Evi Netto Pensioenbeleggen

 • Fiscaal vriendelijk beleggen voor een goed pensioen
 • Uw inleg betaalt u uit uw netto inkomen
 • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen

Netto Pensioenbeleggen?

Met Evi Netto Pensioenbeleggen bouwt u eenvoudig en fiscaal vriendelijk door middel van beleggen aanvullend pensioen op. Zo zorgt u voor extra inkomen voor wanneer u met pensioen bent.

Vaste streefdatum

Met Evi Netto Pensioenbeleggen belegt u tot een vooraf bepaalde streefdatum. Op de einddatum wordt uw opgebouwde vermogen periodiek uitgekeerd. Starten kan op elk moment.

Vrijheid en belastingvoordeel

U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u inlegt. Over het vermogen wat u opbouwt, hoeft u geen vermogensrendementsheffing te betalen.

Afnemend risico

Tijdens de looptijd neemt het risico van uw beleggingen geleidelijk af. Zo kunt u op de streefdatum zorgeloos genieten. Van uw oude dag én van uw opgebouwde aanvullend pensioen.

Hoe werkt Evi Netto Pensioenbeleggen?

Evi Netto Pensioenbeleggen is een complex financieel product. Maar Evi vindt het belangrijk dat iedereen eenvoudig een goed pensioen opbouwt. Dus we leggen u graag uit hoe het werkt.

 • Bereken uw maximale inleg

  Het bedrag wat u maximaal kunt inleggen bij Evi Netto Pensioenbeleggen is een percentage van het deel van uw salaris boven € 114.866. Het percentage is afhankelijk van uw leeftijd.

 • Open uw rekening

  Bepaal uw gewenste einddatum en open uw (geblokkeerde) spaarrekening. Aan deze rekening koppelen wij een beleggingsrekening.

 • Bepaal en stort uw inleg

  Bepaal zelf hoeveel en wanneer u inlegt. Wanneer uw inleg op uw spaarrekening staat, gaan wij dit voor u beleggen.

Uw maximale inleg berekenen

 Het bedrag dat u maximaal kunt inleggen bij Evi Netto Pensioenbeleggen is een percentage van het deel van uw salaris boven € 114.866. Het percentage is afhankelijk van uw leeftijd. U berekent uw maximale inleg met onderstaande tabel en de volgende formule:

(totale inkomen volgens aangifte over vorig jaar - € 114.866) x percentage salaris behorende bij uw huidige leeftijd.

Wat kan Evi Netto Pensioenbeleggen u opleveren?

Naarmate het uitkeringsmoment dichterbij komt, wordt het risico van uw beleggingen afgebouwd. Zo verkleint u de kans op een grote waardedaling vlak voordat u een lijfrente gaat aankopen. Per leeftijdsgroep beleggen we in een mix van meer risicovolle beleggingen, zoals aandelen en vastgoed, en minder risicovolle beleggingen, zoals obligaties.

Evi houdt haar rendementen goed bij. Omdat Evi nog niet zo lang belegt met leeftijdsgroepen zijn de resultaten in onderstaande grafiek gebaseerd op daadwerkelijke behaalde historische rendementen. De gebruikte rendementen zijn bruto, dus voor aftrek van kosten.

Evi Netto Pensioenbeleggen: beleggen in leeftijdsgroepen

Bij Evi Netto Pensioenbeleggen wordt het risico van uw beleggingen geleidelijk afgebouwd naarmate uw vooraf bepaalde einddatum dichterbij komt. Zo verkleinen we de kans op een sterke waardedaling als het moment nadert dat u uw opbouwde vermogen periodiek uit wil laten keren. 

Dit afbouwen doen we door te beleggen in leeftijdsgroepen. Iedere leeftijdsgroep heeft een andere mix van een minder risicovol (Profielfonds 2) en een risicovol (Profielfonds 5) beleggingsfonds. Bekijk hieronder hoe deze mix er per leeftijdsgroep uitziet of lees meer over beleggen in leeftijdsgroepen

Evi Pensioenbeleggen

Evi Pensioenbeleggen

Bouw eenvoudig aanvullend pensioen op over het deel van uw salaris tot € 112.189, en profiteer hierbij van extra belastingvoordeel als u jaarruimte te benutten heeft.

Uitgelicht

Evi Beheer

Beleggen met maximale vrijheid? Met Evi Beheer bepaalt u zelf uw risico en kunt u altijd bij uw volledige opgebouwde vermogen.

Evi Pensioenbeleggen is een bankspaarproduct

Dat betekent dat u bij Evi een geblokkeerde spaarrekening heeft met een daaraan gekoppelde beleggingsrekening. Met het vermogen dat u op deze rekening opbouwt, koopt u op termijn een lijfrente aan. In de periode dat u inlegt, is de rekening geblokkeerd. Er is geen overlijdensrisicoverzekering aan gekoppeld. Mocht u voortijdig overlijden dan ontvangen de erfgenamen het opgebouwde bedrag.

 

U kunt het tegoed niet zonder fiscale gevolgen gebruiken voor een ander doel dan voor aankoop van een lijfrente. U bepaalt zelf bij welke aanbieder u dit doet. Evi biedt zelf geen lijfrenteproducten aan, wij richten ons op de opbouw van uw vermogen. Op de website van de belastingdienst leest u meer over de voorwaarden en mogelijkheden van lijfrenteverzekeringen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.