Het rendement van Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u in een vooraf met u overeengekomen mix van 2 Kempen Profielfondsen. Deze worden beheerd door de experts van Van Lanschot Kempen, die ook de beleggingen beheren voor pensioenfondsen. Op deze pagina vindt u de rendementen van deze fondsen.

Gespreid beleggen met risico-afbouw 

Met het openen van een Evi Pensioenbeleggen-rekening geeft u ons opdracht om u in te delen in een van de zeven leeftijdsgroepen. Daarbij hoort een standaardverdeling van uw inleg, in twee goed gespreide beleggingsfondsen, Kempen Profielfonds 0 en Kempen Profielfonds 5. 

Per leeftijdsgroep wordt het risico afgebouwd: er wordt minder belegd in risicovolle beleggingen. Naarmate u dichter bij uw pensioen komt wordt uw beleggingsmix daar in uw opdracht automatisch op aangepast. Dit helpt om de kans op grote waardedalingen te beperken en vermindert het risico op een lager pensioeninkomen.

15 Cropped

Rendementen Kempen Profielfonds 0 en Kempen Profielfonds 5

U ziet de resultaten van Kempen Profielfonds 0 en Kempen Profielfonds 5 na aftrek van fondskosten. Bij de perioden ziet u het gemiddelde rendement per jaar. Dienstverleningskosten zijn niet meegenomen. Uw eigen rendement wordt bepaald door uw leeftijdsgroep en de daarbij horende standaardverdeling. U ziet deze terug in de Evi App en Mijn Evi.

 

2014

Kempen Profielfonds 0 19,42%
Kempen Profielfonds 5 13,30%

2015

Kempen Profielfonds 0 -0,39%
Kempen Profielfonds 5 9,02%

2016

Kempen Profielfonds 0 9,18%
Kempen Profielfonds 5 6,14%

2017

Kempen Profielfonds 0 0,21%
Kempen Profielfonds 5 11,05%

2018

Kempen Profielfonds 0 2,81%
Kempen Profielfonds 5 -6,65%

2019

Kempen Profielfonds 0 11,20%
Kempen Profielfonds 5 23,57%

2020

Kempen Profielfonds 0 8,98%
Kempen Profielfonds 5 3,40%

2021

Kempen Profielfonds 0 -5,75%
Kempen Profielfonds 5 24,45%

2022

Kempen Profielfonds 0 -27,97%
Kempen Profielfonds 5 -14,79%

2023

Kempen Profielfonds 0 8,28%
Kempen Profielfonds 5 13,00%
Kalenderjaar Kempen Profielfonds 0   Kempen Profielfonds 5    
2014 19,42% 13,30%
2015 -0,39% 9,02%
2016 9,18% 6,14%
2017 0,21% 11,05%
2018 2,81% -6,65%
2019 11,20% 23,57%
2020 8,98% 3,40%
2021 -5,75% 24,45%
2022 -27,97% -14,79%
2023 8,28% 13,00%

Gemiddelde jaarlijkse rendementen 

10 jaar

Kempen Profielfonds 0 1,92%
Kempen Profielfonds 5 10,81%

5 jaar

Kempen Profielfonds 0 -2,18%
Kempen Profielfonds 5 10,62%

1 jaar

Kempen Profielfonds 0 8,28%
Kempen Profielfonds 5 13,00%
Periode Kempen Profielfonds 0   Kempen Profielfonds 5    
10 jaar 1,92% 10,81%
5 jaar -2,18% 10,62%
1 jaar 8,28% 13,00%

In bovenstaande tabellen tonen we gesimuleerde rendementen. Deze rendementen zijn gebaseerd op daadwerkelijk behaalde historische rendementen. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Bron: Evi, deze rendementcijfers worden maandelijks geactualiseerd.

Wilt u weten wat Evi Pensioenbeleggen in uw situatie kan opleveren? Maak dan hieronder een berekening.

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En dat ook nog met fiscaal voordeel. Maar wat levert het straks op? Vul onze tool in en we maken een berekening voor u.

jaar
Dit bedrag is gebaseerd op uw jaarruimte
{{getMonthylyBottomText}} Let op: de totale inleg voor het eerste jaar overschrijdt mogelijk uw jaarruimte.
Toon opties voor kapitaaloverdracht i

Hoe berekenen we het verwachte resultaat?i

{{PensionCostsLabels.DisclaimerTitle}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}} {{checkMailThisForm}} {{setMovePolisDefaultBaloonText}}

Minder risico richting pensioendatum

Tijdens de opbouw van uw pensioen bepaalt u ieder jaar hoeveel en op welk moment u geld inlegt op uw Evi Pensioenbeleggen-rekening. U belegt dit geld in de Kempen Profielfondsen 0 en 5 volgens de standaardverdeling die bij uw leeftijdsgroep hoort.   

