Beleggingsvisie 2024

Voor 2024 hangt veel af van de manier waarop de economie omgaat met de hogere rente. Nu de inflatie meer en meer onder controle lijkt te komen, lijken centrale banken zoals de ECB en de Fed klaar te zijn met het verhogen van de rente, maar de effecten van de vorige renteverhogingen zijn wellicht nog niet ten volle doorgesijpeld. Het voordeel van de hogere rente is dat de belegger meer keuze heeft. Obligaties zijn weer interessant en bieden een degelijk rendement om via een gespreide portefeuille de doelstellingen te halen. De oorlog in Oekraïne is daarbij een onzekere factor.

Wilt u weten wat onze verwachtingen zijn voor de economie, politiek en beleggingen in 2024 en wat dit betekent voor u? Bekijk onze video’s met hoofdeconoom Luc Aben.

Of u kunt hier ons webinar met productmanager beleggen Remment-Jan Bakker en beleggingsstrateeg Joost van Leenders terugkijken.

Economie

We zien dat de Amerikaanse economie beter heeft gepresteerd dan verwacht, dat er veel consumenten zijn met spaaroverschotten en dat er een matige groei was in China. Het jaar 2023 pakte beter uit dan verwacht. Wat betekent dit voor 2024?

Politiek

In Amerika zijn er presidentsverkiezingen en in de Europese Unie ligt het Stabiliteits- en Groeipact op tafel. En dan zijn er nog de oorlogen in Oekraïne en Israël die in 2024 een onzekerheidsfactor zijn.

Aandelen, obligaties en overige

Het einde van 2023 sluiten we mede door de mooie novembermaand wellicht positief af. Wat zijn de verwachtingen voor aandelen, obligaties en andere beleggingscategorieën in 2024?

Beleggingsvisie 2024 in één minuut

Liever de visie op 2024 in een minuut bekijken? Dat kan in deze video!

8,3

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Gemiddelde beoordeling op basis van 769 klantbeoordelingen


Meest gekozen

Evi Vermogensbeheer

Evi van Lanschot gaat voor een aantrekkelijk rendement op de lange termijn, met een goed gespreide portefeuille. Vanaf €10.000 kunt u al instappen.

 

  • Benut de expertise van Evi van Lanschot
  • Financieel rendement en duurzaamheid: een winnende combinatie
  • Persoonlijke aandacht voor úw vermogen
Remment Jan Bakker

"Door goede spreiding een verantwoord rendement", Remment-Jan Bakker Product Manager Beleggen Evi van Lanschot

0800 - 290 29 00

Beleggen voor uw kind

Zorgvuldig en verantwoord beleggen voor uw kind of kleinkind. Evi informeert u graag over de mogelijkheden!

> Meer over Evi4Kids

Beleggen voor uw pensioen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen vermogen op voor een aanvullend inkomen na uw pensioen.

> Meer over Evi Pensioenbeleggen

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.215.186.30