Evi Pensioen

 • Beleggen voor pensioenaanvulling
 • Mogelijk belastingvoordeel
 • Afnemend risico richting AOW-datum

Wat is Evi Pensioen?

Met de producten binnen Evi Pensioen bouwt u door middel van beleggen vermogen op voor aanvullend inkomen na pensioen. Zo zorgt u voor extra inkomen voor wanneer u met pensioen gaat.

Vaste streefdatum

Evi Pensioen is een lijfrenterekening. Dat betekent dat u belegt tot een vooraf bepaalde streefdatum en dat uw opgebouwde vermogen daarna wordt omgezet in een product waarbij periodiek wordt uitgekeerd. Starten kan op elk moment.

Vrijheid en belastingvoordeel

U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u inlegt. Bouwt u via uw werkgever minder pensioen op dan u zou mogen? Dan kunt u door die jaarruimte te benutten profiteren van belastingvoordeel.

Afnemend risico

Tijdens de looptijd bouwt u het risico van uw beleggingen geleidelijk af. Zo kunt u vanaf uw AOW-datum zorgeloos genieten. Van uw pensioen én van uw opgebouwde aanvullende inkomen.

Hoe werkt Evi Pensioen?

Evi Pensioen is een complex financieel product waar verschillende spelregels voor gelden. Evi maakt het zo eenvoudig mogelijk en legt u graag uit hoe het werkt. Online, en als u wilt ook persoonlijk. Maak in dat geval een afspraak met één van onze vermogenscoaches.

 • Bepaal uw jaarruimte

  Het maximale bedrag dat u kunt inleggen is uw jaarruimte. Gebruik onze tool om te berekenen of u jaarruimte heeft. 

 • Open uw rekening

  In slechts 10 minuten opent u een Evi Pensioenbeleggen rekening. En als u tijdens de aanmelding vragen hebt, staan onze vermogenscoaches voor u klaar.

 • Bepaal uw inleg

  Uw inleg doet u in één keer of in termijnen. Ons team van experts gaat aan de slag voor u om uw vermogen op lange termijn zo goed mogelijk te laten renderen.

Bmb Beheerd Beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Bereken wat Evi Pensioen u kan opleveren

Met Evi Pensioen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En dat ook nog met fiscaal voordeel. Maar wat levert het straks op? In drie eenvoudige stappen maken we een berekening voor u.

 • Vul uw gegevens in
 • Wij doen een persoonlijk voorstel
 • Open een rekening of maak een afspraak
Grafiek Pensioen

Bereken uw Evi Pensioen

Bereken wat Evi Pensioen u kan opleveren

Bepaal de looptijd

jaar

Wilt u een bestaande polis overdragen aan Evi?

Wat wilt u inleggen?

Dit bedrag is gebaseerd op uw jaarruimte
Per maand {{getMonthylyBottomText}}

Uw opbouw met Evi Pensioen

jaar
per maand

{{mailThisFormLabels.FormSentTitle}}

{{mailThisFormLabels.Title}}

 1. Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten. Lees meer

  Verder is het belangrijk te weten dat:

  • Als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
  • U uw toestemming op elk moment kunt intrekken
  • U in ons privacy statement op onze website kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

Wilt u zien wat het effect is van als u later start?

{{startLaterLabels.SliderTitle}}

{{getStartLaterSelectedYear}}
 • {{startLaterLabels.DurationTileText}}
  . . .
 • {{startLaterLabels.TotalInvestmentTileText}}
  . . .
 • {{startLaterLabels.ExpectedYieldTileText}}
  . . .
 • {{startLaterLabels.DurationTileText}} {{getStartLaterDuration}}
 • {{startLaterLabels.TotalInvestmentTileText}} {{getStartLaterTotalInlay}}
 • {{startLaterLabels.ExpectedYieldTileText}} {{getStartLaterHighestExpectedValue}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}} {{checkMailThisForm}} {{setMovePolisDefaultBaloonText}}

Hoeveel aanvullend pensioen?

Voor de meeste Nederlanders bestaat het pensioen uit de AOW en het werkgeverspensioen. Maar veel pensioenregelingen zijn de laatste jaren versoberd, waardoor de kans groot is dat uw pensioen later voor onvoldoende besteedbaar inkomen zorgt. Dan heeft u extra vermogen nodig om uw huidige levensstijl te behouden. Maar wanneer moet u beginnen? En hoeveel extra vermogen heeft u nodig?

Bereken hoeveel aanvullend pensioen u nodig heeft
Gespreid Beleggen

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Welke pensioenopbouw is voor u van toepassing?

DGA

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor Directeur Groot Aandeelhouders (DGA's).

ZZP

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor zelfstandigen (zzp'ers).

Privé aanvullend

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor particulieren.

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vaste streefdatum. U belegt met belastingvoordeel. Dit voordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 114.866.


