Pensioen

  • Start nu met uw eigen pensioenpotje
  • Beleg met belastingvoordeel
  • Koop met uw pensioenpotje een lijfrente-uitkering

Zelf uw pensioenpotje opbouwen

Nederland heeft een van de beste pensioenstelsels ter wereld. Toch bouwen 1,7 miljoen werkenden geen pensioen op (bron: DNB). Dit geldt voor zzp'ers, werknemers en ondernemers. Gelukkig is het aantrekkelijker geworden om zelf uw pensioen te regelen. En het is eenvoudiger dan u misschien denkt. We leggen het u graag uit. 

Laat de tijd in uw voordeel werken

Als u vermogen opbouwt met beleggen kunt u profiteren van het effect van rendement-op-rendement. Hoe eerder u begint, hoe langer u de tijd heeft om uw vermogen op te bouwen. 

Profiteer van belastingvoordeel

Uw jaarlijkse inleg is aftrekbaar van de belastingen: u kunt 37,0% tot 49,5% terugvragen. Ook betaalt u geen vermogensrendementsheffing over uw geld op uw pensioenrekening.

Beslis zelf over uw opgebouwde vermogen

Hebt u uw pensioendatum bereikt? Dan koopt u met uw opgebouwde pensioenvermogen een lijfrente-uitkering. U kiest zelf bij welke aanbieder.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

7,5miljard

€7,5 miljard

aan vermogen in Nederland toevertrouwd.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Waarom bouwen werknemers, zzp'ers en dga's zelf pensioen op?

Of u in loondienst bent of eigen baas, de kans bestaat dat u te weinig pensioen opbouwt. Veel werknemers hebben versoberde pensioenregelingen en zelfstandigen bouwen vaak te weinig op voor later. Een AOW-uitkering is zelden genoeg om uw levensstijl voort te zetten. Door zelf pensioen op te bouwen, heeft u meer controle en kunt u uw pensioenkapitaal op een manier laten groeien die bij u past. Bovendien profiteert u van belastingvoordeel. Voor zzp'ers en dga's gelden andere belastingregels dan voor werknemers die zelf pensioen opbouwen.

Zelf pensioen opbouwen voor zzp-ers
Zelf pensioen opbouwen voor dga's

Mature Businessman Working At Cafe

Hoeveel heb ik nodig voor mijn pensioen?

Veel mensen vragen zich dit af. Het antwoord lijkt ingewikkeld maar met een paar simpele regels krijgt u eenvoudig een idee hoeveel u nodig heeft voor uw pensioen. Wilt u een precieze berekening maken voor uw persoonlijke situatie? Dan is het slim om een financieel adviseur te raadplegen.

Dividend

Zelf pensioen opbouwen, hoe werkt dat?

Wilt u zelf pensioen opbouwen als aanvulling op uw werknemerspensioen of omdat u zelfstandig ondernemer bent? Dat doet u met een lijfrente. Dat is een financieel product waarbij u geld op een geblokkeerde rekening zet voor uw pensioen. U sluit een lijfrente af bij een verzekeraar, een bank of een beleggingsinstelling. U kunt dan kiezen tussen sparen of beleggen. Bij Evi kiest u voor Pensioenbeleggen, een lijfrente waarmee u uw inleg belegt voor een eigen pensioenpotje. 

Met een lijfrente kunt u vaak profiteren van belastingvoordeel. U kunt uw jaarlijkse inleg aftrekken van de belasting: afhankelijk van uw inkomen mag u 37,0% tot 49,5% van uw inleg terugvragen. Daarnaast betaalt u over het geld op uw lijfrenterekening geen vermogensrendementsheffing (box 3).

Dividend (1)

Op uw gemak nalezen hoe Evi Pensioenbeleggen werkt?

Mail me het introductiepakket

Jaarruimte: zoveel mag u jaarlijks inleggen

Als u zelf pensioen opbouwt bepaalt u zelf hoeveel en hoe vaak u geld inlegt. En of u dat eenmalig of periodiek doet. U kunt dan profiteren van belastingvoordeel. De Belastingdienst hanteert wel een aantal spelregels. Zo is er een maximum aan wat u jaarlijks mag inleggen: uw jaarruimte.  

Uw jaarruimte is uw pensioentekort over het afgelopen jaar. Het is het verschil tussen wat u maximaal mocht opbouwen met belastingvoordeel en wat u echt hebt opgebouwd. 

Heeft u in de laatste 10 jaar niet al uw jaarruimte gebruikt? Dan heeft u extra ruimte over, dit noemen we de 'reserveringsruimte'. U mag dit geld alsnog inleggen voor uw pensioen. De reserveringsruimte is per 1 januari 2024 verhoogd naar € 41.608. Op de website van de Belastingdienst kunt u berekenen hoeveel reserveringsruimte u heeft.

