Beleggen in 2022? Bekijk Evi’s Beleggingsvisie

Evi van Lanschot ziet de economie met vertrouwen tegemoet. Welke economische ontwikkelingen kunnen we verwachten in 2022. Hoofdeconoom Luc Aben geeft zijn visie op de wereldwijde economische ontwikkelingen en ons beleggingsbeleid. Bekijk de video’s.

De Beleggingsvisie 2022 samengevat in 3 punten

Pandemie

Wij gaan er vanuit dat de coronapandemie komend jaar geleidelijk verder onder controle komt. En daarmee liggen de economische kaarten goed. Maar er zijn ook ontwikkelingen om goed in de gaten te houden.

Wereldeconomie

We hebben vertrouwen in de Amerikaanse en Europese economie. De Chinese economie hapert wel, maar valt niet stil. En hoewel inflatie hoog is en langer aanhoudt dan eerder verwacht, zien we dit niet als een directe bedreiging. Naarmate de economie in 2022 normaliseert, zal de inflatie ook normaliseren.

Beleggen

We houden het accent op aandelen. Met een lichte voorkeur voor Europese aandelen. Aandelenwaarderingen zijn historisch niet overdreven hoog en bieden daarom kansen. Voor obligaties kiezen we hoogwaardige bedrijfsobligaties en de meer risicovolle bedrijfsobligaties voor extra rendement. Dat geldt ook voor obligaties uit opkomende landen, genoteerd in harde valuta.

De Beleggingsvisie 2022 samengevat in 4 video's

Economie in beeld

Welke ontwikkelingen zien we? We gaan er vanuit dat de coronapandemie geleidelijk verder onder controle komt. En daarmee liggen de economische kaarten goed. Luc Aben deelt zijn verwachtingen voor 2022.

Politiek in beeld

Welke politieke ontwikkelingen kunnen voor turbulentie op de financiële markten zorgen? Luc Aben geeft een inkijkje in wereldeconomieën zoals Amerika en China.

Beleggen in beeld

Welke keuzes maken we in de beleggingscategorieën? Onze mening over aandelenwaarderingen en obligaties? We delen het graag in deze video.

Alles wat u moet weten in 1 minuut

Wat zijn de hoofdzaken uit Evi's beleggingsvisie voor 2022? Bekijk de samenvatting. Wilt u graag meer weten over onze visie? Onze beleggingscoaches staan voor u klaar.

8.2

 • Onze klanten geven ons gemiddeld een 8.2

  Gemiddelde beoordeling op basis van 323 klantbeoordelingen

  Evi van Lanschot. De kennis om vermogen te laten groeien​

  Eenvoudig online beleggen met Evi als uw beleggingsexpert. Bekijk onze producten en ontdek wat bij u past.

  Evi Beheer

  Met Evi Beheer belegt u op een manier die bij u en uw doelen past. Evi neemt u al het werk uit handen. Instappen vanaf € 10.000.

  • Uitgebreide persoonlijke intake
  • Begeleiding bij bepalen profiel
  • Jaarlijkse profielcheck
  Meer over Evi Beheer
  Beleggingscoach.png

  Wilt u direct contact met een van onze medewerkers? Bel ons dan. Wij helpen u graag, elke werkdag tot 21.00 uur!

  0800 - 290 29 00

  Direct contact?

  Wij zijn bereikbaar ma t/m vrij 08:30 - 21:00. Maak een afspraak met een van onze beleggingscoaches.

  Second opinion?

  Een frisse blik op uw beleggingen? Ontvang vrijblijvend een second opinion op uw vermogen.

  Overstappen naar Evi?

  Wilt u uw beleggingen overboeken naar Evi? Dan is dat zo geregeld met de Evi Overstapservice.

  Risico's van beleggen

  Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u gaat beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent en zich laat informeren over de kenmerken en risico's van beleggen. Deze informatie vindt u in de afspraken die horen bij de dienstverlening die u kiest of heeft gekozen.