Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp +31203544545
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur

Lage kosten bij Evi Go

Voor Evi Go betaalt u een vaste servicefee. Ook rekenen het Evi Fonds en de onderliggende beleggingsfondsen waarin u belegt indirecte kosten. Die kunnen variëren, we geven daarom de gemiddeld totaal te verwachten kosten weer.

Kosten Evi Go

Evi is eerlijk over haar kosten en is in veel gevallen goedkoper dan haar concurrenten. Bekijk de tarieven van Evi Go en zie hoe deze zijn opgebouwd.

Fondsvariant Direct:
servicefee Evi
  Indirect:
gem. kosten fondsen
  Gemiddeld totaal te verwachten kosten
Evi Zeer Defensief 0,26% + 0,64% = 0,90%
Evi Defensief 0,26% + 0,76% = 1,02%
Evi Neutraal 0,26% + 0,83% = 1,09%
Evi Offensief 0,26% + 0,86% = 1,12%
Evi Zeer Offensief 0,26% + 0,91% = 1,17%

Per 1 april 2021 gelden bovenstaande servicefees van Evi Go, uitgedrukt in een percentage van het vermogen.

1,2miljard

€1,2 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.


Finner waardeert Evi met 5 sterren

Kosten nader toegelicht

Directe kosten

Voor Evi Go betaalt u Evi een servicefee. Voor de berekening van deze kosten bepalen we dagelijks de totale waarde van alle beleggingen op uw beleggingsrekening. Vervolgens berekenen we per dag de verschuldigde servicefee. Aan het eind van ieder kwartaal tellen we de verschuldigde servicefee van dit kwartaal bij elkaar op, en verkopen wij beleggingen ter waarde van dit bedrag van uw beleggingsrekening. Over het saldo op uw Evi-spaarrekening betaalt u geen servicefee.

Indirecte kosten

Zowel het Evi Fonds als de onderliggende beleggingsfondsen brengen kosten in rekening. Dit noemen we indirecte kosten. De kosten voor toe- en uittreden zijn meestal al in de aan- of verkoopkoers van het beleggingsfonds verwerkt. Beleggingsfondsen brengen ook kosten voor hun beheer in rekening. De hoogte van deze beheervergoeding verschilt per fonds en kan sterk variëren. De beheervergoeding is meestal een percentage van het fondsvermogen en wordt van het fondsvermogen afgetrokken. Evi houdt bij de selectie van haar beleggingen uiteraard rekening met de kosten.

Verschil in kosten per Evi Fonds

Over het algemeen zijn de kosten van (actieve) aandelenfondsen hoger dan die van obligatiebeleggingsfondsen. Daarom lopen de kosten op naarmate er in een Evi Fonds meer in aandelen belegd wordt.

Meer over de kosten

Welke kosten er precies in rekening worden gebracht door de beleggingsfondsen staat in de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) en/of in de Essentiële informatiedocument (Eid) van het Evi Fonds en de onderliggende beleggingsfondsen. Deze kunt u vinden in Mijn Evi en/of de Evi App. Meer informatie over de verschillende soorten kosten is te vinden in de Afspraken voor Evi Go.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.