Wat is beleggen?

Beleggen is geld in iets investeren waarvan u vervolgens hoopt dat het in waarde zal stijgen. Want door een stijging van de waarde is het ‘iets’ waarin u uw geld investeert na verloop van tijd meer geld waard en heeft u dus winst gemaakt.

Beleggingsfondsen

Bij Evi is het ‘iets’ waarin u kunt beleggen traditionele beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s, ook wel indextrackers genoemd). Exchange-traded funds zijn eigenlijk passief beheerde beleggingsfondsen. Zowel traditionele als passief beheerde beleggingsfondsen beleggen op hun beurt weer gespreid in verschillende beleggingscategorieën (bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed of cash), sectoren, regio’s, thema’s of profielen.

 

Lees meer over beleggingsfondsen
graph-screen

 

 

Rendement

Stijgen de beleggingsfondsen waarin u heeft belegt in waarde? Dan maakt u dus winst. De winst die u met beleggen kunt maken noemen we rendement. Rendement wordt altijd uitgedrukt in procenten. En rendement is altijd een momentopname die geen garanties biedt voor de toekomst.

Lees meer over rendement
Pexels Karolina Grabowska 4960141

 

 

Risico's

Want rendement is geen zekerheid. Beleggen en investeren brengen risico’s met zich mee, ook beleggingen in beleggingsfondsen. U loopt bijvoorbeeld het risico dat uw beleggingen minder waard worden en u dus (een deel van) uw investering (ingelegde vermogen) verliest. Wanneer u begint met beleggen is het belangrijk om geen onnodig risico te lopen en u te (laten) informeren over de kenmerken en risico's van beleggen.

 

Lees meer over risico's van beleggen
stockmarket

Wat is beleggen? De voor- en nadelen

 

Voordelen

Beleggen heeft voordelen en nadelen. Het mogelijke rendement is een van de belangrijkste voordelen van beleggen. En het feit dat dit rendement zeker bij beleggingen over een langere periode hoger ligt dan bijvoorbeeld het rendement van een gewone spaarrekening is een ander belangrijk voordeel. Dit potentieel hoge rendement maak het mogelijk dat u bijvoorbeeld eerder uw financiële doelen haalt.

Nadelen

De risico’s die u loopt bij beleggen zijn de nadelen van beleggen. Daarnaast zijn de emoties die komen kijken bij beleggen vaak een nadeel. Heftige marktbewegingen kunnen ervoor zorgen dat u overoptimistisch wordt of juist helemaal wil stoppen met beleggen. Terwijl u door uw hoofd koel te houden vaak het beste beleggingsresultaat behaalt.

Is beleggen iets voor u?

Het antwoord op de vraag of beleggen iets voor u is, kunt u zelf het beste geven. Maar om te beginnen met beleggen hoeft u er verder geen verstand van te hebben. U hoeft het alleen nog maar te willen. Want bij Evi helpen we u met de rest.

Beleggingsrekening openen?

Voordat u kan beginnen met beleggen is het belangrijk eerst een beleggingsrekening te open bij Evi van Lanschot. Via deze beleggingsrekening kunt u makkelijk en eenvoudig online beleggen.


Meest gekozen

Evi Vermogensbeheer

Evi van Lanschot gaat voor een aantrekkelijk rendement op de lange termijn, met een goed gespreide portefeuille. Vanaf €10.000 kunt u al instappen.

 

  • Benut de expertise van Evi van Lanschot
  • Financieel rendement en gemak: een winnende combinatie
  • Persoonlijke aandacht voor úw vermogen
Remment Jan Bakker

"Door goede spreiding een verantwoord rendement", Remment-Jan Bakker Product Manager Beleggen Evi van Lanschot

0800 - 290 29 00

Beleggen voor uw kind

Zorgvuldig en verantwoord beleggen voor uw kind of kleinkind. Evi informeert u graag over de mogelijkheden!

> Meer over Evi4Kids

Beleggen voor uw pensioen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u door middel van beleggen vermogen op voor een aanvullend inkomen na uw pensioen.

> Meer over Evi Pensioenbeleggen

Direct contact?

Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

Second opinion?

Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen

Overstappen naar Evi?

Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.

3.238.121.7