{{setDefaultBalloonText}}

{{getResultBlockTitle}}

{{getResultBlockDescription}}

{{text.maxYearSpaceResultText}} i

{{maximumAnnualSpace}}

{{text.availableYearSpaceResultText}} i

{{netAnnualSpace}}

{{text.formSentTitle}}

{{text.formSentDescription}}

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten. Lees meer

Verder is het belangrijk te weten dat:

  • Als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
  • U uw toestemming op elk moment kunt intrekken
  • U in ons privacy statement op onze website kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}}

Kies voor zelf pensioen opbouwen met Evi Pensioenbeleggen

Met Pensioenbeleggen van Evi van Lanschot kiest u voor vakmanschap tegen een scherp tarief. Door goed op de kosten te letten blijft er meer over voor uw pensioenopbouw. Beleggen zit onze genen en we geloven in een persoonlijke aanpak.

Start nu met Evi Pensioenbeleggen en maak gebruik van de voordelen. 

Evi Avatar Cutout

8,3

Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3

Gemiddelde beoordeling op basis van 769 klantbeoordelingen

Op tijd beginnen loont!

Begin op tijd met beleggen voor uw pensioen. Hoe eerder u begint, hoe meer tijd u heeft om uw vermogen te laten groeien en marktschommelingen op te vangen. Bijvoorbeeld, als u op uw 39e begint met een doelvermogen van €100.000, moet u ongeveer €120 per maand inleggen om op uw 69e met pensioen te kunnen gaan. Maar als u pas op uw 59e begint, moet u ongeveer €650 per maand inleggen om hetzelfde doelvermogen te behalen. Begin dus op tijd en profiteer van de voordelen van vroeg beginnen.

Pensioen Algmeen Infographic 2X

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Bereken wat Evi Pensioenbeleggen u kan opleveren

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En dat ook nog met fiscaal voordeel. Maar wat levert het straks op? Vul onze tool in en we maken een berekening voor u.

jaar
Dit bedrag is gebaseerd op uw jaarruimte
{{getMonthylyBottomText}} Let op: de totale inleg voor het eerste jaar overschrijdt mogelijk uw jaarruimte.
Toon opties voor kapitaaloverdracht i

Hoe berekenen we het verwachte resultaat?i

{{PensionCostsLabels.DisclaimerTitle}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}} {{checkMailThisForm}} {{setMovePolisDefaultBaloonText}}

Veelgestelde vragen over pensioen

Wat is Evi Pensioenbeleggen?

Met Evi Pensioenbeleggen is een bancaire lijfrente waarmee u belegt om zelf een pensioenpotje op te bouwen. U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u wilt inleggen, zolang dit past binnen uw jaarruimte. Het geld op uw pensioenrekening is bedoeld voor uw pensioen. U kunt het niet tussendoor opnemen.

Wie kan een Evi Pensioenrekening openen?

Iedereen van 18 jaar of ouder, die in Nederland belasting betaalt kan een rekening openen voor Evi Pensioenbeleggen. Deze rekening mag alleen op uw naam staan.

Kan ik als zzp'er pensioen opbouwen?

Ja, als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) kunt u ook pensioen opbouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een pensioenfonds voor zelfstandigen of zelf een bedrag bij elkaar sparen of beleggen. Of u kiest ervoor om zelf een pensioenpotje op te bouwen met belastingvoordeel. Dat kan met Evi Pensioenbeleggen.

Hoeveel moet ik beleggen voor mijn pensioen?

Veel mensen vragen zich dit af. Het antwoord lijkt ingewikkeld maar met deze drie simpele regels krijgt u eenvoudig een idee hoeveel u nodig heeft voor uw pensioen. Wilt u een precieze berekening maken voor uw persoonlijke situatie? Dan is het slim om een financieel adviseur te raadplegen. Bij Evi geven we geen belastingadvies.

Hoeveel mag ik maximaal inleggen?

Het maximumbedrag dat u jaarlijks mag inleggen voor uw pensioen. Het is het pensioentekort dat u in het vorig kalenderjaar hebt opgebouwd en daarom met belastingvoordeel zelf mag opbouwen. Bereken hier uw jaarruimte.

Ik heb al een lijfrente. Kan ik overstappen naar Evi?

U kunt pensioenvermogen dat u bij een andere aanbieder met een lijfrente heeft opgebouwd overdragen naar Evi. Dat noemen we kapitaaloverdracht. Het voordeel van kapitaaloverdracht is dat u al uw pensioenvermogen bij elkaar houdt, waardoor u een beter overzicht heeft en mogelijk kosten bespaart. Hebt u al een of meerdere lijfrentes en wilt u deze kosteloos overzetten naar Evi van Lanschot? Dat kan eenvoudig met de Overstapservice van Evi.

Vragen? Wij helpen u verder!

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.

Ton

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.
Pensioen

Een lijfrente afsluiten: bij een bank of bij een verzekeraar?

