Fiscaal vriendelijk beleggen

Evi Pensioen biedt met Evi Pensioenbeleggen een fiscaal vriendelijke oplossing om te beleggen voor een aanvulling op uw pensioen. Fiscaal vriendelijk wil zeggen dat u belastingvoordeel ontvangt. Welk belastingvoordeel u ontvangt en hoe dat precies werkt, legt Evi u graag uit.

Fiscaal steuntje in de rug

Veel mensen weten dat het belangrijk is om vermogen op te bouwen voor een aanvulling op het pensioen. Zo bouwt u een comfortabel inkomen op voor later. Ook de overheid vindt het belangrijk dat elke Nederlander een goed pensioeninkomen opbouwt. Daarom krijgt iedereen daarbij van de overheid belastingvoordeel, als een soort van fiscaal steuntje in de rug.

Uw jaarruimte gebruiken?

Hoe groot dat steuntje precies is hangt af van uw jaarruimte. Evi vertelt u graag hoe u uw jaarruimte kunt benutten.

Lees meer over uw jaarruimte

Fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen voor ZZP-ers

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp’er) bent u zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van uw pensioen. Hoe meer jaarruimte u nog heeft, hoe groter het belastingvoordeel.

Meer weten over uw pensioen als zzp'er

Fiscaal vriendelijk pensioen voor DGA

Als DGA bouwt u waarschijnlijk wel pensioen op voor uw werknemers, maar niet voor uzelf. Dit betekent dat uw fiscale jaarruimte over de jaren waarin u als DGA actief was maximaal is.

Lees meer over DGA en pensioen

Belastingvoordeel per product

Uw jaarruimte is het bedrag wat u fiscaal vriendelijk mag beleggen voor het opbouwen van aanvullend pensioeninkomen in uw derde pijler . Maar uiteraard mag u ook meer geld beleggen voor een aanvulling op uw pensioen. De overheid stelt echter een maximum aan het bedrag waarover u belastingvoordeel ontvangt. Dit maximum is, net als de maximale pensioenopbouw, gekoppeld aan het salaris.

Evi Pensioenbeleggen

Bij Evi Pensioenbeleggen bestaat uw jaarruimte uit het verschil in het afgelopen kalenderjaar tussen het pensioenbedrag wat u maximaal mocht opbouwen en het pensioenbedrag wat u daadwerkelijk heeft opgebouwd over het deel van uw salaris tot € 114.866.

Wanneer u dit bedrag inlegt bij Evi Pensioenbeleggen ontvangt u veel belastingvoordeel. Uw voordeel bestaat dan uit het feit dat het volledige bedrag wat u inlegt aftrekbaar is in Box 1 van de inkomstenbelasting.

Daarnaast is het vermogen wat u opbouwt via Evi Pensioenbeleggen vrijgesteld van de belasting op uw vermogen in Box 3. U betaalt dus geen vermogensrendementsheffing over uw opgebouwde pensioenvermogen. En dat scheelt al snel 1 procent aan belasting per jaar

Voorbeeld:
Heeft u een jaarruimte van € 3.000 en legt u dit in bij Evi Pensioenbeleggen? Dan mag u bij uw belastingaangifte van het komende jaar deze € 3.000 in mindering brengen, en dan kan het zijn dat u daar dus zo’n 50 procent van terugontvangt. Dat is mooi meegenomen!

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. U heeft direct contact met een van onze medewerkers. Evi helpt u graag.

Afspraak maken?

Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Maak een afspraak en Evi neemt contact met u op!

Evi Pensioen rekening openen?

Vul de vragenlijst in, ontvang een persoonlijk voorstel en open uw Evi Pensioen rekening

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.