Wat is beleggen?

Beleggen is geld in iets investeren waarvan u vervolgens hoopt dat het in waarde zal stijgen. Want door een stijging van de waarde is het ‘iets’ waarin u uw geld investeert na verloop van tijd meer geld waard en heeft u dus winst gemaakt.

Beleggingsfondsen

Bij Evi is het ‘iets’ waarin u kunt beleggen traditionele beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s, ook wel indextrackers genoemd). Exchange-traded funds zijn eigenlijk passief beheerde beleggingsfondsen. Zowel traditionele als passief beheerde beleggingsfondsen beleggen op hun beurt weer gespreid in verschillende beleggingscategorieën (bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed of cash), sectoren, regio’s, thema’s of profielen.

 

Lees meer over beleggingsfondsen
graph-screen

 

 

Rendement

Stijgen de beleggingsfondsen waarin u heeft belegt in waarde? Dan maakt u dus winst. De winst die u met beleggen kunt maken noemen we rendement. Rendement wordt altijd uitgedrukt in procenten. En rendement is altijd een momentopname die geen garanties biedt voor de toekomst.

Lees meer over rendement
Pexels Karolina Grabowska 4960141

 

 

Risico's

Want rendement is geen zekerheid. Beleggen en investeren brengen risico’s met zich mee, ook beleggingen in beleggingsfondsen. U loopt bijvoorbeeld het risico dat uw beleggingen minder waard worden en u dus (een deel van) uw investering (ingelegde vermogen) verliest. Wanneer u begint met beleggen is het belangrijk om geen onnodig risico te lopen en u te (laten) informeren over de kenmerken en risico's van beleggen.

 

Lees meer over risico's van beleggen
stockmarket

Wat is beleggen? De voor- en nadelen

 

Voordelen

Beleggen heeft voordelen en nadelen. Het mogelijke rendement is een van de belangrijkste voordelen van beleggen. En het feit dat dit rendement zeker bij beleggingen over een langere periode hoger ligt dan bijvoorbeeld het rendement van een gewone spaarrekening is een ander belangrijk voordeel. Dit potentieel hoge rendement maak het mogelijk dat u bijvoorbeeld eerder uw financiële doelen haalt.

Nadelen

De risico’s die u loopt bij beleggen zijn de nadelen van beleggen. Daarnaast zijn de emoties die komen kijken bij beleggen vaak een nadeel. Heftige marktbewegingen kunnen ervoor zorgen dat u overoptimistisch wordt of juist helemaal wil stoppen met beleggen. Terwijl u door uw hoofd koel te houden vaak het beste beleggingsresultaat behaalt.

Is beleggen iets voor u?

Het antwoord op de vraag of beleggen iets voor u is, kunt u zelf het beste geven. Maar om te beginnen met beleggen hoeft u er verder geen verstand van te hebben. U hoeft het alleen nog maar te willen. Want bij Evi helpen we u met de rest.

Beleggingsrekening openen?

Voordat u kan beginnen met beleggen is het belangrijk eerst een beleggingsrekening te open bij Evi van Lanschot. Via deze beleggingsrekening kunt u makkelijk en eenvoudig online beleggen.


Meest gekozen

Evi Vermogensbeheer

Evi van Lanschot gaat voor een aantrekkelijk rendement op de lange termijn, met een goed gespreide portefeuille. Vanaf €10.000 kunt u al instappen.

 

  • Benut de expertise van Evi van Lanschot
  • Aantrekkelijk financieel en duurzaam rendement
  • Persoonlijke aandacht voor úw vermogen
Remment Jan Bakker

"Door goede spreiding een verantwoord rendement", Remment-Jan Bakker Product Manager Beleggen Evi van Lanschot

0800 - 290 29 00

Beleggen voor uw kind

Zorgvuldig en verantwoord beleggen voor uw kind of kleinkind. Evi informeert u graag over de mogelijkheden!

> Meer over Evi4Kids

Beleggen voor uw pensioen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen vermogen op voor een aanvullend inkomen na uw pensioen.

> Meer over Evi Pensioenbeleggen

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

Introductiepakket Evi Pensioen

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Pensioen. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagMaak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Wim

Introductiepakket Evi Go

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Go. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi Beheer

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi Beheer. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagIntroductiepakket Evi4Kids

Uw aanvraag

Bedankt voor uw interesse in Evi! Vul uw gegevens in, dan sturen wij u per e-mail informatie toe over Evi4Kids. Een van onze experts belt u daarna om te vragen of alles duidelijk is.

Uw aanvraagHaalbaarheidstool

Wat kan Evi Beheer u opleveren?

Stap {{activeStepLabel}} van {{flow.totalSteps}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(retirement.yearsUntil) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze

U kunt maximaal 1 jaar eerder stoppen met werken.

{{flow.steps[flow.activeStep].question3}}

{{earlyRetirementDurationHeading}}

De berekening:

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

Maak uw keuze {{ yearLabel(targetYear.chosenDuration) }}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question1}}

{{flow.steps[flow.activeStep].description}}

{{flow.steps[flow.activeStep].question2}}

Maak uw keuze {{ riskLabel(chosenRiskProfile - 1).title }}
  • Totale inleg
  • Doelbedrag
  • Verwachte opbrengst
Wim

Wilt u uw uitkomsten bespreken?

Heeft u een vraag over de uitkomst van uw plan om eerder te stoppen met werken? Maak dan een afspraak met Wim of één van onze andere beleggingscoaches. Zij helpen u graag op weg.

{{appointmentFormVisible ? "Verberg maak een afspraak" : "Maak een afspraak"}}

Let op: het werkelijk rendement is afhankelijk van de prestaties van het Evi Fonds dat u kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

In bovenstaande scenariografiek ziet u hoe uw belegd vermogen zich in de toekomst kan ontwikkelen. Hierbij wordt de verwachte ontwikkeling van uw vermogen zichtbaar gemaakt op basis van duizend mogelijke economische scenario’s. In de getoonde vermogensontwikkelingen is rekening gehouden met de kosten die door Evi en de Evi Fondsen in rekening gebracht worden. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

De lijnen in de grafiek zijn een weergave van verschillende scenario’s. De paarse lijn geeft aan hoe het vermogen zal ontwikkelen wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten. De groene en rode lijn weerspiegelen de mogelijke waardeontwikkelingen bij respectievelijk heel gunstige- en heel ongunstige marktontwikkelingen. Aan de verwachte resultaten ligt een waarschijnlijkheid ten grondslag. Dat betekent dat er 5% kans is op een nog beter scenario dan het goede scenario en er is 5% kans op een nog slechter scenario dan het weergegeven slechte scenario. In de getoonde vermogensontwikkeling is rekening gehouden met de volgende kosten op jaarbasis: zeer defensief 0,67%, defensief 0,74%, neutraal 0,79%, offensief 0,84%, zeer offensief 0,89%. Informatie over de aard en risico’s van beleggen in fondsen vindt u in de Afspraken Evi Beheer

{{readMoreVisible ? "Lees minder" : "Lees meer"}}

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Vul hieronder uw gegevens in voor het plannen van uw afspraak.

Ton

44.200.82.149