Succesvol beleggen als ondernemer

Succesvol beleggen als ondernemer

De werelden van ondernemers en beleggers kruisen elkaar continu. Zo komen alle ondernemers, groot of klein, altijd wel direct of indirect in contact met beleggen. Bij kleine ondernemers gebeurt dat bijvoorbeeld wanneer ze een voorziening willen treffen voor hun pensioen. Bij start-ups kan beleggen een rol gaan spelen als bron van financiering van hun bedrijf. Bij grote ondernemingen kan financiering zelfs gerealiseerd worden (of aangetrokken worden) via een beursnotering waarbij vervolgens grote groepen beleggers participeren in het bedrijf.

Maar wat kun je als ondernemer het beste doen met je vermogen? Waar haalt een succesvolle ondernemer succesvol rendement? En is een succesvolle ondernemer ook een succesvolle belegger?

Vragen die niet direct te beantwoorden zijn. Iedere ondernemer en belegger is natuurlijk anders. Maar er zijn wel veel overeenkomsten te vinden tussen succesvolle ondernemers en succesvolle beleggers.

Overeenkomsten

Als belegger volg je de gebeurtenissen in de wereld op de voet en probeer je de gekozen strategie zo goed mogelijk ten uitvoer te brengen. Dit is goed te vergelijken met ondernemers; zij proberen kansen en bedreigingen in de markt te signaleren en hierop in te spelen. Dit gaat gepaard met de nodige risico's en dit maakt het rendement onzeker. Alleen door gedegen onderzoek, het inschakelen van de juiste specialisten en door continue monitoring kan er op de langere termijn een bovengemiddeld resultaat worden behaald. Focus houden en bijsturen indien nodig. Dit geeft de overeenkomsten tussen ondernemen en beleggen goed weer.

Een ondernemer zal, net als een belegger, gebruik maken van specialisten en een strategie moeten volgen om succesvol te zijn. Daarnaast moet een ondernemer het hoofd koel houden in volatiele tijden en moet hij risico's durven nemen. Op basis van deze overeenkomsten zou je kunnen stellen dat ondernemers zeer succesvolle beleggers kunnen zijn. Daarbij kan het succes van de ondernemer verdubbeld worden wanneer het rendement van de onderneming succesvol wordt beheerd. Alleen, om succesvol te beleggen is veel tijd en kennis nodig, iets waar een ondernemer niet per se over beschikt.

Tijd en kennis

Geen zelfbenoemd beleggingsexpert en niet de ambitie om dat te worden? Als ondernemer hoef je niet per se goed te zijn in alles wat je doet, als je maar de juiste mensen hebt die daar ondersteuning bieden waar nodig. Zoals het gebruik maken van een accountant; een logische keuze voor veel ondernemers aangezien ze zich niet helemaal in hun boekhouding kunnen of willen verdiepen. Daardoor blijft er meer tijd over voor hetgeen waar ze echt goed in zijn: ondernemen.

Datzelfde is aan te raden voor je beleggingen. Want ook dat kun je overlaten aan een specialist, die mogelijk het succes van je onderneming versterkt met succesvolle beleggingen. Wanneer je geen verstand hebt van beleggingen, kan het daarom handiger zijn te kiezen voor vermogensbeheer. Evi kan je ontlasten door voor jou te beleggen. Bekijk wat zakelijk beleggen bij Evi voor jou kan betekenen. Of lees onze blogs over zakelijk of privé beleggen voor ondernemers, de mogelijkheden van zakelijk beleggen en de voordelen van zakelijk beleggen. Benieuwd naar meer informatie over zakelijk beleggen bij Evi? Neem gerust contact met ons op. 

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

34.239.152.207