Wijkt de verdeling van uw beleggingen af van de standaard voor uw leeftijdsgroep dan passen wij dit in uw opdracht aan. Dit heet herbalanceren. Ook als u naar een andere leeftijdsgroep gaat passen wij in uw opdracht de beleggingen aan de nieuwe leeftijdsgroep aan. U wordt altijd vooraf op de hoogte gebracht van deze aanpassingen.

Hierdoor wordt het risico van uw beleggingen geleidelijk verminderd naarmate uw pensioendatum nadert. Dit helpt om de kans op grote waardedalingen te beperken en vermindert het risico op een lager pensioeninkomen.

Image 1
7,5miljard

€7,5 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Overzicht van de Evi leeftijdsgroepen

Leeftijdsgroepen

Meer informatie over de fondsen vindt u in de Essentiële-informatiedocumenten:

Kies voor vakmanschap tegen een scherp tarief

Beleggen zit in onze genen. Als onderdeel van Van Lanschot Kempen hebben we meer dan 280 jaar beleggingservaring. U profiteert u van onze expertise om uw vermogen te laten groeien. Wij combineren online dienstverlening met persoonlijke aandacht. En we letten op de kosten, zodat er meer overblijft voor uw pensioenopbouw.

Evi Avatar Cutout

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Veelgestelde vragen over pensioen

Wat zijn de risico’s van Evi Pensioenbeleggen?
Bij het opbouwen van uw pensioen zijn er ook risico's waar u rekening mee moet houden. Beleggen zonder risico bestaat niet. De waarde van beleggingen schommelt en u loopt het risico uw inleg (deels) te verliezen. Het is belangrijk om u hier bewust van te zijn en uw inleg en beleggingskeuzes hierop af te stemmen.
Ook moet u zich ervan bewust zijn dat de kosten van levensonderhoud stijgen in de loop der tijd. En het kan zo zijn dat u langer leeft dan u verwacht. U moet er dus voor zorgen dat het pensioenvermogen dat u wilt opbouwen voldoende is om ook in de toekomstig uw kosten te dekken.
Voor meer hulp en uitleg bij het beoordelen van uw persoonlijke situatie, kunt u altijd een financieel adviseur raadplegen. Zij kunnen u helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen voor uw pensioenplanning. Bij Evi geven we geen advies.
Waarin beleg ik met Evi Pensioenbeleggen?

Als u start met Evi Pensioenbeleggen geeft u ons opdracht om u in te delen in een leeftijdsgroep. Bij deze leeftijdsgroep hoort een standaardverdeling van uw inleg. Die wordt belegd in twee goed gespreide beleggingsfondsen van Kempen (Profielfonds 0 en 5). KPF 0 heeft een lager risicoprofiel dan KPF 5. U heeft u ons ook opdracht gegeven om uw beleggingsmix aan te passen. Hierdoor wordt het risico van uw beleggingen geleidelijk verminderd naarmate uw pensioendatum nadert. Dit helpt om de kans op grote waardedalingen te beperken en vermindert het risico op een lager pensioeninkomen. Lees hier meer over KPF 0 en KPF 5.

Wanneer en hoe keert Evi Pensioenbeleggen uit?

Zes maanden voor de einddatum die u hebt gekozen voor Evi Pensioenbeleggen krijgt u van ons bericht dat u met uw pensioenvermogen een lijfrente-uitkering moet aankopen. Op dit moment biedt Evi zelf nog geen lijfrente-uitkering aan.

Welke flexibiliteit biedt Evi Pensioenbeleggen?
U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u wilt inleggen, zolang dit past binnen uw jaarruimte. Uw geld staat op een geblokkeerde rekening en is niet tussentijds opneembaar.
Is mijn geld veilig belegd bij Evi?

Voor de bescherming van uw vermogen kunt u gebruik maken van verschillende regelingen. Evi is een telg uit de ruim 280 jaar oude Van Lanschot-familie, en net als Van Lanschot valt Evi onder het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel en de bescherming van de Wet giraal effectenverkeer. De manier waarop uw vermogen wordt beschermd is verschillend. De eerste twee stelsels werken met een vergoeding. Dit betekent dat u bij faillissement van Evi mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding tot een bepaald maximum. Kijk op de website van Van Lanschot voor meer informatie over het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet giraal effectenverkeer.

8,3

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Gemiddelde beoordeling op basis van 769 klantbeoordelingen

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Rekening openen?

Zelf pensioen opbouwen met Evi Pensioenbeleggen? Open een rekening.

Overstappen naar Evi?

Elders opgebouwd pensioenvermogen overdragen naar Evi, zo geregeld met de Overstapservice.

Introductiepakket Evi Pensioenbeleggen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioenbeleggen. Een van onze specialisten belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.215.186.30