Overstappen naar Evi Pensioenbeleggen

Ontdek de voordelen van kapitaaloverdacht naar Evi van Lanschot

De voordelen van overstappen naar Evi van Lanschot

U kunt de waarde van pensioenvermogen bij andere aanbieders overdragen naar Evi Pensioenbeleggen. Dat heet kapitaaloverdracht. Kapitaaloverdracht kan zorgen voor meer overzicht en mogelijk lagere kosten. Geïnteresseerd? Gebruik dan onze overstapservice.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

7,5miljard

€7,5 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Overstappen naar Evi, een slimme keuze

Denkt u erover om met uw pensioenvermogen over te stappen naar Evi Pensioenbeleggen? Een slimme keuze, want Evi combineert persoonlijke dienstverlening met jarenlange beleggingsexpertise. Met Evi Pensioenbeleggen belegt u zelf in beleggingsfondsen van Van Lanschot Kempen. De fondsmanagers van deze fondsen zijn ook ervaren in het beheren van beleggingen voor pensioenfondsen en zetten hun kennis en ervaring in voor Evi Pensioenbeleggen.

Maak kennis met Evi Pensioenbeleggen
Van Lanschot Schild

Besparen op de kosten van uw pensioenopbouw

Met Evi Pensioenbeleggen kiest u voor vakmanschap tegen een scherp tarief. Door goed op de kosten te letten blijft er meer over voor uw pensioenopbouw. Brengt u al uw pensioenvermogen onder bij Evi, dan hebt u mogelijk lagere kosten dan wanneer u uw pensioen bij verschillende aanbieders opbouwt. Dit kan op de lange termijn een aanzienlijke besparing opleveren.

Bekijk de kosten van Evi Pensioenbeleggen
15 Cropped

Al uw pensioenvermogen overzichtelijk bij elkaar

Heeft u meerdere lijfrentes, dan kan het handig zijn om ze onder te brengen bij Evi. Als startkapitaal voor Evi Pensioenbeleggen, of om samen te voegen met uw huidige Evi Pensioenbeleggen-rekening. Evi Pensioenbeleggen biedt in de Evi App een helder en transparant overzicht van uw beleggingen. Zo heeft u een duidelijker beeld van uw totale pensioenopbouw. Dat helpt om een beter inzicht te krijgen in uw financiële toekomst.

Man Beker (1)

Overstappen is eenvoudig. Zo werkt het:

Kapitaaloverdracht een gedoe? Niet met onze overstapservice! Wij regelen voor u de complete kapitaaloverdracht.

  • Open een Evi Pensioenbeleggen-rekening

    Heeft u al Evi Pensioenbeleggen, dan hoeft u geen nieuwe rekening te openen.

  • Vul het formulier voor kapitaaloverdracht in

    E-mail het ingevulde en ondertekende formulier, een kopie van uw ID en een recent bankafschrift (niet ouder dan 1 maand) naar kapitaaloverdracht@evivanlanschot.nl.

  • Wij regelen uw overdracht

    Wij handelen alles af met uw huidige aanbieder.

Bmb Beheerd Beleggen

Kies voor vakmanschap tegen een scherp tarief

Beleggen zit in onze genen. Als onderdeel van Van Lanschot Kempen hebben we meer dan 280 jaar beleggingservaring. U profiteert van onze expertise om uw vermogen te laten groeien. Wij combineren online dienstverlening met service op maat. En door goed op de kosten te letten blijft er meer over voor uw pensioenopbouw.

Evi Avatar Cutout

Veelgestelde vragen over kapitaaloverdracht

 

Is kapitaaloverdracht hetzelfde als waardeoverdracht?

Kapitaaloverdracht en waardeoverdracht zijn niet hetzelfde. Bij kapitaaloverdracht gaat het om pensioenvermogen dat u zelf heeft opgebouwd via een lijfrenterekening, lijfrentebeleggingsrecht of lijfrenteverzekering. Waardeoverdracht gaat over het vermogen dat u heeft opgebouwd via een pensioenregeling (via uw werk). Het is niet mogelijk om vermogen over te dragen naar Evi Pensioenbeleggen via waardeoverdracht.

Kan ik mijn opgebouwde pensioenvermogen overdragen naar Evi van Lanschot?

Dat hangt af van het soort product waarmee u het pensioenvermogen heeft opgebouwd en van de voorwaarden die de aanbieder heeft gesteld. Voor de meeste lijfrentes en bankspaarproducten geldt dat kapitaaloverdracht naar Evi Pensioenbeleggen mogelijk is. Voor sommige oude polissen kan gelden dat bepaalde voordelen kunnen vervallen. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op, of met de aanbieder van uw product.

Hoelang duurt kapitaaloverdracht naar Evi?

Als u nog geen rekening heeft voor Evi Pensioenbeleggen dan moet u die eerst openen. Dit duurt een paar dagen omdat we wettelijk verplicht zijn om controles uit te voeren. Als u eenmaal een rekening heeft, volgen we het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK) voor de overdracht van uw kapitaal.

In dit protocol hebben banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat uw kapitaaloverdracht soepel geregeld wordt. Is uw dossier compleet en uw PSK-formulier gecontroleerd? Dan duurt de overdracht in de meeste gevallen maximaal 2 weken.

Nadat we uw geld ontvangen hebben boeken we het uiterlijk de volgende werkdag naar uw beleggingsrekening. Als u heeft aangegeven dat u met dit geld liever spaart dan belegt dan boeken we het meteen na verwerking over naar uw Evi spaarrekening.

Heeft kapitaaloverdracht gevolgen voor mijn belastingen?

Kapitaaloverdracht heeft normaal gezien geen belastinggevolgen. Evi Pensioenbeleggen valt onder dezelfde belastingregels als andere lijfrentes. Sommige producten die voor 1992 zijn afgesloten kunnen nog onder oude regels vallen. Belastingregels kunnen wijzigen en zijn persoonsgebonden, raadpleeg daarom een financieel adviseur.

Ik wil overstappen van Evi Pensioenbeleggen naar een andere aanbieder. Hoe werkt dat?

Als u wilt overstappen moet u bij ons een verzoek voor kapitaaloverdracht doen. Dat kunt u schriftelijk doen of in uw eigen online omgeving.

3.215.186.30