Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
 • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
 • Bel ons 0800 - 290 29 00
 • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Zakelijk beleggen

 • Oplossingen voor bv, nv, zzp en eenmanszaak
 • Beleggingsexpertise van Van Lanschot
 • Uitstekende service en persoonlijk contact

Wat is zakelijk beleggen?

Bij beleggen investeert u vermogen in de hoop dat dit door goede investeringen meer waard wordt. Dit vermogen kan uw privévermogen zijn, maar u kunt ook beleggen als ondernemer. U belegt dan met vermogen dat uw onderneming niet direct nodig heeft. We noemen dit zakelijk beleggen.

Wat voor type ondernemer bent u?

Evi biedt ondernemers verschillende mogelijkheden om zakelijk te beleggen in beleggingsfondsen. We maken hierbij onderscheid tussen oplossingen voor bv's/nv's en oplossingen voor zzp'ers en eenmanszaken. Want iedere ondernemer verdient Evi.

 • Evi Go Zakelijk

  U bepaalt zelf hoe u uw zakelijke vermogen belegt, met volledige vrijheid en gemak.

  • Eenvoudig beginnen met beleggen
  • Lagere kosten
  • Volledige regie over uw beleggingen
 • Evi Beheer

  Evi beheert uw zakelijke vermogen. Evi neemt u al het werk uit handen. Instappen vanaf € 10.000.

  • Uitgebreide persoonlijke intake
  • Begeleiding bij bepalen profiel
  • Jaarlijkse profielcheck

 • Evi Go

  U bepaalt zelf hoe u uw zakelijke vermogen belegt, met volledige vrijheid en gemak.

  • Eenvoudig beginnen met beleggen
  • Lagere kosten
  • Volledige regie over uw beleggingen
 • Evi Pensioen

  Bouw door middel van beleggen aanvullend inkomen op voor uw pensioen.

  • Mogelijk belastingvoordeel
  • Afbouw van risico richting uw AOW-datum
  • Transparante kosten
 • Evi Beheer

  Evi beheert uw zakelijke vermogen. Evi neemt u al het werk uit handen. Instappen vanaf € 10.000.

  • Uitgebreide persoonlijke intake
  • Begeleiding bij bepalen profiel
  • Jaarlijkse profielcheck

Hoe werkt zakelijk vermogensbeheer bij Evi?

Evi maakt het zo makkelijk mogelijk om te beginnen met zakelijk beleggen. En dat kan al met eenmalig € 1.000 en daarna bijvoorbeeld een klein bedrag per maand.

Evi Go

Kiest u voor Evi Go of Evi Go Zakelijk? Dan bepaalt u eenvoudig zelf in welk beleggingsfonds u uw zakelijk vermogen belegt. En houdt u zelf de volledige regie in handen.

Zakelijk vermogensbeheer

Kiest u voor zakelijk vermogensbeheer via Evi Beheer? Dan bepalen we samen uw beleggingsprofiel. Op basis van uw profiel ontvangt u een voorstel voor een door onze experts samengestelde beleggingsportefeuille. Kiest u ervoor om hierin te beleggen? Dan nemen onze experts u verder al het werk uit handen. Jaarlijks checken we of uw beleggingen nog bij u passen. Instappen vanaf € 10.000.

Zakelijk beleggen met controle

In beide gevallen (Evi Go Zakelijk en Evi Beheer) kunt u beginnen, inleggen en stoppen wanneer u wilt en kunt u altijd bij uw volledige zakelijke vermogen. Als u een beleggingsrekening opent dan koppelen we daar automatisch een spaarrekening aan.

Benodigde documentatie

In alle gevallen geldt dat wij u aanraden om voor het openen van een zakelijke Evi-rekening alle daarvoor benodigde documenten te verzamelen. Dit maakt het proces nog eenvoudiger.

Lees meer over de documentatie voor Evi Go Zakelijk

Evi Pensioen

Kiest u voor Evi Pensioen? Dan gebruikt u uw vermogen om een aanvulling op uw pensioeninkomen op te bouwen. U heeft dan minder vrijheid bij het opbouwen en laten uitkeren van uw vermogen, maar daar staat tegenover dat het fiscale voordelen biedt.

Uw situatie doorspreken met onze Evi coaches?

Evi van Lanschot staat voor online vermogensopbouw met persoonlijke aandacht. Echte aandacht. Onze belegginscoaches nemen de tijd voor u. Ze gaan in gesprek over uw situatie. Samen kijken we of uw beleggingen nog passen bij uw wensen en doelen.

Maak een afspraak

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met een Evi coach.

