Succesvol beleggen als ondernemer

Succesvol beleggen als ondernemer

De werelden van ondernemers en beleggers kruisen elkaar continu. Zo komen alle ondernemers, groot of klein, altijd wel direct of indirect in contact met beleggen. Bij kleine ondernemers gebeurt dat bijvoorbeeld wanneer ze een voorziening willen treffen voor hun pensioen. Bij start-ups kan beleggen een rol gaan spelen als bron van financiering van hun bedrijf. Bij grote ondernemingen kan financiering zelfs gerealiseerd worden (of aangetrokken worden) via een beursnotering waarbij vervolgens grote groepen beleggers participeren in het bedrijf.

Maar wat kun je als ondernemer het beste doen met je vermogen? Waar haalt een succesvolle ondernemer succesvol rendement? En is een succesvolle ondernemer ook een succesvolle belegger?

Vragen die niet direct te beantwoorden zijn. Iedere ondernemer en belegger is natuurlijk anders. Maar er zijn wel veel overeenkomsten te vinden tussen succesvolle ondernemers en succesvolle beleggers.

Overeenkomsten

Als belegger volg je de gebeurtenissen in de wereld op de voet en probeer je de gekozen strategie zo goed mogelijk ten uitvoer te brengen. Dit is goed te vergelijken met ondernemers; zij proberen kansen en bedreigingen in de markt te signaleren en hierop in te spelen. Dit gaat gepaard met de nodige risico's en dit maakt het rendement onzeker. Alleen door gedegen onderzoek, het inschakelen van de juiste specialisten en door continue monitoring kan er op de langere termijn een bovengemiddeld resultaat worden behaald. Focus houden en bijsturen indien nodig. Dit geeft de overeenkomsten tussen ondernemen en beleggen goed weer.

Een ondernemer zal, net als een belegger, gebruik maken van specialisten en een strategie moeten volgen om succesvol te zijn. Daarnaast moet een ondernemer het hoofd koel houden in volatiele tijden en moet hij risico's durven nemen. Op basis van deze overeenkomsten zou je kunnen stellen dat ondernemers zeer succesvolle beleggers kunnen zijn. Daarbij kan het succes van de ondernemer verdubbeld worden wanneer het rendement van de onderneming succesvol wordt beheerd. Alleen, om succesvol te beleggen is veel tijd en kennis nodig, iets waar een ondernemer niet per se over beschikt.

Tijd en kennis

Geen zelfbenoemd beleggingsexpert en niet de ambitie om dat te worden? Als ondernemer hoef je niet per se goed te zijn in alles wat je doet, als je maar de juiste mensen hebt die daar ondersteuning bieden waar nodig. Zoals het gebruik maken van een accountant; een logische keuze voor veel ondernemers aangezien ze zich niet helemaal in hun boekhouding kunnen of willen verdiepen. Daardoor blijft er meer tijd over voor hetgeen waar ze echt goed in zijn: ondernemen.

Datzelfde is aan te raden voor je beleggingen. Want ook dat kun je overlaten aan een specialist, die mogelijk het succes van je onderneming versterkt met succesvolle beleggingen. Wanneer je geen verstand hebt van beleggingen, kan het daarom handiger zijn te kiezen voor vermogensbeheer. Evi kan je ontlasten door voor jou te beleggen. Bekijk wat zakelijk beleggen bij Evi voor jou kan betekenen. Of lees onze blogs over zakelijk of privé beleggen voor ondernemers, de mogelijkheden van zakelijk beleggen en de voordelen van zakelijk beleggen. Benieuwd naar meer informatie over zakelijk beleggen bij Evi? Neem gerust contact met ons op. 

100.28.132.102