De basisregels om veilig te kunnen beleggen 

Denkt u erover om te beginnen met beleggen? Lees dan eerst onderstaande basisregels bij beleggen. Zo weet u waar u aan toe bent als u begint met beleggen. 

 1. Basisregel 1: zorg voor een buffer op uw spaarrekening

  Een buffer is belangrijk voor onverwachte uitgaven, zoals het vervangen van een kapotte wasmachine of c.v.-ketel of een reparatie aan uw huis. Beleggen moet u alleen doen met geld dat u voor langere tijd kunt missen. Bij Evi kunt u sparen en beleggen mooi combineren. Lees meer over sparen en beleggen

 2. Basisregel 2: bepaal uw doel

  Beleggen kan een middel zijn om bepaalde doelen te bereiken. Uw doel bepaalt voor een belangrijk deel hoe u belegt en waarin. U kunt beleggen om een vermogen op te bouwen, bijvoorbeeld voor de studie van uw kinderen of om extra op uw hypotheek af te lossen. U kunt ook beleggen voor later, als aanvulling op uw pensioen of om eerder te stoppen met werken.   

  Mogelijke doelen zijn: 

  • De studie van uw kind(eren) betalen
  • Eerder met pensioen gaan
  • Uw pensioen aanvullen
  • Een nieuwe auto kopen

   

  Maar uw doel kan ook minder concreet zijn. Veel mensen willen met hun beleggingen gewoon een vermogen opbouwen waar ze later op terug kunnen vallen. Daarbij geldt dat sparen beter is voor de korte termijn en beleggen meer geschikt is voor de lange termijn.

 3. Basisregel 3: bepaal uw termijn

  Aan uw doel is ook een bepaalde termijn verbonden. Hoe eerder u start met beleggen, hoe groter de kans dat u een aantrekkelijk rendement haalt. Algemeen gesteld is sparen voor de korte termijn en beleggen voor de langere termijn. Het risico is echter altijd aanwezig dat uw belegging minder rendement oplevert dan verwacht. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

 4. Basisregel 4: bepaal uw risico

  Voor welke termijn u ook belegt, u moet altijd oog houden voor de risico’s. Wilt u kans maken op meer rendement? Dan betekent dat doorgaans meer risico. Zorg altijd dat u zich hier bewust van bent. Ook een goede spreiding van uw beleggingen is belangrijk om risico’s te beperken. Een combinatie van verschillende beleggingscategorieën, niet in een keer een groot bedrag inleggen en periodieke spreiding dragen bij aan een verantwoorde verhouding tussen risico en te verwachten rendement. Evi vertelt u meer over de risico’s van beleggen

   

Welke manier van beleggen sluit aan bij uw wensen? 

Door bovenstaande basisregels op uw situatie toe te passen, ontdekt u welke manier van beleggen het beste bij u past en welke producten Evi van Lanschot hiervoor te bieden heeft.  

Wilt u uw vermogen laten beleggen door de experts van Evi van Lanschot en er zelf geen omkijken naar hebben? Dan is Evi Beheer een goede keuze. En wilt u zelf kiezen met welke Evi Fondsen u wilt beleggen? Kies dan voor Evi Go 

En belegt u als aanvulling op uw pensioen? Maak dan gebruik van het fiscaal vriendelijk opbouwen van een (aanvullend) pensioen voor later met Evi Pensioenbeleggen.  

Wat u ook kiest: beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt (een deel van) uw inleg verliezen.   

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

100.28.132.102