Kunnen wij u helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline

Verder gaan waar uw pensioen nu stopt

Met beleggen uw pensioentekort aanvullen

Hoe het werkt

Evi Netto Pensioenbeleggen is speciaal voor het deel van uw salaris boven €103.317,-. Daarover bouwt u via de pensioenregeling van uw werkgever sinds 1 januari 2015 geen pensioen meer op. Met Evi Netto Pensioenbeleggen vult u dit pensioentekort fiscaalvriendelijk aan. U belegt op eigen naam en dit potje voor later blijft dus altijd van u.

Dit is Evi Pensioen

  • Fiscaalvriendelijk aanvullen

  • Afbouw risico richting pensioendatum

  • Beleggen op uw eigen naam

  • Verantwoord, gespreid beleggen

  • Benut de ervaring van Van Lanschot

Benut uw fiscale ruimte

Met Evi Netto Pensioenbeleggen verkleint u uw pensioengat over het salarisdeel boven € 103.317,-. De inleg die u doet is niet aftrekbaar in Box 1 en betaalt u dus uit uw netto inkomen. U bespaart vermogensrendementsheffing over het hele opgebouwde vermogen dat u bij Evi Netto Pensioenbeleggen hebt opgebouwd. De lijfrenteuitkering die u later aankoopt is onbelast.

U berekent heel eenvoudig zelf hoeveel u mag inleggen. Daarvoor heeft u alleen de jaaropgave van uw werkgever of uw belastingaangifte nodig.

Bepaal uw maximale inleg voor Evi Netto Pensioenbeleggen

Aantrekkelijk rendement

Naarmate het uitkeringsmoment dichterbij komt, wordt het risico van uw beleggingen afgebouwd. Zo verkleint u de kans op een grote waardedaling vlak voordat u een lijfrente gaat aankopen. Iedere leeftijdsgroep kent een eigen verhouding tussen risicodragende en risicomijdende beleggingen.

Evi houdt haar rendementen goed bij. Omdat Evi nog niet zo lang belegt met leeftijdsgroepen, wordt in onderstaande grafiek gebruik gemaakt van fictieve rendementen. Deze rendementen zijn gebaseerd op daadwerkelijke behaalde historische rendementen. De rendementen die u ziet zijn bruto, dus voor aftrek van kosten.

Dit zijn fictieve, in het verleden behaalde resultaten. In het verleden behaalde resultaten vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Potje
voor later?
Regel je
pensioen!

Geïnteresseerd?

Mail me een informatiepakket
Start nu!

Rekenvoorbeeld

Merel is 47 jaar en heeft een bruto salaris van €160.000,- per jaar. Vanaf 1 januari 2015 bouwt zij geen pensioen meer op over haar inkomen boven €103.317,-. Om haar uiteindelijke pensioen zoveel mogelijk op het niveau van voor de wijziging in de regelgeving te houden kiest Merel voor Evi Netto Pensioenbeleggen.

Uw salarisdeel tot €103.317,-

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u voor een toekomstige aanvulling op uw pensioen voor het salarisdeel tot € 103.317,-. U betaalt geen rendementsheffing over het opgebouwde vermogen. Uw inleg is aftrekbaar in Box 1 en betaalt u dus uit uw bruto inkomen.

Evi maakt de kosten inzichtelijk

Evi maakt duidelijk welke vergoedingen u betaalt. Evi Pensioenbeleggen en Evi Netto Pensioenbeleggen hebben dezelfde kostenstructuur.

Nabestaandenpensioen

Let op: vanaf 1 januari 2015 bouwt u ook geen nabestaandenpensioen meer op over het salarisdeel boven €103.317,-. Sommige werkgevers bieden daarvoor een regeling aan. U kunt hiervoor ook apart een verzekering afsluiten. Wat is voor u de beste oplossing? Wij raden u aan hierover met uw werkgever te spreken en/of extern advies in te winnen.

Uitgelicht

Maximale vrijheid?

Potje voor later. Opbouwen zonder beperkingen.

Uitgelicht

Eén doel, één einddatum

Afbouwen van uw beleggingsrisico naar uw pensioendatum.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.