Kunnen wij je helpen?

Ja graag Nu niet

Hoe kunnen wij u helpen?

De chat is offline
  • Whatsapp 06 - 19 25 23 39
  • Bel ons 0800 - 290 29 00
  • Maandag t/m vrijdag 08:30 - 21:00 uur Zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Beleggingsfondsen van Evi

Evi belegt onderliggend in vijf Evi beleggingsfondsen. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement en bestaat onderliggend uit zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen.

Gespreid beleggen in beleggingsfondsen

Met beleggen in beleggingsfondsen brengen de Evi Fondsen spreiding aan in de portefeuille.  Zo heeft een beleggingsfonds meestal een specialisme. Bijvoorbeeld Amerikaanse aandelen, Europese bedrijfsobligaties of wereldwijd vastgoed. En één enkel beleggingsfonds belegt vaak al in tientallen tot honderden individuele aandelen of obligaties.

Met deze spreiding verlagen de Evi Fondsen het risico. Zo heeft een faillissement van één van de onderliggende beleggingen door de spreiding nauwelijks effect op de totale portefeuille.

Beleggingsfondsen vergelijken, zorgvuldig geselecteerd

Uit de wereldwijd duizenden beschikbare beleggingsfondsen maken de Evi Fondsen een selectie. De specialisten beoordelen hoe een fonds kwalitatief en kwantitatief scoort en in hoeverre een beleggingsfonds kan bijdragen aan het bereiken van de gestelde doelstellingen in een bepaalde beleggingscategorie, sector of regio.

  • Heeft een fonds een heldere beleggingsstrategie en een gestructureerd proces?
  • Is het team dat in het fonds belegt stabiel en van hoge (bewezen) kwaliteit?
  • Is de fondsbeheerder in staat het hoofd koel te houden in moeilijke marktomstandigheden en ook dan goed te presteren?
  • Werken de beheerders volgens het principe van verantwoord beleggen en reageren ze goed op onze kritische vragen daarover?

Pas als al deze seinen op groen staan en blijven staan zit een fonds in onze selectie. Door dagelijkse evaluatie houden we onze fondsselectie actueel. Na diepgaande analyse wordt in een continu proces besloten of een fonds in de lijst blijft, wordt toegevoegd of verwijderd.

Altijd actuele fondsinformatie

Als klant van Evi heeft u de beschikking over alle researchrapporten van alle fondsen, deze kunt u online raadplegen en worden dagelijks bijgewerkt. De rapporten geven inzicht in behaalde resultaten, beleggingsbeleid, de portefeuillesamenstelling en de kosten en risico’s van desbetreffende fonds.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.