Hoe kies ik een fonds?

Bij Evi van Lanschot kunt u uit verschillende beleggingsfondsen kiezen. Maar wat zijn de verschillen en op welke manieren kunt u de fondsen vinden die het beste aansluiten bij uw wensen? We geven u handvatten en inspiratie, zodat u de juiste keuze kunt maken.

 

Uit welke fondsen kan ik kiezen? 

Bij Evi belegt u in een van de vijf Evi Fondsen. Elk Evi Fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en verwacht rendement en belegt onderliggend in zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Met gebruik te maken van beleggingsfondsen brengen we spreiding aan in de portefeuille en verlagen we het risico. Er zijn grofweg 3 soorten beleggingsfondsen te onderscheiden: aandelenbeleggingsfondsen, obligatiebeleggingsfondsen en mixfondsen. Het verschil zit in waar de fondsen in beleggen. Lees hier meer over de beleggingsfondsen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

100.28.132.102