Benut uw jaarruimte

 Jaarruimte benutten

Het is al november en dat betekent dat u nog bijna twee maanden heeft om gebruik te maken van uw jaarruimte in 2021. Met uw jaarruimte kunt u uw pensioen fiscaalvriendelijk aanvullen. In deze blog leggen we u graag uit wat jaarruimte precies is en hoe u dit het beste kunt benutten.

Wat is jaarruimte?

De jaarruimte is het maximale bedrag dat u aan betaalde premies mag aftrekken. Jaarruimte ontstaat als u in een vorig kalenderjaar, over het deel van uw salaris tot € 112.189, minder pensioen heeft opgebouwd dan wat u fiscaal maximaal mocht opbouwen. Door uw jaarruimte of een deel ervan op een Evi Pensioenbeleggen rekening te storten, bouwt u aanvullend pensioen op met belastingvoordeel. Als u dit bedrag ook meteen belegt, vergroot u de kans op een hoger rendement.

Bereken jaarlijks uw jaarruimte

De hoogte van uw jaarruimte is afhankelijk van verschillende factoren die jaarlijks kunnen wijzigen. Ieder jaar kunt u uw jaarruimte elk jaar opnieuw vaststellen. Met de tool op onze website berekent u eenvoudig hoeveel uw jaarruimte dit jaar bedraagt.

Reserveringsruimte

Heeft u uw jaarruimte de afgelopen jaren nog niet gebruikt? Dan kunt u uw jaarruimte van de afgelopen zeven jaar alsnog benutten. Dit noemen we reserveringsruimte. Hiervoor gelden dezelfde belastingvoordelen als voor jaarruimte. De reserveringsruimte kunt u gemakkelijk berekenen via de tool van de belastingdienst.

Begin op tijd met uw pensioenopbouw

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: begin vroeg met het opbouwen van vermogen voor uw pensioen en probeer niet om uw pensioen op het laatste moment te repareren. Zeker als u bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken of vanaf een bepaalde leeftijd minder wilt gaan werken. Hoe eerder u begint met het opbouwen van vermogen, hoe langer de beleggingshorizon is en hoe groter de kans op een goed rendement.

Vragen of contact?

Heeft u vragen over uw jaarruimte of wilt u de mogelijkheden bespreken om straks uw financiële doelstellingen te realiseren? Onze pensioenspecialisten staan voor u klaar.

3.215.186.30