Geldzaken

Hoe koopt u onbezorgd een vakantiewoning?

Een eigen stek in het buitenland staat bij veel mensen hoog op de wenslijst. De huizenjacht begint meestal op vakantie, met rondrijden door de omgeving, enkele bezichtigingen en een gesprek met de lokale makelaar.

Geldzaken

Belastingteruggave binnen?

Hebt u uw aangifte voor 1 april ingediend? Dan ontvangt u uiterlijk eind juni bericht van de belastingdienst en staat het geld snel op uw rekening. Met een slimme strategie voorkomt u dat het geld door uw handen glipt. Evi geeft tips.

Geldzaken

Jubelton niet tijdig besteed: dit zijn de fiscale gevolgen

De schenkingsvrijstelling voor de eigen woning, beter bekend als de jubelton, is met ingang van 1 januari 2024 afgeschaft . Heeft u in 2023 een jubelton geschonken, dan moet die uiterlijk op 31 december 2025 besteed zijn aan de eigen woning van het (klein) kind. Wat zijn de fiscale gevolgen als de ontvanger van uw schenking dat niet doet?

Geldzaken

Zo ziet box 3 er in 2027 uit: de hoofdlijnen

De contouren van het nieuwe box 3-stelsel zijn bekend gemaakt. Er wordt naar gestreefd om dit per 1 januari 2027 in te voeren. In deze blog vindt u in hoofdlijnen de inhoud van het nieuwe wetsvoorstel box 3.

Geldzaken

Box 3: nieuwe ontwikkelingen

Lees hoe de spaarvariant voor box 3 werkt en wat rechters van deze tijdelijke regelgeving vinden. Daarnaast stippen we kort aan hoe de nieuwe box 3-wetgeving voor 2027 eruit zou kunnen komen te zien.

Geldzaken

Meer sparen? Check je savings rate

Je spaart elke maand een flink bedrag. Goed bezig of niet? Niet hoeveel je spaart is belangrijk, maar hoeveel je spaart ten opzichte van je inkomen. Evi vertelt je hier meer over!

Geldzaken

Slim schenken met belastingvoordeel

Wilt u uw kinderen helpen bij het kopen van een eigen huis? Of bij het afbetalen van een studielening? Door te schenken geeft u ze een financieel steuntje in de rug.  En u kunt gebruik maken van fiscaal voordeel. 
 

Geldzaken

Vier eindejaarstips voor DGA

Eind 2021: Wat kunt u dit jaar nog regelen op fiscaal gebied? Met name voor directeur-grootaandeelhouders behandelen we vier onderwerpen.

3.238.121.7