaal moment? Het korte antwoord is: nee. Het beste moment om in te stappen is namelijk; altijd. Waarom? Het moment van instappen heeft slechts beperkt invloed op uw rendement op lange termijn. Daarom is periodiek beleggen een veel gekozen strategie, met name in onrustige tijden. Met periodiek beleggen wordt het effect van tussentijdse koersschommelingen gedempt en stapt u dus nooit op het verkeerde moment in.

Pexels Jan Van Der Wolf 7152993

 

 

 

Timen van het ideale instapmoment beleggen

En toch zijn beleggers vaak op zoek naar dat ene beste moment om in te stappen. Maar helaas, historische data laat zien dat het ‘ideale instapmoment bij beleggen’ niet bestaat. Het in onmogelijk om de koersen te voorspellen. Dat lukt ook professionele vermogensbeheerders niet. Wacht dus niet af, maar start met beleggen wanneer uw persoonlijke situatie daar ruimte toe biedt. Hoe eerder u begint, hoe beter. En zorg dat u belegt met geld dat u voor langere tijd kunt missen, dan maken tussentijdse koersschommelingen u niet nerveus

Hoogtevrees Uitstappen Stijgende Aandeelkoersen

 

 

 

Onrustig door dalende beurzen?

De financiële markten kunnen flink in beweging zijn en tussentijdse koersdalingen horen dus ook gewoon bij beleggen. Toch kan dit ook onrust veroorzaken. Bedenk dan dat beleggen een strategie is voor de lange termijn. Tussentijdse dalingen horen erbij, maar herstellen zich in de regel ook weer. Het is over het algemeen beter om aan de gekozen strategie vast te houden, dan dat u zich laat leiden door onrust en probeert de markt te timen.

graph-screen

8,3

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Gemiddelde beoordeling op basis van 769 klantbeoordelingen

Geef uw brein de schuld

De onrust die u misschien voelt bij een daling op de beurzen wordt verstrekt door de werking van uw brein. Daardoor kent u onbewust veel gewicht toe aan gebeurtenissen die actueel en dichtbij zijn. Belangrijke informatie die al langer bekend is krijgt van ons brein veel minder aandacht. Actueel nieuws over de financiële markten lijkt daardoor heel belangrijk, maar heeft in werkelijkheid maar heel beperkte invloed op de lange termijn. Dat valt goed op als u kijkt naar de historie; beleggers in de Amerikaanse S&P500-index wisten in de afgelopen dertig jaar een gemiddeld rendement van ruim 10 procent per jaar te behalen. Een periode waarin zowel de dotcom-crash, Azië-crisis als de kredietcrisis plaatsvonden.

Emotie Beleggen

 

 

 

Geduld wordt beloond

Zelfs tijdens grote dalingen op de beurzen blijken beleggers met geduld het beste af. De professionele beleggers van Evi gebruiken deze tijdelijke dalingen zelfs om kwalitatief goede aandelen met ‘korting’ te kopen.
Beleggers die tijdens de kredietcrisis belegd bleven zagen hun gespreide beleggingsportefeuille niet alleen op het oude niveau terugkeren, maar ook flink stijgen. Zeker als er rekening wordt gehouden met de tussentijds uitgekeerde dividenden (aandelen) of couponrente (obligaties). De rendementen van de AEX-index sinds 1999 laten dat zien. Door het dividend te laten herbeleggen behaalde de belegger in die periode een totaalrendement van 62,5 procent. Op basis van alleen koersrendement behaalde deze beperkte index een negatief resultaat van -5,2 procent.

Beleggen Beleggingsvisie

 

 

 

Gespreid instappen

U kunt er voor kiezen om niet in één keer een groot bedrag te investeren, maar uw inleg te spreiden, periodiek beleggen. Door bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag in te leggen. Daarmee koopt u automatisch meer als een belegging goedkoop is, en minder als een belegging een relatief hoge koers heeft. Hierdoor spreidt u het risico van koersschommelingen in de tijd. Door op deze wijze automatisch te beleggen bent u ook minder geneigd de portefeuille te wijzigen. Zo laat u zich niet afleiden door gebeurtenissen op de korte termijn van uw financiële doelen op lange termijn.

Bmb Beheerd Beleggen

Meest gekozen

Evi Vermogensbeheer

Evi van Lanschot gaat voor een aantrekkelijk rendement op de lange termijn, met een goed gespreide portefeuille. Vanaf €10.000 kunt u al instappen.

 

  • Benut de expertise van Evi van Lanschot
  • Financieel rendement en duurzaamheid: een winnende combinatie
  • Persoonlijke aandacht voor úw vermogen
Remment Jan Bakker

"Door goede spreiding een verantwoord rendement", Remment-Jan Bakker Product Manager Beleggen Evi van Lanschot

0800 - 290 29 00

Beleggen voor uw kind

Zorgvuldig en verantwoord beleggen voor uw kind of kleinkind. Evi informeert u graag over de mogelijkheden!

> Meer over Evi4Kids

Beleggen voor uw pensioen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen vermogen op voor een aanvullend inkomen na uw pensioen.

> Meer over Evi Pensioenbeleggen

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Haalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim Cirkel

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten. Lees meer

Verder is het belangrijk te weten dat:

  • Als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
  • U uw toestemming op elk moment kunt intrekken
  • U in ons privacy statement op onze website kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,95%, defensief 1,07%, neutraal 1,15%, offensief 1,21%, zeer offensief 1,28%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.215.186.30