Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Verder gaan waar uw pensioen nu stopt

Is Evi Netto Pensioenbeleggen iets voor u?

Met beleggen uw pensioentekort aanvullen

Hoe het werkt

Evi Netto Pensioenbeleggen is speciaal voor het deel van uw salaris boven de grens van €105.075,-. Sinds 1 januari 2015 is de pensioen premie niet meer fiscaal aftrekbaar boven een bepaalde salarisgrens. Deze grens wordt jaarlijks geïndexeerd. Met Evi Netto Pensioenbeleggen vult u uw pensioentekort fiscaal vriendelijk aan door uw jaarruimte te gebruiken.

Evi Netto Pensioenbeleggen

  • Fiscaalvriendelijk aanvullen

  • Afbouw risico richting pensioendatum

  • Beleggen op uw eigen naam

  • Leeftijdsafhankelijke inleg

  • Verantwoord, gespreid beleggen

Benut uw fiscale ruimte

Met Evi Netto Pensioenbeleggen is het mogelijk om de verminderde pensioenopbouw bij uw werkgever te repareren voor het deel van het salaris boven € 105.075,-. De inleg die u doet is niet aftrekbaar zoals bij Pensioenbeleggen, maar de uitkeringen zijn onbelast en de waarde is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing in Box 3.

U berekent heel eenvoudig zelf hoeveel u mag inleggen. Daarvoor heeft u alleen de jaaropgave van uw werkgever of uw belastingaangifte nodig.

Bepaal uw maximale inleg voor Evi Netto Pensioenbeleggen

Aantrekkelijk rendement

Naarmate het uitkeringsmoment dichterbij komt, wordt het risico van uw beleggingen afgebouwd. Zo verkleint u de kans op een grote waardedaling vlak voordat u een lijfrente gaat aankopen. Per leeftijdsgroep beleggen we in een mix van meer risicovolle beleggingen, zoals aandelen en vastgoed, en minder risicovolle beleggingen, zoals obligaties.

Evi houdt haar rendementen goed bij. Omdat Evi nog niet zo lang belegt met leeftijdsgroepen zijn de resultaten in onderstaande grafiek gebaseerd op daadwerkelijke behaalde historische rendementen. De gebruikte rendementen zijn bruto, dus voor aftrek van kosten.

Dit zijn fictieve, in het verleden behaalde resultaten. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Evi maakt de kosten inzichtelijk

Evi maakt duidelijk welke vergoedingen u betaalt. Evi Pensioenbeleggen en Evi Netto Pensioenbeleggen hebben dezelfde kostenstructuur.

Rekenvoorbeeld

Merel is 47 jaar en heeft een bruto salaris van €160.000,- per jaar. Vanaf 1 januari 2015 bouwt zij geen pensioen meer op over haar inkomen boven €105.075,-. Om haar uiteindelijke pensioen zoveel mogelijk op het niveau van voor de wijziging in de regelgeving te houden kiest Merel voor Evi Netto Pensioenbeleggen.

Uw salarisdeel tot €105.075,-

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u voor een toekomstige aanvulling op uw pensioen voor het salarisdeel tot € 105.075,-. U betaalt geen rendementsheffing over het opgebouwde vermogen. Uw inleg is aftrekbaar in Box 1 en betaalt u dus uit uw bruto inkomen.

Nabestaandenpensioen

Let op: vanaf 1 januari 2015 bouwt u ook geen nabestaandenpensioen meer op over het salarisdeel boven €105.075,-. Sommige werkgevers bieden daarvoor een regeling aan. U kunt hiervoor ook apart een verzekering afsluiten. Wat is voor u de beste oplossing? Wij raden u aan hierover met uw werkgever te spreken en/of extern advies in te winnen.

Uitgelicht

Maximale vrijheid?

Potje voor later? Bepaal samen uw profiel en Evi neemt u al het werk uit handen.

Uitgelicht

Eén doel, één einddatum

Afbouwen van uw beleggingsrisico naar uw pensioendatum.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.