 1. Vul uw naam in.
  Vul uw achternaam in.
 2. Vul uw telefoonnummer in.
  Vul uw e-mailadres in.
 3. Selecteer een datum.
  Selecteer een dagdeel waarop u gebeld wilt worden.

Lees meer over zakelijk beleggen

Veelgestelde vragen over zakelijk beleggen

Welke mogelijkheden heb ik om zakelijk te beleggen?

U kunt kiezen voor zakelijk beleggen als bv/nv of zakelijk beleggen als zzp’er/eenmanszaak. Wilt u zakelijk gaan beleggen met vermogen uit uw bv of nv? Dan heeft u de keuze uit het openen van een zakelijke Evi  Beheer-rekening (door tijdens het openen van een rekening bij de vraag ‘Voor wie wilt u beleggen?’ te kiezen voor ‘Voor mijn bedrijf’) of een Evi Go Zakelijk-rekening.

Wilt u zakelijk gaan beleggen als zzp’er/eenmanszaak? Dan heeft u de keuze uit het openen van een particuliere Evi Beheer-rekening (door tijdens het openen van een rekening bij de vraag ‘Voor wie wilt u beleggen?’ te kiezen voor ‘Voor mijzelf of mijn eenmanszaak’), een Evi Go-rekening of een Evi Pensioen-rekening. Bij het invullen van uw achternaam voegt u dan de opmerking ‘h.o.d.n.’ (handelend onder de naam) en de naam van uw eenmanszaak in.

Wat is het verschil tussen Evi Go en Evi Go Zakelijk?

Evi Go Zakelijk is speciaal voor ondernemers die willen beleggen met vermogen uit een bv of nv. Ondernemers die willen beleggen met vermogen wat ze als zzp’er of eenmanszaak hebben verdiend, kunnen hiervoor net als particulieren kiezen voor Evi Go. Want juridisch is er geen verschil tussen particulieren en zzp’ers/eenmanszaken. 

Wat is het verschil tussen Evi Go Zakelijk en een zakelijke Evi Beheer-rekening?

Met Evi Go Zakelijk belegt u zelf in één van de 5 Evi-fondsen. U kiest zelf welk fonds. U bepaalt dan ook zelf hoeveel risico u wilt en kunt lopen met uw beleggingen. En wanneer u bent begonnen met beleggen, moet u ook zelf monitoren of het Evi-fonds wat u heeft gekozen nog past bij uw financiële situatie.

Bij het openen van een zakelijke Evi Beheer-rekening helpen wij u bij het bepalen van uw beleggingsprofiel (risicoprofiel). We stellen u minstens 15 vragen om helder te krijgen wat uw financiële doelen zijn en hoeveel risico u wilt en kunt lopen. Aan de hand van uw antwoorden krijgt u van ons een voorstel voor hoe wij uw zakelijke vermogen voor u gaan beleggen. En als u daarmee akkoord bent, gaan wij dat ook voor u doen.

Wat kost Evi Go Zakelijk?

Bij Evi Go Zakelijk betaalt u een vaste servicefee. Ook rekenen het Evi-fonds en de onderliggende beleggingsfondsen waarin u belegt indirecte kosten. Die kosten kunnen variëren. Kijk voor meer informatie over de tarieven van Evi Go Zakelijk op de pagina Tarieven Evi Go Zakelijk.

Welk Evi-fonds moet ik kiezen?

Dat is helemaal aan u. Bij Evi Go Zakelijk is het aan u om te bepalen hoeveel beleggingsrisico u wilt en kunt lopen. Elk Evi-fonds kent een andere verhouding tussen risico en potentieel rendement.

Vindt u het lastig om een Evi-fonds te kiezen? Dan is Evi Beheer misschien een alternatief. Hierbij bepalen we samen met u door middel van een vragenlijst welk beleggingsprofiel het best aansluit op uw situatie.

Kan ik mijn Evi-fonds wijzigen?

Ja, u heeft bij Evi Go Zakelijk op ieder moment de vrijheid om een ander Evi-fonds te kiezen. Het is zelfs aan te raden om regelmatig te checken of uw beleggingsstrategie nog past bij uw situatie. Zo niet, kunt u gaan voor een defensiever of juist offensiever Evi-fonds. Uw fonds wijzigen kan eenvoudig via Mijn Evi of de Evi App.

8.3

 • Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,4

  Gemiddelde beoordeling op basis van 158 klantbeoordelingen

  Direct contact?

  Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

  Second opinion?

  Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

  Overstappen naar Evi?

  Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

  Risico's van beleggen

  Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.