Evi Pensioenbeleggen

 • Fiscaal vriendelijk beleggen voor een goed pensioen
 • Uw inleg is aftrekbaar van uw bruto inkomen
 • U betaalt geen rendementsheffing over uw opgebouwde vermogen

Pensioenbeleggen

Met Evi Pensioenbeleggen bouwt u eenvoudig en fiscaal vriendelijk door middel van beleggen aanvullend pensioen op. Zo zorgt u voor extra inkomen voor wanneer u met pensioen bent.

Vaste streefdatum

Met Evi Pensioenbeleggen belegt u tot een vooraf bepaalde streefdatum. Op deze datum wordt uw opgebouwde vermogen periodiek uitgekeerd. Starten kan op elk moment.

Vrijheid en belastingvoordeel

U bepaalt zelf hoeveel en wanneer u inlegt. Bouwt u minder pensioen op dan u zou mogen? Dan kunt u door die jaarruimte te benutten profiteren van extra belastingvoordeel.

Afnemend risico

Tijdens de looptijd neemt het risico van uw beleggingen geleidelijk af. Zo kunt u op de streefdatum zorgeloos genieten. Van uw oude dag én van uw opgebouwde aanvullend pensioen.

Hoe werkt Evi Pensioenbeleggen?

Evi Pensioenbeleggen is een complex financieel product. Maar Evi vindt het belangrijk dat iedereen eenvoudig een goed pensioen opbouwt. Dus we leggen u graag uit hoe het werkt.

 • Bereken uw jaarruimte

  Of u kunt profiteren van veel belastingvoordeel hangt af van uw jaarruimte over het deel van uw salaris tot € 114.866.

 • Open uw rekening

  Bepaal uw gewenste einddatum en open uw (geblokkeerde) spaarrekening. Aan deze rekening koppelen wij een beleggingsrekening.

 • Bepaal en stort uw inleg

  Bepaal zelf hoeveel en wanneer u inlegt. Heeft u jaarruimte om te benutten en kunt u dit bedrag missen? Dan ontvangt u belastingvoordeel wanneer u dit inlegt.

Bereken wat Evi Pensioen u kan opleveren

Met Evi Pensioen bouwt u vermogen op voor een aanvulling op uw pensioen. En de fiscus betaalt mee. Maar wat levert het straks op? In drie eenvoudige stappen maken we een berekening voor u.

 • Vul uw gegevens in
 • Wij maken een persoonlijk voorstel
 • Open een rekening of maak een afspraak

 


Welke pensioenopbouw is voor u van toepassing?

DGA

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor Directeur Groot Aandeelhouders (DGA's).

ZZP

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor zelfstandigen (zzp'ers).

Privé aanvullend

Lees meer over aanvullende pensioenopbouw voor particulieren.

Uw jaarruimte benutten

Uw jaarruimte is het verschil in het afgelopen kalenderjaar tussen het pensioen wat u maximaal mocht opbouwen over het deel van uw salaris tot € 114.866 en het pensioen wat u daadwerkelijk heeft opgebouwd.

Heeft u jaarruimte beschikbaar? En kunt u dit bedrag in één keer of periodiek inleggen? Dan profiteert u bij Evi Pensioenbeleggen van bepaalde belastingvoordelen. U mag uw ingelegde jaarruimte dan aftrekken van uw inkomen bij de aangifte van uw inkomstenbelasting in Box 1. En u betaalt geen vermogensrendementsheffing over uw met Evi Pensioenbeleggen opgebouwde vermogen in Box 3.

{{text.LoaderText}}

{{text.Title}}

{{text.Description}}

{{text.Title}}

{{text.Description}}

{{setDefaultBalloonText}}

{{getResultBlockTitle}}

{{getResultBlockDescription}}

{{text.MaxYearSpaceResultText}} i

{{maximumAnnualSpace}}

{{text.AvailableYearSpaceResultText}} i

{{netAnnualSpace}}

{{text.FormSentTitle}}

{{text.FormSentDescription}}

{{checkFormValues}} {{checkContactForm}}

Aantrekkelijk rendement

Met beleggen behaalt u rendement. De hoogte van dit rendement is onder andere afhankelijk van het risico wat er genomen wordt. En omdat bij Evi Pensioenbeleggen het risico verschilt per leeftijdsgroep, verschilt ook het historisch behaalde rendement per leeftijdsgroep.

Bekijk hieronder het historisch behaalde rendement per leeftijdsgroep of lees meer over het rendement van pensioenbeleggen.

Let op: omdat Evi nog niet zo lang belegt in leeftijdsgroepen, wordt in onderstaande grafiek gebruik gemaakt van fictieve rendementen. Deze fictieve rendementen zijn wel gebaseerd op daadwerkelijk behaalde resultaten.

 

Hoe werkt beleggen in leeftijdsgroepen?

Evi Pensioenbeleggen bouwt het beleggingsrisico van uw portefeuille geleidelijk af naarmate uw pensioendatum dichterbij komt. Zo verkleinen we de kans op een sterke waardedaling als het moment nadert dat u met het opbouwde vermogen een lijfrente gaat aankopen.

Evi Pensioenbeleggen is een bankspaarproduct

Dat betekent dat u bij Evi een geblokkeerde spaarrekening heeft met een daaraan gekoppelde beleggingsrekening. Met het vermogen dat u op deze rekening opbouwt, koopt u op termijn een lijfrente aan. In de periode dat u inlegt, is de rekening geblokkeerd. Er is geen overlijdensrisicoverzekering aan gekoppeld. Mocht u voortijdig overlijden dan ontvangen de erfgenamen het opgebouwde bedrag.

U kunt het tegoed niet zonder fiscale gevolgen gebruiken voor een ander doel dan voor aankoop van een lijfrente. U bepaalt zelf bij welke aanbieder u dit doet. Evi biedt zelf geen lijfrenteproducten aan, wij richten ons op de opbouw van uw vermogen. Op de website van de belastingdienst leest u meer over de voorwaarden en mogelijkheden van lijfrenteverzekeringen.

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.