Een lijfrente kan zowel worden afgesloten bij een verzekeraar als bij een bank of beleggingsinstelling. Bij een verzekeraar gaat het doorgaans om een lijfrenteverzekering. Bij een bank of beleggingsinstelling om een geblokkeerde lijfrenterekening. Beide zijn bedoeld als aanvulling op het pensioen. Toch bestaan er enkele belangrijke verschillen.

Pensioen

FOR omzetten in lijfrente kan interessant zijn voor zzp’ers

Zzp’ers konden in het verleden eenvoudig reserveren voor een oudedagsvoorziening in hun eigen onderneming. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om een fiscale oudedagsreserve (FOR) verder op te bouwen. Een al opgebouwde FOR blijft op de fiscale balans staan. Als u nog een FOR heeft op uw fiscale balans, kan het interessant zijn om deze te gebruiken voor een lijfrente.

Pensioen

ODV omzetten in lijfrente kan DGA’s voordelen bieden

In het verleden hadden directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) ruime mogelijkheden om een pensioenvoorziening binnen hun eigen onderneming op te bouwen. Deze mogelijkheden zijn in de afgelopen jaren ingeperkt. Het is niet langer toegestaan om verder pensioen in eigen beheer op te bouwen. Als u nog een ODV op uw balans heeft, kan het interessant zijn om deze om te zetten in een lijfrente.

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Rekening openen?

Zelf pensioen opbouwen met Evi Pensioenbeleggen? Open een rekening.

Overstappen naar Evi?

Elders opgebouwd pensioenvermogen overdragen naar Evi, zo geregeld met de Overstapservice.

Introductiepakket Evi Pensioenbeleggen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioenbeleggen. Een van onze specialisten belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Door op deze knop te klikken geef ik Evi van Lanschot toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en via telefoon en/of e-mail contact met me op te nemen voor meer informatie over haar producten en diensten.

Verder is het belangrijk te weten dat:

1. als wij meer informatie van u nodig hebben, wij u altijd uitleggen waarom wij deze gegevens nodig hebben;
2. u uw toestemming op elk moment kunt intrekken;
3. u in ons Privacy Statement op onze website (www.evivanlanschot.nl/privacy) kunt lezen hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u uit kunt oefenen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Vuistregels

Vuistregel 1: inkomen 

De 70%-regel suggereert dat u ongeveer 70% van uw huidige inkomen nodig heeft voor een comfortabel pensioen. Deze regel gaat uit van lagere belastingen en kosten. Maar dit is een algemene regel. Heeft u bijvoorbeeld nog een hypotheek te betalen of denkt u veel te gaan reizen? Dan heeft u waarschijnlijk meer nodig. Het is verstandig om deze berekening regelmatig, bijvoorbeeld elke 5 jaar, te herzien om rekening te houden met veranderingen in uw leven en uw financiën.   
Ook moet u zich ervan bewust zijn dat de kosten van levensonderhoud stijgen in de loop der tijd. En het kan zo zijn dat u langer leeft dan u verwacht. Zorg er dus voor dat het pensioenvermogen dat u wilt opbouwen voldoende is om ook uw toekomstige kosten te dekken.  

Stel, u bent alleenstaand en u verdient bruto € 100.000 per jaar. Dan heeft u 70% daarvan nodig, dat is € 70.000. Daar trekt u uw AOW vanaf. Dan heeft u ongeveer € 50.600 bruto extra per jaar nodig. Maar u betaalt minder inkomstenbelasting als u 68 jaar of ouder bent. 

Hebt u nog andere inkomsten? Bijvoorbeeld pensioen dat u heeft opgebouwd bij uw werkgever? Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u hoeveel pensioen u tot nu toe hebt opgebouwd. Stel dat u € 30.000 bruto werkgeverspensioen hebt opgebouwd dan is uw pensioentekort dus € 20.600 per jaar. 

Vuistregel 2: lijfrente 

Met een lijfrente kunt u dit pensioentekort aanvullen. U ontvangt dan met uw pensioen een periodieke uitkering. Als u stopt met 68 jaar, gaan we uit van een – tijdelijke – uitkering van 20 jaar. Hoe eerder u stopt met werken, hoe meer vermogen u nodig hebt vanaf uw pensioen. In dit voorbeeld hebt u bruto ongeveer € 21.000 euro keer 20 jaar nodig. Dat is een kapitaal van € 420.000. In dit voorbeeld houden we geen rekening met eventueel rendement vanaf uitkeringsdatum. 

Vuistregel 3: maandelijkse inleg 

Hoeveel u maandelijks moet inleggen hangt af van uw leeftijd. Hoeveel jaar heeft u nog om dit geld op te bouwen? En wilt u sparen of beleggen, of beide? Houd er rekening mee dat er risico's zijn als u belegt. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Maar op lange termijn levert beleggen meestal meer op dan sparen. Hoe eerder u begint, hoe minder u hoeft in te leggen. Hierdoor profiteert u meer van het effect van rendement op rendement. Evi heeft een handig hulpmiddel gemaakt om te berekenen hoeveel u op basis van uw leeftijd en inleg kunt opbouwen. 

3.238.121.7