Benut uw jaarruimte

 Jaarruimte benutten

Het is al november en dat betekent dat u nog bijna twee maanden heeft om gebruik te maken van uw jaarruimte in 2021. Met uw jaarruimte kunt u uw pensioen fiscaalvriendelijk aanvullen. In deze blog leggen we u graag uit wat jaarruimte precies is en hoe u dit het beste kunt benutten.

Wat is jaarruimte?

De jaarruimte is het maximale bedrag dat u aan betaalde premies mag aftrekken. Jaarruimte ontstaat als u in een vorig kalenderjaar, over het deel van uw salaris tot € 112.189, minder pensioen heeft opgebouwd dan wat u fiscaal maximaal mocht opbouwen. Door uw jaarruimte of een deel ervan op een Evi Pensioenbeleggen rekening te storten, bouwt u aanvullend pensioen op met belastingvoordeel. Als u dit bedrag ook meteen belegt, vergroot u de kans op een hoger rendement.

Bereken jaarlijks uw jaarruimte

De hoogte van uw jaarruimte is afhankelijk van verschillende factoren die jaarlijks kunnen wijzigen. Ieder jaar kunt u uw jaarruimte elk jaar opnieuw vaststellen. Met de tool op onze website berekent u eenvoudig hoeveel uw jaarruimte dit jaar bedraagt.

Reserveringsruimte

Heeft u uw jaarruimte de afgelopen jaren nog niet gebruikt? Dan kunt u uw jaarruimte van de afgelopen zeven jaar alsnog benutten. Dit noemen we reserveringsruimte. Hiervoor gelden dezelfde belastingvoordelen als voor jaarruimte. De reserveringsruimte kunt u gemakkelijk berekenen via de tool van de belastingdienst.

Begin op tijd met uw pensioenopbouw

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: begin vroeg met het opbouwen van vermogen voor uw pensioen en probeer niet om uw pensioen op het laatste moment te repareren. Zeker als u bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken of vanaf een bepaalde leeftijd minder wilt gaan werken. Hoe eerder u begint met het opbouwen van vermogen, hoe langer de beleggingshorizon is en hoe groter de kans op een goed rendement.

Vragen of contact?

Heeft u vragen over uw jaarruimte of wilt u de mogelijkheden bespreken om straks uw financiële doelstellingen te realiseren? Onze pensioenspecialisten staan voor u klaar.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.232.62.64