Meest gekozen

Evi Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen fiscaal vriendelijk vermogen op voor aanvullend inkomen na uw pensioen.

 • Fiscaal vriendelijk beleggen voor een goed pensioen
 • Uw inleg is aftrekbaar van uw bruto inkomen
 • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen
Ton Scheel

“Heeft u ergens hulp bij nodig, dan kunt u mij direct bellen.”
Ton Scheel – Pensioen specialist

020 - 354 4545

Beleggen met maximale vrijheid?

Evi Pensioenbeleggen is een bancaire lijfrente. Dat betekent dat u vermogen opbouwt tot uw AOW-datum. Het vermogen is op zijn vroegst vijf jaar voor die streefdatum beschikbaar. En als de AOW-datum is bereikt, wordt het vermogen periodiek uitgekeerd. Vanaf uw AOW datum heeft u nog vijf jaar de tijd om de uitkering aan te kopen. U moet het bedrag periodiek laten uitkeren. U kunt dus niet in één keer bij het volledige bedrag.

Wilt u meer vrijheid bij het opbouwen van aanvullend vermogen? Ontdek dan de mogelijkheden van Evi Beheer. Bij Evi Beheer heeft u maximale vrijheid. We bepalen samen uw beleggingsprofiel en de specialisten van Evi beleggen uw vermogen. U kunt uw beleggingen online eenvoudig volgen en u kunt altijd bij uw volledige opgebouwde vermogen.

Ontdek Evi Beheer
Girl 13

Waaruit bestaat uw pensioen?

Wanneer u met pensioen bent, ontvangt u geen salaris meer zoals u dat nu ontvangt via uw werkgever (als u in loondienst bent) of op een andere manier (als u bijvoorbeeld zzp’er of directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent). In plaats daarvan kan uw inkomen na pensionering uit drie zogenaamde ‘pijlers’ bestaan: AOW-uitkering, pensioen en aanvullend vermogen.

Lees waar uw pensioen uit bestaat
Emotie Beleggen

Transparante kosten

Evi is duidelijk in wat ze doet, waarom ze dat doet en welke kosten ze daarvoor rekent. Het is belangrijk dat u weet wat die kosten zijn, want die hebben tenslotte invloed op uw rendement. Daarom zijn we daar graag open en helder over.

U betaalt eenmalige aanmeldkosten en een vaste jaarlijkse vergoeding. Daarnaast brengen wij jaarlijks indirecte kosten in rekening.

Historische rendementen

Evi Pensioenbeleggen belegt uw inleg in een mix van twee goed gespreide beleggingsfondsen. Voor jongere leeftijdsgroepen is de mix zo samengesteld dat er meer risico wordt genomen. Voor oudere leeftijdsgroepen wordt er minder risico genomen. Zo wordt het risico afgebouwd naarmate uw einddatum in zicht komt.

Omdat het risico dus verschilt per leeftijdsgroep, verschilt ook het historisch behaalde rendement per leeftijdsgroep.

De meest gestelde vragen over Evi Pensioen

Is mijn geld veilig belegd bij Evi?

Voor de bescherming van uw vermogen kunt u gebruik maken van verschillende regelingen. Evi is een telg uit de ruim 280 jaar oude Van Lanschot-familie, en net als Van Lanschot valt Evi onder het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel en de bescherming van de Wet giraal effectenverkeer.

De manier waarop uw vermogen wordt beschermd is verschillend. De eerste twee stelsels werken met een vergoeding. Dit betekent dat u bij faillissement van Evi mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding tot een bepaald maximum.

Kijk op de website van Van Lanschot voor meer informatie over het depositogarantiestelsel, het beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Wat gebeurt er met een Evi Pensioenrekening bij overlijden?

Het vermogen op een Evi Pensioenrekening valt in de nalatenschap. De erfgenamen kunnen van het vermogen een nabestaandenlijfrente aanschaffen. Op de website van de belastingdienst leest u meer over de voorwaarden en mogelijkheden van lijfrenteproducten bij overlijden.

Kan ik vanuit een ander lijfrenteproduct overstappen naar Evi Pensioenbeleggen?

Ja, dit kan met behulp van een waardeoverdracht. Maar let op: dit kan alleen met producten die op uw eigen naam staan. Bijvoorbeeld als u een aanvulling op uw pensioen heeft geregeld in de vorm van een lijfrenteverzekering of een bankspaarproduct. U kunt niet met uw opgebouwde werkgeverspensioen overstappen.

Daarnaast zijn er een aantal zaken waar u op moet letten als u van plan bent om over te stappen. Op de pagina Waardeoverdracht leest u hier meer over.

Wanneer en hoe keert Evi Pensioenbeleggen uit?

Voordat u uw vooraf bepaalde einddatum bereikt, ontvangt u een bericht van Evi Pensioenbeleggen. U krijgt dan de mogelijkheid om over te stappen van een opbouwproduct naar een uitkeringsproduct. U heeft daarbij de vrijheid om zelf te bepalen of u het uitkeringsproduct afsluit bij een bank of een verzekeraar. Evi heeft op dit moment nog geen eigen uitkeringsproduct.

Voor alle mogelijke uitkeringsproducten geldt in ieder geval dat deze uw opgebouwde vermogen periodiek uit gaan keren in gelijke bedragen. U kunt dan meestal zelf kiezen of dit per maand, per kwartaal of per jaar is.

Hoe werkt de life cycle-systematiek?

Met de life cycle-systematiek bepaalt uw leeftijd uw beleggingsmix. Dit is de verhouding tussen meer risicovolle beleggingen, zoals aandelen, grondstoffen en vastgoed, en minder risicovolle beleggingen, zoals obligaties.

Naarmate uw pensioendatum dichterbij komt, bouwt u het deel risicovolle beleggingen automatisch af. Hiermee verkleint u de kans op een sterke waardedaling vlak voor uw pensioendatum.

Is Evi Pensioenbeleggen fiscaal vriendelijk?

Met Evi Pensioenbeleggen heeft u bepaalde belastingvoordelen. U mag uw ingelegde jaarruimte aftrekken van uw inkomen bij de aangifte van uw inkomstenbelasting. Hoeveel belasting u betaalt is afhankelijk van uw inkomen en wordt berekend met behulp van twee belastingtarieven: een basistarief van 37,10% of een toptarief van 49,50%. Over uw opgebouwde pensioen betaalt u geen vermogensrendementsheffing. Uiterlijk in het kalenderjaar waarin u 70 jaar wordt, koopt u hiermee een lijfrente-uitkering aan. Daarmee wordt het opgebouwde bedrag periodiek uitgekeerd. Over de lijfrente-uitkering bent u te zijner tijd inkomstenbelasting en (zorg)premies verschuldigd.

 

Wat is mijn jaarruimte?

Heeft u in een jaar te weinig pensioen opgebouwd? Dan heeft u het jaar daarna ‘ruimte’ om lijfrente-inleg in mindering te brengen op uw belastbaar inkomen door de inleg op te geven bij uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Dat is uw jaarruimte.

Heeft u fiscale vragen over pensioenbeleggen?

Neem dan contact op met een gespecialiseerde adviseur. De coaches van Evi kunnen u begeleiden bij beleggingsbeslissingen, maar geven geen fiscaal advies.

Evi Pensioenbeleggen is een bankspaarproduct, wat betekent dat?

Met banksparen legt u geld in voor uw pensioen op een geblokkeerde rekening. Uiterlijk in het kalenderjaar waarin u 70 wordt, koopt u hiermee een lijfrente-uitkering aan. Daarmee wordt het opgebouwde bedrag periodiek uitgekeerd. Over de lijfrente-uitkering bent u te zijner tijd inkomstenbelasting en (zorg)premies verschuldigd. Dit is conform de Wet Inkomstenbelasting, artikel 3.125 a.

Kan ik van Evi Pensioenbeleggen geld opnemen?

U mag de rekening alleen gebruiken voor uw pensioen, anders heeft dit fiscale gevolgen. In dat geval moet u namelijk over het opgenomen bedrag inkomstenbelasting betalen. Dit kan oplopen tot 52%. Daarnaast moet u meestal een boete betalen van 20% van het opgenomen bedrag. Deze boete van de Belastingdienst wordt ook wel revisierente genoemd.

Evi helpt u graag

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met Evi's pensioenspecialist.

Ton

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

Evi Pensioen is een bankspaarproduct

Dat betekent dat u bij Evi een geblokkeerde spaarrekening heeft met een daaraan gekoppelde beleggingsrekening. Met Evi Pensioen bouwt u uitsluitend vermogen op voor de aanvulling van uw pensioeninkomen. Mocht u voortijdig overlijden dan ontvangen de erfgenamen het opgebouwde bedrag. Voor een eventueel nabestaandenpensioen kunt u een aparte verzekering afsluiten.

Pensioen

Pensioen regel je met Evi

'Ik hou niet dagelijks bij hoe het met mijn pensioen gaat. Maar ik heb het wel geregeld'. Ondernemer Renske Thole vertelt hoe zij bij Evi begon met pensioenbeleggen.


Pensioen

Het nieuwe Pensioenstelsel is akkoord

Op 30 mei is de Wet Toekomst Pensioenen aangenomen. Vanaf 1 juli gaat er veel veranderen. Benieuwd wat dit voor u betekent? Evi neemt u mee in de belangrijkste wijzigingen en gevolgen van de nieuwe Pensioenwet.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
3.235.60.197